sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Nu goth or old school goth?

All pictures by Eliza Rask

Mulla on kaksijakoinen mieli vähän jokaisen asian suhteen. Olen hurjan läheisriippuvainen. Oikeastaan melkein ongelmaan asti. En ole ikinä pysynyt kauaa sinkkuna ja jos olen, sillon on pitäny olla vähintään jotain sutinaa ja täyttää loppuaika kavereiden kanssa. Nyt, kun olen naimisissa ja koska ollaan työttöminä, sekä ollaan molemmat jonkinpuoleisia nörttejä ja kotihiiriä... eläminen menee pitkälti niin, että ollaan kaiket päivät yhdessä. Jani on ehdottomasti kumppanin ja rakastajan lisäksi myös mun paras ystävä. Mutta, kyllä sitä välillä kaipaa noita ystäviäkin. Jostain syystä mä päätin muuttaa kaupunkiin jossa joko a) on hirmuisen vähän mua kestäviä ihmisiä (porilaiset ei voi sietää äänekkäitä ja impulsiivisia ihmisiä niinku minä), b) ne lisääntyy tällä hetkellä kuin pupuset ja mä en millään halua häiritä edes soittamalla koska mä en koskaan tiedä millon lapsi on vaikka nukkumassa tai kaveri itse kuolemassa johkin unen puutteeseen ja satuin herättämään tai c) kaikki on töissä. Sekä d) tästä käpykylästä muuttaa kaikki joko Tampereelle, Hesaan tai Turkuun.

Joten vaikka muutaman kerran kuussa näenkin jotakuta kaveria, ei se mun sosiaaliselle sielulle ole lainkaan riittävää. Näin ollen, mä yritän joka kuukausi päästä matkustamaan johonkin kaupunkiin, jossa joku ystävä asuu tai jossa sattuisi olemaan joku tapahtuma missä monet ah niin ihanat rakkaimpani kaikki ymppäytyvät yhteen. Mutta. Koska olen aikuinen ja pitää maksaa laskuja ja kuten mainitsin, ylimääräistä rahanlähdettä ei niin ikään ole, en oo päässyt (mielestäni) aikoihin mihinkään. Mä en juo, mä poltan askin tyhjäksi kahen kuukauden aikana, multa loppuu meikit ja kosmetiikat kesken ja vaatteitakaan en pahemmin osta ja neki on aina superhalpoja ja käytettyjä (paitsi ehkä kaks kertaa vuodessa). Niin hitsin pimpurat, kyllä alkaa pikkuhiljaa ottaa aivoon tää, että on vaan kotona. Saatatte kysyä miksen hae töitä. Noh, olen nyt hoitovaiheeni tässä vaiheessa saavuttanut sen pisteen, että olen KYLLÄ hakenut töihin. Eli ablodit sille wuhuu! Mä luulin ettei se olisi koskaan mahdollista. Mutta. Jälleen se mutta. En sit oo saanutkaan töitä. Joten. Täällä mä kotona olen ja maksan opintolainaani, jolla sillon viis vuotta sitten maksoin sairaalalaskut mun silmäni takia ja sitten kaikki lääkkeet ja sit silloisen mielisairaalareissunkin (joka makso saman verran kuussa ku meidän vuokrakin jessus) ja ostin ruokaa. Näin se aika tuntuu menevän jotenkin ympyrässä ku on kyse lainoista.

Siis nyt tuli kyllä sellanen aasinsilta. Alunperin mä olin puhumassa siitä, että Lellu tuli käymään meillä! Olin siis aivan hirmuisissa kieseissa, kun tänne joku pitkästä aikaa jaksoi raahautua (olen niin tottunut itse aina menemään tapaamaan kavereita) ja kolme päivää menikin sitten tosi nopeasti. Katsottiin animea ja esittelin ystävälleni kotikaupunkiani. Lellun kuva ankeasta Porista facebookissa ansaitsi kyllä lähinnä "aika ankea kaupunki" kommentteja, mutta mikä kaupunki tässä vaiheessa nyt hirveän kaunis on, kun kaikki näyttää lähinnä loskaiselta syksyltä. Onneksi aurinko silti paistoi ja mieli oli kirkas (ainakin sen hetken aikaa), saatiin Porilaiset ihmettelemään meidän kuvaustuokiotakin.

Lellu tapansa mukaan tahtoi pukea meikäläistä, sain päälleni nu goth vaikutteisen lookin pitsilegginsseistä, mustasta kotelomekosta, meshpaidasta ja lierihatusta. Itse valitsin asuun kiilakorkokenkäni, pentagrammin ja kasariarskat joihin olen nyt ollut niin rakastunut. Tykkäsin tyylistä niin paljon, että nyt pitää hommata lisää kaikenlaisia mekkoja, meshvaatteita ja isoja hattuja. Silti tuntuu, että goottimuodissakin otetaan aina uudestaan vaikutteita vanhasta. Ja onko nugoth niinkään määritelmä goottien alalajista vai taviksien uusi tyylisuuntaus joka on ottanut vaikutteita goottien tyylistä kasikytluvulta? Kuvista saatte myös ihailla tätä kevät reuhkaakin, kyllä se nyt vaan on niin pitkä ja ihana. Tekee mieli kotonakin liehua pitkin poikin ja käyttää pitsiä. Kai se on tämä kevät.


Translation:
I have two opinions about people. . well I am wildly codependency addict . Actually, almost up to the problem . I've never stayed single for too long and if I am , then I  must  at least have some thing going on with some one and I fill the remaining time with my friends. Now, when I'm married  and because we are unemployed  and we are both nerds and home  mices ... it goes to the point that we are always together. He is my partner and lover , but also my best friend. But , yes, sometimes you just need to have time with your girlfriends. . For some reason, I decided to move to the city in which is either a) people don´t like my personality ( in my town people can not tolerate loud and impulsive people like me), b) they are currently having babies or rasing young ones, or c) everybody is working. And d), my friends keep to moving to the other cities.

So, normally I took some of my money and go the other cities to see my friends. But at the moment I don´t have much money to do that and I feel very lonely. Originally, I was talking about the fact that Lellu came to visit us! So I was so formidable exited that  someone was in here after a long period of time  and three days went by really fast. We watched anime and I introduced my home town to her. Lellu´s image from mirthless Pori on facebook earned mostly  " not so cheerless town" comments, but which city is beautiful this time of the year when everything seems to be mostly slushy autumn like . Fortunately, the sun still shining and the mind was clear (at least for the moment ) to give the Pori people to marvel at our shooting sessions.Lellu , as usual, wanted to dress me, I got the nu goth influenced look with lace leggins, black dress, black mesh shirt and a hat. I chose to the outfit; my pvc shoes, a pentagram and sunglasses, which I have been so in love . I liked the style so much that now I will get some more of all kinds of dresses , mesh clothes and big hats. In the pictures you can see my spring hair, it is just so long and lovely. It is tempting to fly with wavy outfits. I guess it's this spring .

And question of the day. Is ny goth orientation for a goth style or is it a style for normal people who takes influences from the goth style (in the 80´s)? 

 Ps. Go check out Eliza´s blog here

/Leena

6 kommenttia:

ShaDow kirjoitti...

Kivoja kuvia, rokkaat kyllä tyylin kuin tyylin!!

ihanaa että oot hakenut töihin, se on ensiaskel se. Eriasia sitten saako töitä, nykyisin kun ei enää töihin noin vain mennä niinkuin aikoinaan, vaan perhana kaupan kassanki paikkaa hakee sadat ihmiset -.- (vaikka palkka o kaupan alalla ihan hävyttömän huono ja työtunteja naurettavan vähän tarjolla)
Eniveis, toivottavasti jostakin tärppää, ees osa-aikaista alkuun :)

Sylwia VamppiV Błach kirjoitti...

Wow, I love this style! Such a beautiful :)

Hiidenneito kirjoitti...

Kiva kuulla että oot saanut haettua töitä! Ja joo toi hakemusten täyttely on aivan suolesta, mutta kannattaa vaan yrittää, niin kyllä jostain ennenpitkää irtoaa! Nyt kun noi suuret ikäluokat rupeaa vielä eläköitymään :p

Mä oon yrittäny hakea moneen perus kauppaan täyttämään hyllyjä kun niitä tuntus riittävän, vastauksina tulee, että ENSIMMÄINEN KIERROS olisi ollut _videohaastattelu_ ja seuraavana ryhmähaastattelu ja sitten EHKÄ yksilöhaastattelu xD tää touhu on mennyt aivan naurettavaks ainakin pk-seudulla...

Ja upeita kuvia ♥ meikän ensi kesän tyyliin kuuluu kanssa pyöreät rillit ja lierihattu, tuolla ne odottaa! :D

5th Avenue Goth kirjoitti...

I love this look!

Unknown kirjoitti...

Ihana looki, sopii sulle loistavasti. Ja hei kauheasti onnea siitä että oot saanut haettua töitä - se on aina ensimmäinen askel kuitenkin vaikkei niitä heti löytyisikään! Onneksi sulla menee nyt niin paljon paremmin <3

Leena kirjoitti...

Shadow: Joo toivottavasti tärppää jossain vaiheessa^^ Kiitos, itekin oon ylpeä!

Sylwia VamppiV Blach: Oh thank you so much!

Selena: Joo noi ryhmähaastattelut ja kaikki on jotain ihan että mitä vittua. Oon ihmetelly tätä menoa ihan yhtä lailla.. Ja kiitos <3

1666 X 30: Me too, thanks! <3

Frankie Savage: Jokasen askeleen jälkeen seuraava on helpompi ottaa, kiitos! <3