sunnuntai 31. elokuuta 2014

#kutsumua

The words crossed "Stupid, ugly, selfish, nerd, a failure, a liar" and the ones not crossed "Wise, beautiful, winner, strong, friend". This was made for a challenge against bullying. The words and the names that people have trying to get you down and the other ones the words you want people to know what you are really like.
 

Olipas nyt sitten pakko tärkeän asian puolesta osallistua #kutsumua haasteeseen joka on pyörinyt ympäri nettiä. Lukiolaiset alotti haasteen jossa pitää kirjoittaa lapulle haukkumanimi, yliviivata ja tilalle kirjoittaa sana jolla tahtoisi ihmisten mieluiten sinua pitävän. Mun piti ottaa isompi lappu josta unohtu silti puolet sanoista mitä piti myös kirjoittaa, mutta olkoot. Ainut aika kiusattuna ei ole pelkästään kouluaika vaan kiusaaminen voi jatkua niin kaveripiireissä, kuin työpaikallakin. Haluan aina korostaa, että ei ole ikinä reilua syrjiä muita tai haukkua syyttä. Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, voi pitää suunsa kiinnikin. En mäkään mikään maailman hyvin ihminen ole, mutta ilkeä en ainakaan ikinä tahdo ehdoin tahdoin olla. 
 
Mua on kiusattu niin kaveripiireissä, koulussa (ala ja yläaste, lukio, amis), töissä ja netissäkin. Kuten monet muutkin kiusatut, se on vaikuttanut omaan minäkuvaan kielteisesti, mutta koska omaan persoonaan ei kuulu luovuttaminen, on koko homma tehnyt itsestä vahvemman. Myös sanottomuus voi loukata, en osaa kuvailla miten tyhjältä sellainen saa oman olon tuntumaan, kun ihmiset esittää ettet ole olemassakaan vaikka seisot edessä ja puhut ihmiselle suoraan. Tehdään maailmasta parempi paikka ja keskitytään enemmän niihin ihmisten hyviin puoliin ja unohdetaan turha paskanjauhanta. Haastan kaikki mukaan koska näitä tarinoita on hienoa kuulla, koska jokainen on pärjännyt myöhemmin elämässään loistavasti verrattuna siihen kurjuuteen mitä kiusaaminen voi aiheuttaa.  Myös jokainen kiusaaja voi vaihtaa tapansa ja uskon että me kaikki sanotaan elämän aikana toisille pahoja sanoja ja ollaan ilkeitä. Mutta jos ei tehtäisi siitä tapaa.
 
Translation:

I really hate bullying. People can be so cruel. I have been bullyid trough words and being treated like I am air. Being like you are not a living person can really hurt. You start to think that way too. There was time when I was hoping that they would hit me because then I could hit back. The words were the hardest thing for me, because then you can get underneath the person. You can be bullied at school, work, with your friend croup, on the internet.. anywhere and any one can bring you down. But if you don´t let them they are just wasting their time. Don´t let them win by trying to think like them and definately don´t became like them. Even the persons who bully can change their actions, so let´s hope that kind actions can change us all. If you don´t have anything good to say, be quiet. If you want to say something good and be the stronger one, say it and show it. Lets be strong together.

Today´s outfit (with lazy outfit picture)
Earrings: Gift from a friend
Necklace: Sirroi
Shirt: Fleamarket
Harem pants: Second hand (Facebook fleamarket)


Behind the scenes

5 kommenttia:

Milla // Moon shaped little box kirjoitti...

Miusta on kyllä kiva, että tämä aihe on tullut näin paljon esille median kautta ja erityisesti Instassa, kun se tuntuu olevan niitä suosituimpia paikkoja tällä hetkellä. Koskettavia kuvia löytyi tuolla hashtagilla ja tavallaan oli kauhea huomata entistä selkeämmin, että miten yleistä tuollainen haukkuminen ja ilkeily on. Pitäisi varmaan itsekin kantaa kortensa kekoon tätä varten. ^^

M kirjoitti...

Olet todella kaunis varsinkin tuossa ensimmäisessä kuvassa! <3

Kaikkea ihanaa alkavaan viikkoosi toivotellen,

M

Nebula kirjoitti...

Olet liikkeellä hyvän asian puolesta :) <3

Pietu kirjoitti...

Olet ihana <3

Leena kirjoitti...

Vivian: Kyllä se saikin ihan sikana huomiota, oli ihana huomata miten moni välitti ja otti osaa, tosi siistiä!

Wahnsinn G.: Voi kiitos! <3 Sitä samaa, vaikka näin myöhässä!

Nebula: Purr <3

Pietu: No ite olet! <3