perjantai 21. joulukuuta 2012

Yarrr

Koska viime aikoina on ärsyttänyt niin moni asia siinä määrin, että tupakit tuli poltettua ennätystahdissa, päätä tuli lyötyä näppiksille ja hampaita kiristeltyä siinä määrin, että on pakko avautua hieman. En yleensä tee mitään ragetusviestejä ja en avaudu enää edes facebookissa, koska olen huomannut sen olevan jonkin sortin säälittävyyden huipentuma. Varsinkin itselläni. Vikisen ja marisen kuinka kaikki on pielessä ja sitten kuten kaikki muutkin, suutun kun sanotaan poikkipuoliainen sana. Olen oppinut, että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, voi pitää leipäläpensä ummessa. Mutta tänään olen saanut niska vääränä nauraa Let´s fake it! blogia ja päätin avata samalla omankin sanaisen arkkuni. Tänään on kyllä yksi vuoden ihanimmista juhlapyhistä, mutta kyllä mä nyt goottituunatussa kaverin tekemässä tonttuhatussa voin silti avautua.

Silmien pyörittelyä aiheuttaa yleensä mulle monikin asia. Lähinnä ehkä eniten tämä miksi ihmisten pitää avautua nettiin joka pahuksen asiasta. Vaikka itsekin kerron yksityiselämästäni asioista, en ole kertomassa joka ikistä riitaa jonka kävin Janin tai bestikseni kanssa, enkä myöskään jaksa vaivautua avautumaan joka ikisestä ärsyttävästä jutusta minkä joku teki minulle tai kehtasi olla tekemättä. Kuka sellasta jaksaa kattella.

Toinen ärsyttävä puoli on tämä blogimaailman trendihässäkkä. Joo blogit on kivoja ja vietän itsekin blogimaailmassa monta tuntia päivässä, mutta minkä ihmeen takia joka ikinen tahtoo itselleen blogin. Varsinkin kun sulla ei ole mitään helvetin ideaa koko hommassa. Kirjotat siitä, että kävit kaupassa ja näit Katriinaa kaupungilla. Jee. Ostin nää parit sukat. Pikkiriikkiset, täysin samanlaiset kuvat pikselimössöineen ei myöskään kiinnosta ketään. Jos pidät blogia, kirjota sitä useamminkin kuin kerran vuodessa äläkä silloinkin vain angstaa siitä, kuinka äiti ei päästänyt sua dokaamaan ja kukaan ei ikinä ymmärrä sua. Helvetti. Myöskin se, että ilman kuvia ei voi olla blogia on myös täysin absurdia. Ihmisten verbaalinen lahjakkuus on hävinnyt stadin slangin luoman ruotsisuomi kielen takia jonnekin helvetin viidakkoon. On myös käsittämätöntä nähdä kuinka tylsiä postauksia ihminen voi tehdä pelkkien kuvien ja kahden lauseen kera. Miksi pidät blogia, kun kuvagallerioitakin on olemassa? Ettekö osaa enää kirjoittaa? Perna repeää, kun kuulen ihmisten olevan kikseissä kannettavien pikku tietsikoidensa kanssa ja lukevansa kirjoja niistä. Mitä, helvetti ei se ole mikään kirja jos sä luet sitä pitkänä viestinä jostain koneesta. Kirjassa on kannet ja sivuja joita käännetään. Ne tehdään yleensä puusta ja ne tuoksuu hyvältä. Laukkautetaanpa kirjastot, kun kukaan ei edes tajua enää kirja sanan oikeaa käyttöä. Milloin te lakkasitte lukemasta? P.s ihan vittuillakseni en laittaisi blogiini enää ainuttakaan kuvaa.

Mua ärsyttää myös erittäin suuresti se, kuinka ventovieraat (yleensä keski-ikäiset ja ylemmäs) tahtoo tulla kertomaan mulle koko elämänstoorinsa ihan ykskaks. Milloin mä olen edes puhunut sulle, ollaanko me koskaan nähty? Ei myöskään kiinnosta teinien ja kukkahattutätien mielipide mun ulkoisestä näöstä, enkä minäkään katso teitä kuin teille olisi kasvanut kolme uutta päätä. Näytän mielestäni normaalilta ja jätän teidät rauhaan. Mitä mä olen teille tehnyt?! En mäkään kerro sulle että mulle tuli toissapäivän peräpukamia ja Kimmo ei halunnut mennä naimisiin mun kanssa kakskytvuotta sitten! Jättäkää mut rauhaan!

Miksi vanhukset saa etuilla jonoissa, mutta mun pitää alhasen verenpaineeni kanssa pyörtyä ilman tuolia? Olen nuori ja jaksan, niinpä niin.

Olen repinyt perseeni verille lukiessani ihmisten joulujuttuja. Nykyään valitetaan enemmän kun juhlitaan. Jos et tykkää, älä helvetti tee mitään. Ignooraa koko päivä! Ja joulu ei ole myöskään kristittyjen keksimä juhla. Plaaahhh, en jaksaisi toistella sitä. Eikö kukaan lue enää historiaa? Mitä siellä koulussa opetetaan?! Ei ilmeisesti ainakaan mitään tärkeää.

Mua vituttaa se että mua haukutaan agressiiviseksi ja itsekkääksi. Jos mä sanon omia mielipiteitäni, puolustan itteäni tai olen alkanut välittämään itsestäni, se on jollekin tietenkin ongelma. Koska eihän kukaan omista omaa elämää. Pakko valittaa minun elämästä. Olinpa tyhmä.

Jatkuva tasa-arvosuuden pullistelu ja sitten naiset kuitenkin valittaa olevansa heikkoja eikä tee mitään. Huoh, menkää salille hommaamaan lihaksia tai käykää terapiassa jos on itsetunto-ongelmia. Niin mäkin teen.

Siitä päästäänkin asiaan, jos valitat että olet läski tai laiska. Tee jotain. Ei se valittamalla parane.

Minnuu ärsyttää ihmiset jotka valittavat Suomesta. Jos talvi ei oo kiva, mene ulkomaille. Jos et tykkää ylipäätään Suomesta, täällä on monta lentoyhtiötä. Junalla, bussilla, vuokra-autolla ja lentokoneella pääsee vaikka päiväntasaajalle jos tahtoo vaan hikoilla. Mutta siellä on myös enemmän ötököitä, monsuunisateita, pyörremyrskyjä, tornadoja, tsunameja ja maanjäristyksiä. Kuulostaako Suomen talvi ja pikkusateet nyt aika lamelta? Ja siinä vaiheessa kun joku kehtaa valittaa että työttämänä ei saa  tarpeeks rahaa tai opiskelijana ei ole rahaa mihinkään, muutapa jonnekin ulkomaille ja tajua että 90 prosenttia muista maista ei maksaisi opiskelijalle opiskelusta penniäkään, vaan sun kuuluu velkaantua eliniäksi pelkistä opiskelumahollisuuksista ja sä päädyt kadulle ennen kuin saat rahaa koko vuokran maksuun ja sossusta tuskin tulee rahaa niinkään paljoa vaan pitää mennä ruokapankkiin jonottamaan. Aika monissa maissa ei myöskään ole ilmasta kouluruokaa, hyviä teitä, ilmasia kirjastoja, hyviä sairaalapalveluja (muutaman tunnin jonotus tuskin haittaa jos ongelmasi kuitenkin hoidetaan, ehkä sun nilkkavenähdyksesi ei ole yhtä tärkeä kuin jonkun sydänleikkaus), ambulanssikin on varmaan hyvä saada. Ja lapsena sinua ei esimerkiksi kidnapata lapsisotilaaksi tai sun ei tartte mennä tekemään farkkutehtaalle töitä 17 tunniksi päivässä ilman palkkaa. Meillä on kivan kokonen kämppä, olen sairas ja silti mun elämässäni on kaikki hyvin. Siksi koska Suomi takaa mun hyvinvointini.

Ja kyllä, joskus valittaminen parantaa oloa, niin kävi minullekin. Mikä sinua vituttaa?

Nyt meen mussuttamaan pian joulupöperöä, katsomaan jotain turhaa ja availemaan paketteja. Mene sinne pakastimelle ja vedä jäisiä herneitä ihan minne lystäät.

/Leena

14 kommenttia:

papercuts kirjoitti...

Mua todellakin vituttaa toi ihmisten valitus Suomen elinoloista ja se asenne "pahoinvointikansa hyvinvointivaltiossa." Elämä on sitä mitä siitä teet. Täällä on asiat ihan vitun hyvin verrattuna todella moneen jopa Euroopan maahan, puhumattakaan muista maanosista. Täällä saat ilmaista rahaa valtiolta jos et halua mennä kouluun tai töihin, ja silti ihmiset valittaa siitä rahan määrästä tai jos ei saa sitä kuin sormia napsauttamalla. Koulujärjestelmää haukutaan, vaikka se on ilmainen ja silti laadukas. Toki meillä on täällä omat ongelmamamme, mutta pitääkö vain niihin takertua?

Säästä kyllä jaksan valittaa, koska palelen niin helposti, mutta minkäs teet, ainakaan täällä ei ole +40 astetta kesäisin...

Olen myös aina ihmetellyt jouluvihaajia. Kuka heitä on käskenyt viettämään joulua? Mun mielestä jos käy vain töissä ja kotona, sen hömpötyksen pystyy välttämään melko hyvin. Itsellä ei ainakaan olisi joulufiilistä ellen olisi itse pystyttänyt joulukuusta ja laittanut jouluvaloja.

Suski kirjoitti...

Ihmetyttää myös tuo blogipelleily. Itselläni oli blogi jo kymmenen vuotta takaperin, joten en pidä jotain blogin pitämistä kovin erikoisena asiana. Sekin on kummallista miten ihmiset kertovat julkisissa blogeissaan _mitä_tahansa_ kuvien kera, pistää miettimään miten pahasti todellisuuden taju heittelee. Myös kaupallisuus blogien parissa on jokseenkin ikävä piirre, kuten myös kaikenlaiset top kymmenen suosituinta blogia-listat.

Laura kirjoitti...

Keskustelupalstoilla ihmiset riehuu että "joulua ei saisi viettää jos olet ateisti!" Melkein säälittää se, että yleistietoa ei ole sen verran että nämäkin sankarit älyäisivät, että kristityt pöllivät joulun omaksi juhlakseen...

La Fèe / Keijupölyä ja Sinfoniaa kirjoitti...

Itseäni ihmetyttää myös tuo bloggaamisen suuri suosioon nousu/ trendikkyys! Ja juurikin se, että miksi blogata, jos ei ole mitään mistä kirjoittaa :D No enpä ole itsekkään blogia pitänyt kuin reilu vuoden mutta itselläni oli kaksi selkeää syytä miksi lähdin kirjoittelemaan :) Enkä ole kyllä katunut/ kyllästynyt hetkeksikään! Rakastan kirjoittamista :)

nonna kirjoitti...

Siis tää oli niin mahtava <3

Mama D kirjoitti...

Melkeen 10 vuotta Englannissa asuneena voin sanoa, etta Suomi on ihan luksusvaltio. Ne, jotka valittaa, ei oo varmaan kaynyt Helsinkia tai Haaparantaa kauempana :) Ja Suomesta ei pitais yrittaa tehda sen enempaa muitten maitten tapasta. Se on just hyva sellasenaan nyt (ja sitakaan ei moni, joka ei ole ulkomailla asunut ymmarra).
Monet ihmiset on nykyaikaan niin tyhmia, yleistieto ei kiinnosta, vaikka sita kaadettas amparilla paahan.

Louhakka kirjoitti...

Hyvä teksti! Olen hyvin paljolti samaa mieltä asioissa kanssasi. Toi blogien "trendikkyys" on kiinnittänyt munkin huomion.
Mua suuresti naurattaa blogit, joiden jokainen postaus on luokkaa "heräsin kaheksalta, poltin kolme tupakkaa putkeen, join kahvia ja lähdin kauppaan" jne.
Mä en itsekään päivittele blogiani päivittäin, joka johtuu aika pitkälti siitä, ettei tekstistä tulisi tuollaista tasapaksua sontaa siitä mitä olen tehnyt milläkin minuutilla.

Opiskelijana täytyy hieman puolustella tuota "jatkuvaa" opiskelijoiden valittamista, kun rahat ei riitä. On toki hienoa, että Suomessa ylipäänsä on olemassa opintotuki, mutta karu totuus on, että 400e ei riitä mihinkään.

Opiskelija saa vähemmän rahaa kuin esimerkiksi työtön, mikä on mielestäni kummallista. Tuon 400e pitäisi riittää vuokraan, laskuihin, koulukustannuksiin ja pitäisi elääkin jollain rahalla. Onhan olemassa opintolaina, mutta on olemassa meitä, jotka sitä ei saa...
Itse teen keikkalaisena töitä, mutta pakko myötnää, että jos heräät aamulla viideltä, pääset neljältä koulusta ja menet siitä suoraan neljäksi tai useammaksi tunniksi töihin, olet illalla kymmenen aikaan kotona, niin siinä iskee nopeasti loppuunpalaminen...

Black bird kirjoitti...

Kyllä pisti silmään bloggaamisen suosio. Aloitin vuosia sitten blogin, lopetin kun kirjoitin hyvin harvoin ja n. puoltoista vuotta sitten aloitin uudestaan ja kappas, nyt lähi piiristä tyyppejä joilla oikeesti ei oo muuta kirjottamista ku hehkuttaa niiden ihanaa poikaystävää niin alotti bloggaamisen. Idea?
Itse kirjoitan aika laajalti kaikenlaista, valitan jos huvittaa ja ei kiinnosta jos jotain muuta se ei kiinnosta, blogini on blogi, ei tartte lukee jos ei halua, mutta kunhan ei olis pelkkää valittamista vaan olis muutakin, kuten mulla musiikki ja muutenkin ajatukset ja elämäntavat.

Mä olen näitä ihmeellisiä nuoria jotka oikeasti on ilosia ilmasesta kouluruoasta. Moni mun ikänen ja jopa nuorempi itkee ja valittaa kui pahaa se on olevinaan. Musta se on jopa suurimmaks osaks viikosta hyvää.

Ja vanhusten etuilusta: miksi aina mummelit yms. päättävät tehdä sen marttakerhon siihen keskelle käytävää, kärryt molemmilla mummeleilla poikittain siinä tiellä ettei varmaa pääse läpi ja vielä valtitavat kun nykynuoret sitten sanovat, että voisivatko väistää jotta siitä pääsis läpi...

Ja allekirjoitan tuon että sanotaan itsekkääks ja agressiiviseks ku mielipiteen sanoo.

... kirjoitti...

En tiedä mikä tekee ''pointittomasta sukkien osto ja kaupassakäynti'' -blogista yhtään vähemmän kiinnostavan kuin blogista jossa kerrotaan mm. naimisiin menosta ja ruuan oksentamisesta.. Mutta mielestäni on hyvä että blogeja on paljon niin voi valita mitä niistä lukee. Eikä omaa blogiaan oikeastaan tarvitse edes pitää lukijoille, tai mainostaakseen jotain kynsilakkaa, vaan sitä voi oikeasti pitää myös ihan vaan itselleen, mutta julkisesti.

theri kirjoitti...

Tämä on hyvä ja asenteikas teksti. Löytyi samoja ketutuksen kohteita. :D Valittaminen suositeltavaa (Y)

Mari kirjoitti...

Ite kirjoittelen turhista sukista ja kaupassakäynnistä. Kirjotan siitä, että poltan röökiä, vedän kännit, oksennan matolle ja kerron myös henkilökohtaisista asioista. Kerron suoraan siitä, että mun sydän on särjetty ja jos nää asiat joitakin ei kiinnosta, ei tarvitse lukea.
Mun mielestä mikään blogi ei ole toista arvokkaampi, jos sen kirjoittajalle tulee hyvä olo kirjoittamisesta.

Se on sama kun joku tulis sanomaan mulle ''miks sun esikoisromaanis kertoo nuorisosta eikä oo dekkari? Dekkarit on parempia kun tollanen lässytys'' Kiitos mielipiteestä, mitäs luit kirjan :D

Milla // Moon shaped little box kirjoitti...

Hieno teksti, Leena! :) Blogimaailman suosio on tosiaan mietityttänyt miutakin, varsinkin tuota cosmon tähtibloggaajakisaa seuraillessa törmää aika moniin blogeihin, sekä niihin hyviin, että ei-niin-hyviin. Hyvä on kumminkin, että jokaisen makuun löytyy jotakin, mutta en kyllä itsekkään ymmärrä, jos sisältö on tyyliin "kävin ruokakaupassa" ja jatkuvaa valittamista pikku asioista. Aika paljon näissäkin vaikuttaa se, mikä itseä kiinnostaa ja se, että millä tavalla nämäkin asiat tuodaan esille. :)

Ja pakko vielä sanoa, että aikalailla samoilla linjoilla olen papercutsin kanssa Suomen oloista, on täälläkin omat ongelmansa, mutta niin on muuallakin. Asioihin voi kumminkin yrittää vaikuttaa, ja jos ei, niin asenteeseensa voi vaikuttaa myöskin. Osa asioista voisi täälläkin olla huonommin kuin mitä nyt on, mutta harvemmin niin mietitään.

Pakko oli tuo linkkaamasi blogi käydä kattomassa, seurailen yhtä vähän samantyyppistä, mutta harvemmin päivittyvää sellaista. :)

Turmiotar kirjoitti...

Voi Leena! Ihan mahtavaa tekstiä! :D Voisin samaistua jokaiseen ärsytykseeksi. :D

Leena kirjoitti...

papercuts: Nimenomaan, pitääkö sitä takertua aina niihin pieneen epäkohtiin, kun kuitenkin on niin paljon asioita mitkä on hyvin ja niistä nimenomaan kuuluisi nauttia? Ja niinpä, ei kukaan käske viettämään joulua ja menemään kaupoille just sillon kun on jouluryysis.

Suski: Just niin, miksi siellä pitää kertoa joka pahuksen riita ja liiankin yksityinen asia, kummaa touhua.. kaupallisuus on sinänsä myös ikävää.

Dark Shadow: Mahtavaa että ainakin joku ymmärtää tämän seikan xD

Lady Satin: Mäkin rakastan kirjottamista!

nonna: Haha hyvä kun tykkäsit!

Mama D: Nimenomaan, kauheen sivistymätöntä kansaa. Menis hetkeksi vaikka Mongoliaan asumaan ni johan tuntuis vessa hienolta.

Myrika: Onhan se totta että ei noi tuet perjaatteessa riitä jos pelkästään niiden avulla pitää elää, mutta valittamalla ei mikään parane ja se valitus siinä nimenomaan ärsyttää. Rahaa saa tekemällä töitä eikä valittamalla. Hienoa kun tajusit tekstiäni ^^

Black bird: Mahtavaa kun tajusit ^^Ja oon samaa mieltä noiden sun pointtien kanssa.

Pantomime whore: No ei se varsinaisesti teekkään, lähinnä vaan ihmetyttää tän trendikkyys ja se että kaikilla pitää olla. Ja varsinkin jos bloggaamisella ei ole muuta ideaa kuin se "että kun muutkin".

theri: Kiitoksia, valittaminen on joskus suotavaa kaikille, ihmisiä me kaikki ollaan, miksen minäkin saisi xD

Mari: No onhan mullakin ollu videossakin esittelyä ostamistani sukista ja kerron käyväni postissakin! XD Mutta mun elämässä harvoin tapahtuu mitään, johtuisko siitä.. pointtini silti oli se, että miten asiasta kertoo ja onko blogilla yleisesti mitään suuremppaa sisältöä. Ja tää oli myös huumorilla tehty.

Vivian: On totta että on mahtavaa, että blogeja on paljon, niin on ihmisiäkin ja siinä määrin jokaiselle löytyy aina jotakin! Olen samaa mieltä, että omiin asenteisiin kuuluu vaikuttaa enemmän, kun asioiden turhaan murehtimiseen. Toivottavasti löysit blogin humoristisen puolen, omasta mielestä siellä on mahtavia pointteja ja jokaisessa postauksessa on jotain hermoja kutkuttavaa.

Turmiotar: Hyvä kun tykkäsit xD <3