keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Spring linksHuomenna on pääsiäinen, ai että rakastankin pääsiäistä. Imbolc oli helmikuussa (ensimmäinen päivä) ja on myös tosi ihana juhla, mutta jostain syystä se ei ilmeisesti ole mulle niin tärkeä, koska en ole vuosiin viettänyt sitä, plah! Ensi vuonna parempi yritys, koska silloin olisi juuri oiva aika opetella uusia ennustamistapoja ja ennustella muutenkin kaikenlaista. Noh, kaipa se kevät vain saa mut enemmän juhlatuulelle, alkuvuodesta kun aina tuntuu ettei ole mitään juhlittavaa. Toisin on tässä kuussa, kun auringonvalo on jo ylhäällä pitkälle päivään ja melkein iltaan saakka, aurinko paistaa silmiin niin, että häikäisee ja sitä ei vain malttaisi odottaa, että puihin tulee ensimmäiset ihanat vaaleanvihreät lehdet. 

Olen aloittanut pääsiäisen vieton tänä vuonna suht ajoissa, koska se on yleensä kevätsiivoukseni ajankohta ja siivoan pääkolmantena jalkana ympäri kämppää. Kevätsiivosu on mulle yhtä tärkeä, kuin joulusiivouskin. En tiedä miksi, kaipa siivous into tulee siitä, kun valo paljastaa kaiken lian ja toisaalta myös tekee mieli itsekin alkaa taas puhkeamaan kukkaan ja rentoutua kotona siistissä ympäristössä. Tekisi oikein mieli käydä kaupasta ostamassa kukkia. Sääli ettei meillä tosiaan säily edes kaktus, kissat kun senkin repivät juurineen ruukusta. Siivous melkein loppusuoralla, lattiat on pesty, keittiö siivottu, pyykkejä pesty, tiskattu, järjestelty tavaroita ja vessakin pesty. Vielä olisi makkari jäljellä, en tajua miksi se jää aina viimeiseksi ja en millään haluaisi siivota sitä. 

Mites teillä juhlitaan tänä vuonna pääsiäistä?

Tekeekö mieli ostella juttuja?Suosittelen:


Mulle voi myös linkkailla uusia sivuja joista löytyisi kivoja juttuja.

Viime vuoden juttua pääsiäisestä


Translation:
So one of my favorite days in the year is tomorrow, Oestara. I just love this holiday. Every year I clean like a maniac our home and this is as much important as Yule (Christmas) cleaning to me. Twice a year I clean, very much. I have already clean floors, bathroom, kitchen, kitty stuff, living room and I still need to make something with our bedroom. Read my post about Oestara and here is some other links too (some in Finnish) to you to read. How do you celebrate Easter this year?
/Leena

4 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Oks pääsiäinen jo muka huomenna?!

Leena kirjoitti...

Jonna: No Oestara on ainakin huomenna, mulla ei ole mitään muistikuvaa millon kristillistä pääsiäistä vietetään..

Unknown kirjoitti...

Kristillinen pääsiäinen on vasta maaliskuun vikana päivänä, virpojat tulevat nyt sunnuntaina :) Ostaran pitäisi olla eka kevätpäivä, eipä siltä paljoa tunnu...

Leena kirjoitti...

The Duvessa: Ei kyllä tosiaan ihan keväältä tuntunut, onneksi Porissa sentään paistoi aurinko kirkkaana koko päivän <3