lauantai 24. marraskuuta 2012

Welcome


Tervehdys täältä Porin suunnilta, olen tänään taas siivoillut joulua varten (ja ilmeisesti nyt muutenkin) ja ajattelin tässä samalla esitellä vähän meidän eteistä. Uutta on tullut sen verran, että vaihdoin eteisen maton makuuhuoneessa olleisiin mattoihin, isältä saatu kapiokirstu löysi paikkansa peilin alta ja tänään nakuttelin seinään vähän lisää tauluja. Hyllyn alta löytyy kenkälaatikoiden lisäksi kolme laatikkoa, joiden sisältönä on kynttilöitä. Yhden laatikon olen vasta saanut aikaseksi päällystää, itseasiassa se oli yhden häälahjan lahjapaperia ja kierrätin sen tuohon laatikkoon päällysteeksi. Harmi vain se on hieman rypyssä, koska paperia on käytetty aikaisemmin, mutta haitanneeko tuo.. Muut laatikot päällystän, kunhan löydän kivoja erilaisia papereita lisää.




Päivän asusta sen verran, että halusin esitellä uusimpia kenkiäni, jotka ovat ihanan viktoriaaniset ja yllättävän hyvät jalassa. Hame on Lip Servicen steampunk mallistoa, enkä voisi rakastaa kumpaakaan enää enempää. Panostan nykyään enemmän sellaisiin vaatteisiin ja kenkiin, joista oikeasti pidän, eikä ne vain lojuisi jossain kaapin nurkassa. Kummatkin löytyi vielä kaiken lisäksi kirpparilta. Olo oli niin viktoriaaninen, että vetäisinpäs nutturankin niskaan ja tänään se tuntui jopa sopivankin.


Tämä kaunis ja värikäs steampunk neitonen on Monican käsialaa. Saatiin tämä häälahjaksi, mutta jos haluatte myös lisää väriä kotiin, niin ehdottomasti suosittelen tilaamaan oman tyylisen piirustuksen omallekin seinälle. Rakastan tätä todella paljon, ehkä siksi sijoitinkin sen näkyvälle paikalle ja keskeiseksi osaksi taulurykelmääni. P.s seinä kaipaisi myös uutta tapettia, Freya on meinaan päättänyt pitää tapettiseinää raapimapuuna..


Muut kuvat seinällä onkin postikortteja jotka sain eräästä työharjottelupaikasta. Kuvissa esiintyy porilaisia ja Pori itsessäänkin 1800 luvun taitteessa ja ne ovat värisävyltään ja tyyliltään todella harmonisia. Tämä parvekenainen sattuu olemaan suosikkini kaikista noista. Sopii hyvin kultaiset kehykset keskenään, voisin ehkä kehittää eteisiin muutakin kultaista, yleensä en siitä niin välitä, mutta tässä se menee, varsinkin kehyksissä.



Today's outfit:
Shirt: Fleamarket
Corset: From friend
Skirt: Lip Service, Flea market
Stockings: From my mom
Shoes: Flea market






Kapiokirstu tosiaan on isältä, joka osti sen kirpparilta. Kirstu on vuodelta 1952 ja on ollut aikaisemmin jonkun muunkin kapiokirstu. Rakastan vanhaa koristeellista avainta, kaikkia yksityiskohtia ja siitä, että siitä näkee sen olevan käytetty. Ylipäätään tavara jolla on historiaa jo ennestään saa mielikuvitukseni liikkeelle ja sydämen läpättämään. Mukana tuli liinavaatteita, mutta säilytän tässä myös ompelutarvikkeitani.


Peilin sain aikoinaan lahjaksi ystävältäni. Se on Jyskistä ja en olisi ikinä uskonut, että sieltä voisi löytyä näinkin kauniita peilejä. Itseasiassa taitaa kyllä nuo matotkin löytyä Jyskistä, omani sain kaverilta, kun hän ei niitä enää tarvinnut. Peili oli alunperinkin musta, joten sille ei tarvinnut tehdä muuta kuin laittaa seinälle. Ilmeisesti sitäkin voisi hieman pestä..



Translation:
So here is what you see when you come in to our home! I was cleaning our home today for christmas and I thought I could take few pictures for you to see. Bottom drawer is from my dad and it was my wedding gift from them, I couldn't love it more than I do now. It is from 1952 and it was someone else's bottom drawer before. I like the fact it has a history and it shows.
Mirror is a gift from my friend, it has awesome details. I put some pictures on the wall to cheer me up, painting is a wedding gift from my friend Monica, she is an awesome artist! Other pictures I had one place I was working and they are postcards, showing old Pori (my hometown) over 100 years ago.
And I have a little thing for shoes.. so I put some of my favorites on the shelf so I can enjoy them all the time.
And about my today's outfit, the skirt and the shoes are my latest shoppings and really love that they are steampunk like and the shoes are very victorian. And I really liked my hair today, I made a little bun and now I feel such a lady.

/Leena

10 kommenttia:

Batsinthe Belfry kirjoitti...

Harvemmin jaksan kommentoida mitän mihinkään mutta nyt on kyllä pakko älähtää että onpa todella kaunis eteinen! Ja käytännöllinen! Tuo kirstu+peili+kyntteliköt on ihan lyömätön kombo. :)

Jenni L kirjoitti...

Todella hieno kirstu! Avainkin tallella, älä missään nimessä hukkaa sitä. On arvokas :)

Mulla on tuo sama peili, jäi entiseen kämppään tutun uuden asukkaan armoille. En tiedä onko enää edes ehjä.. Tänne Helsinkiin en sitä raahannut kun eteisen yksi kokonainen seinä on suuri peili.

La Fèe / Keijupölyä ja Sinfoniaa kirjoitti...

Aivan ihana asukokonaisuus <3 Miten oletkin saanut noin kivasti hiukset :)? Itse kun laitan nutturan niin se menee aina kovin kireän näköiseksi (pikku myy fiilis):/ Tuollainen löysähkö nuttura olisi niin ihana :)

Saara kirjoitti...

Meillä on tuo sama peili, mutta hopeana. Silloin kun me tuo ostettiin, oli vain hopeita ja valkoisia. Vähänkö tuollainen musta olisi upea! :o<3
Ja pakko sanoa, että tuo kirstu on ihan mielettömän kaunis.

Anonyymi kirjoitti...

Leukani loksahti kun näin ihanan kenkäkokoelmasi *-* Ja uu meillä on samanlaiset heijastimet :3

S kirjoitti...

Kaunista! Ja nimenomaan kaikki: kirjoittaja, kengät, eteisen somisteet... :)

E kirjoitti...

Kaunis on eteinen, mutta niin on rouva itsekin. Löysit ihanat kengät. Meillä taitaa olla samantyyppinen peili eteisessä, mutta kultaisena, kun sekin on Jyskistä. Teidän ulko-ovi on muuten kivan värinen!

Asvalttiunikko kirjoitti...

Voi kuinka hieno ja toimivan näköinen eteinen! Ja kenkähylly herättää ihan kateutta :D Samoin sun tyyli! Sopii niin hyvin vaatteet, hiukset ja meikit kaikki yhteen :) Tuli hirvee sisustus-ja siivousinto! :D

Heather Wielding kirjoitti...

Mikä ihana kirstu, ja mielettömän kaunis asu <3 Nuttura sopii siulle tosi hyvin myös :)

Leena kirjoitti...

Batsinthe Belfry: Voi kiitoksia! On kyllä käytännöllinen ja tykkään :) <3 Kiva kun kommentoit!

Jenni L: En kyllä missään nimessä haluaisi hukata sitä, se on niin tajuttoman ihana, sillon kun sain sen niin mä vaan istuin sen päällä ja ihmettelin sitä ja leikin lukon kanssa xD <3

Lady Satin: Kiitoksia! Tukan tein niin, että tupeerasin vähän tyvestä ja sitten vaan otin latvoista kiinni ja kietaisin niitä hieman ja neljällä pinnillä kiinni, pikkasen nykimistä että on symmetrinen ja hirveesti lakkaa. Pysy koko illan. Pointtina on, ettei ajattele yhtään miltä se näyttää, sillei siitä tulee luonnollinen ja kiva.

Saara: Hopeinen peili kuulostais kyllä kans siistiltä, mutta toi on kyllä niin ihana mustana <3 Kirstu on myös rakkaus.

GlassRose: Onhan noita kenkiä kertynyt, esillä on vain suosikit ja näteimmät, ei noita lenkkilenkkareita ja tennistossuja viitti tohon tunkea xD Tilakin loppu kesken. Ja heijastin on ihana <3 Jani osti sen mulle kun alettiin seurustelemaan aikoinaan.

S: Oh kiitoksia <33 *punastus*

Kartanonrouva Elise: Kiitoksia ihanainen rouvaseni! Ja juu, vaikka en välitäkään sinisestä niin on kiva kun ovi on vähän eri värinen kuin normaalisti.

Asvalttiunikko: Kiitoksia <3 Hylly on ihan normaali kirjahylly jonka maalasin mustaksi, että siitä vaan kuka vain saa kenkähyllyn! Ja kenkiä saa kirpparilla parilla eurolla! Kiitoksia <3 Ja hienoa jos sain inspistä aikaiseksi!

HW: Kiitoksia <3 Oon edelleen ihmeissäni että nuttura sopisi mulle xD