sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Kohti todellista minää

En edes tiedä mistä aloittaisin. Vaikka siitä, että tehän tiedätte mun aina haluavan auttaa muitakin parantumaan ja pitämään itsestään. Lähdin tällä viikolla mukaan projektiin jossa valokuvataan syömishäiriöstä toipuvia. Me mitä luultavimmin käytetään voimauttavaa valokuvausta projektissamme, koska se varmasti auttaa osallistuvia ryhmän jäseniä osana tätä juttua. Ideana meillä olisi myös tehdä tietynlaisia tehtäviä, jotka auttaa meitä hyväksymään itsemme ja jäsentämään samalla mitä me halutaan koko tältä hommalta. Ajattelin tehdä näitä mun tehtäviä joita itse teen tänne bloginkin puolelle, jos nämä inspiroisi teitä siellä ruudun toisellakin puolella ja samalla pitäisin teitä vähän ajan tasalla enemmän tästä mun parantumisesta ja ajatuksista. Luultavasti kerron teille pitkin ensi vuotta miten tämä projekti etenee ja me kaikki toivotaan, että voidaan saavuttaa tällä mahdollisimman monta ihmistä, jotka inspiroituisi parantumaan ja välittämään itsestään juuri sellaisena kuin on. Itse toivon saavuttavani paljonkin tästä projektista ja toivon mukaan opin paljon itsestäni. On myös ihanaa tehdä yhteistyötä uusien ja upeiden ihmisten kanssa, en malta odottaa!

Idea lähti alunperin ystävältäni Maijulta, joka inspiroitui Miina Savolaisen Maailman ihanin tyttö kuvista. On mahtavaa kertoa, että Miina itse on luvannut auttaa meitä projektissamme ja olen varma, että hänen vinkeistään on meille paljon hyötyä. Olen itsekin hurjan inspiroitunut Maailman ihanin tyttö kuvista ja kuvaaja itse on erittäin lahjakas ja myös mitä inspiroivin.

 "Vuoden kauneimpana kuvakirjana palkittu Maailman ihanin tyttö on koskettava kasvutarina näkyväksi tulemisesta ja itsen hyväksymisestä. Kaksikielinen Maailman ihanin tyttö – The Loveliest Girl In The World -kirja pohjautuu kymmenen lastenkodissa kasvaneen nuoren naisen ja valokuvaaja Miina Savolaisenvuosikymmenen jatkuneeseen, palkittuun valokuvaprojektiin. Sen satumaisissa kuvissa nuoret saivat nähdä itsensä vahvana ja ehjänä. Lohtua ja merkityksellistä kauneutta täynnä oleva kirja muistuttaa jokaisen ihmisen oikeudesta saada kokea itsensä rakastetuksi ja arvokkaaksi. Jokainen joutuu ratkaisemaan elämässään sen, miten katsoo itseään. Kirja kannustaa katsomaan itseä hellemmin ja rakastavammin."

Ensimmäisenä tehtävänäni ajattelin tehdä itseasiassa blogihaasteen, jonka sain Eveltä. Kyseessä on Minä näytän hyvältä- haaste, jossa pitää etsiä kuvia joissa omasta mielestään näyttää hyvältä tai kauniilta. 

Tarkoitus on siis laittaa itsestään kuvia kuusi kappaletta, joissa näyttää mielestään hyvältä ja mielellään jopa selittää vähän, että miksi näin on. Kasvokuvia, kuvia joissa näkyy kroppa, mitä vain! Tärkeintä on tuoda esille niitä kuvia, joista itse tykkää. Tämän jälkeen haasteen voi heittää kuudelle muulle ihmiselle!

Itse haluaisin haastaa kaikki lukijani tekemään tämän. Vaikka ette kuulukaan tähän meidän projektiin, niin jokaisen pitäisi minun mielestäni välittää itsestään ja pitää itseään kauniina. Teidän ei tarvitse laittaa niitä kuvia mihkään esiin, kunhan löydätte jotain kuvia, mistä pidätte itsestänne. Peilikuvasta on vaikea pitää, mutta välillä tuntuu, että valokuvia on vielä vaikeampi katsoa ja hyväksyä. Meissä kaikissa on jotain hyvää ja jotain kaunista, mikä sinussa on sitä?

Tässä minun kuusi kuvaani.


Ilman meikkiä muokkaamattomana, mutta olen rakkaani kanssa ja siksi onnellinen. Tämä kuva on parisen vuotta vanha ja oltiin Janin kanssa Jarkon pikkujouluissa. Hauskaa oli ja tänä vuonna ei olekaan pikkujoulua, bummer niille jotka on tottunut juokavuotiseen pikkujoulupostaukseen, hah! Mutta mielestäni näytän hyvältä. Terveeltä ja onnelliselta. Ainiin tästä näkeekin miltä näytän mustatukkaisena otsiksessa.


Tykkään mun kurveistani ja tänä vuonna olen todellakin nauttinut niistä. Iso takamus ei enää haittaa ja kun keuhkotkin kasvoi yhtä isoiksi kuin takamus, voin ylpeydellä sanoa omaavani tiimalasivartalon, josta niin monet muut naiset unelmoivat. On upeaa olla todella naisellinen. Rakastan pitkää tukkaani, joka tässä kuvassa oli pidempi kuin mitä nyt. Muutenkin näytän erittäin itsevarmalta, mikä on mulle aika uutta. Kuva on viime vuodelta.


Taidankin eniten pitää näistä missä näytän onnelliselta. Tässä kuva viime vuodelta jota en ole vielä julkaissut. Tyyli on kaikinpuolin nykyistä minua ja kyllä tuo vaalea tukkakin vaan oli kiva. 


Kuva tältä vuodelta. Tykkään korostaa vyötäröäni ja sen toi uusi jakku kyllä tekee. Liituraitahousut hivelevät muotoja juuri sopivasti ja näytän mukavan sopusuhtaiselta.


Yksi näistä uusimmista kuvista. Tunsin itseni mielettömän kauniiksi ja se näkyi. Tämä kuva on yksi aivan ehdottomista suosikeistani mitä musta on ikinä otettu.


Ja jos olen jonain päivänä tuntenut itseni kauniiksi ja mielestäni myös näyttänyt siltä, niin hääpäivänäni. Hymyilin niin paljon, että posket kipeytyivät ja nauru tuntui vatsalihaksissa asti. Olin kertakaikkisesti pelkkää onnea. Itsesuunniteltu häämekko lempisuunnittelijan tekemänä ei myöskään ole koskaan huono valinta.

Translation:
So here is 6 pictures of me which I believe I look good. I challenge every one make a post or find pictures where you think you look good. It can be photo part of your body or the whole body. You just need to like the way you look. 
I think we all need to love ourselfs and find ourself beautiful. I am part of photoshoot project where we take photos of people who has or have eating disorder but wants to get better. We hope we can inspire other poeple to get well or just like them self as being who they are. I will report our progress in this project time to time.

/Leena

10 kommenttia:

Mama D kirjoitti...

Sina olet varsin kaunis niin luonnollisena kuin meikissakin!

Laura Morrigan kirjoitti...

You look beautiful in all of these! I think it is great to embrace your beauty and love yourself as you are! It is not vain to think you are beautiful, every woman should love her body! And when we don't feel that, it is good to have someone else say it! Much love, and I hope it all works out for you!

Also it is funny, I tried to do that rolled hairstyle similar to yours the other day, after thinking it might look kind of modern Victorian. I could do it all except for the left front which kept on coming out backwards! Argh! It made me laugh to remember that!

Milla // Moon shaped little box kirjoitti...

Tää oli ihana postaus! :) Mukava oli nähä, et minkälaisista omista kuvista sie tykkäät ja kaunishan sie oot kuin mikäkin! ♥

Unknown kirjoitti...

Upeita kuvia ja ihania vaatteita! :) Tosi hienoa että sulla on rohkeutta jakaa omia kokemuksia ja auttaa muita. Itselle paraneminen bulimiasta tuntuu vielä tosi kaukaiselta ajatukselta. Toivoisin että pystyisin vielä jonain päivänä hyväksymään itseni yhtä hienosti. Mutta kiitos tästä!♥

Emmi kirjoitti...

Pitihän tähän osallistua! :) Itselläni ei siihen fb;n projektiin riittänyt vielä kantti, mutta ehkä joku päivä :)

http://blogemmis.blogspot.fi/2012/12/mina-naytan-hyvalta-haaste.html

Unknown kirjoitti...

Tosi ihania kuvia oot valinnu! Musta on jännä nähä et useimmat on valkannu just niitä kuvia joissa hymyilee, tai joissa on niiden rakkaiden ihmisien kanssa. Mun lemppareita oli toi eka, jossa oot Janin kanssa ja sitten toi missä on noin niittikorkkarit, näytät tosi hyvältä!

Nebula kirjoitti...

Voi Leena, olet niin kaunis <3 Ihanaa huomata, miten olet oppinut rakastamaan itseäsi!

Werewolf kirjoitti...

Ihana idea tällä postauksella, täytyy joskus itsekkin tehdä samanlainen postaus!!!:) Olet aivan mielettömän kaunis noissa kuvissa!!!:)

Bea kirjoitti...

Ihania kuvia, sä tosiaan olet kaunis ja kaikenlisäksi yksi ihanimmista ihmisistä joita olen koskaan tavannut :)
Ja postauksen ideakin on mahtava!
Itsehän olen lastenkotinuori ja mulle ehdotettiin osallistumista tuohon Maailman ihanin tyttö-projektiin. En ollut silloin lähelläkään parantumista ja kameran edessä olo oli helvetistä niin skippasin sen mahdollisuuden edes harkitsematta. Näin jälkeen päin se harmittaa koska osallistuminen olisi ehkä auttanut parantumisessa...

Leena kirjoitti...

Mama D: Kiitoksia! Se on aina hyvä kuulla ^^

Laura Morrigan: Thank you so much! Yes, everyone should love itself and remember we are all beautiful <3 You need to not think about it that much when you do the hair!

Vivian: Kiitos <3 Tee iteki tällänen!

Maria: Kiitoksia ^^ Kyllähän se on mullakin kestänyt ja itsensä hyväksyminen ja tunteminen on pitkä koko elämän matka :) Hienoa että oon voinut auttaa! <3

Emily: Upeaa että osallistuit! <3 Jos haluat mukaan voimauttavan valokuvauksen projektiin jota tehdään Lisan kanssa, voit ottaa muhun yhteyttä ^^

Eveliina: Kiitos! Musta tää oli tosi kiva haaste, sellasia kuvia löyty tosi paljon missä mielestäni näytin hyvältä, jes!

Nebula: Kiitos <3 On mahtavaa huomata se itsekin.

Werewolf: Tee ihmeessä! Kiitoksia <3

Bea: Kiitos <3 Ja voi jestas sentään olen vai <3 Ihanaa <3 Ja on muuten mahtavaa saada sut projektiin mukaan ^^