perjantai 30. elokuuta 2013

Readers wish: Modelling years


2005


On jälleen aika rustailla lukijatoiveita, tänään olisi luvassa malliurani pähkinänkuoressa. Olen aina ollut aikamoinen linssilude, mutta syksyllä 2005 sain mallikärpäsen puraisun oikein olan takaa, kun sain mahdollisuuden olla kaverini päättötyössä mallina. Päädyttiin hautausmaalla kuvailemaan ja koko homma tuntui niin luontevalta ja hauskalta, että siitä lähtien pyysin kavereita aina kuvailemaan mua ja löysin uusia kuvaajatuttavuuksia ensimmäistä kertaa. Kaveripiiristä löytyi myös muutamia malleja (joita nyt on jo toistakymmentä.. kuten kuvaajiakin), jotka inspiroivat ja saivat haluamaan jatkaa malleilua.

So it is time for readers wishes, today I wanted to tell more about my modelling career. I have always liked to be front of the camera, but in autumn 2005 I really fell in love to it when my friend ask me to be her model in her school project. We went to the cemetery and and I had so much fun and it came so naturally on me that I wanted to be photographed by my friends all the time. I found few photographers and I had model friends who inspirated me to modelling more.

2006

2006

Vuosi 2006 toi pitkin vuotta mukanaan mukavia kuvauskokemuksia. Pääsin ensimmäistä kertaa studioon Annen luo ja otettiin myös ulkokuvia. Elizan kanssakin tuli kuvailtua ensimmäisiä kertoja, ollaan kyllä molemmat edistytty niin paljon noista ajoista. Niinkuin Annekin on. Ensimmäisiä juttuja mitä opin, oli varmaan se, että vatsa sisään aina vaan. Nää on vielä näitä aikoja, kun en oikeastaan osannut malleilun puolelta mitään erikoista, kaikki oli vielä oppimatta. Lähinnä vain olin kameran edessä, mutta malleiluun kuuluu niin paljon muutakin.

 Year 2006 gave me a lot of nice photoshoot memories. I got my first studio experience and I had my first real photoshoots with better photographers like Eliza and Anne. Oh how much things have changed over the years and how much better we all have come.. This was the time when I just stare at the camera and stood still not knowing what to do.

2007

2007 aloin olemaan jo vähän rennompi kameran edessä aloin ottamaan eri ilmeitä ja asentoja. Olin myös jatkuvasti etsimässä hienoja kuvauspaikkoja ja halusin haastaa itseni.

In 2007 I started to me more relaxed in front of the camera and I started to take different positions and faces. And I was all the time looking for cool places to take pictures.

2008

Edellisvuonna olin muuttanut Poriin, joten tämän vuoden kuvailut saivat paikkansa niin Porissa, kuin pääkaupunkiseudulla ja Tampereellakin. Olen aina pitänyt hurjasti matkustamisesta, joten se ei ole ikinä estänyt malleilua millään tapaa. Tietysti hieman hankaloittanut, mutta mistä lähtien ei olisi silti ollut vaikea lyödä lukkoon päivämääriä ihmisten kanssa.. ja sitä paitsi, matkustaminen kuuluu malleiluun. 2008 otettiin Elizan kanssa asiaksi keksiä mulle rentoutuskeinoja, jotta en jännittäisi kuvaustilanteessa. Nykyäänkin käytän niitä samoja metodeja, toiminut tyyliin joka kerta, paitsi, kun kuvasin Andrean kanssa.. niin suosittua kuvaajaa on vaikea olla jännittämättä.

In 2007 I moved in Pori so in 2008 was travelling to Tampere and Helsinki in my photoshoots. I like to travel so it doesn´t interfere my modelling. Well, maybe a little but hey, that is the thing about mogelling, you need to travel a lot. This year we tried different things for me to get calm in photoshoots, we did different funny stuff and now days I use the same things to make myself calm before taking pictures. It works, but when I was with Andrea nothing didn´t work because I was thinking I was really awful on anything.. Andrea is absolutely great photographer.

2009

2009 oli aika hiljainen vuosi malleilun osalta. Erosin eksästäni ja koin muutenkin suuria muutoksia elämässäni, ei ollut voimia tai aikaa millekään muulle. Kävin silti koekuvauksissa ja Elizan kanssa tuli jälleen kuvailtua. Studio tuntui jo erittäin luonnolliselta ja opin terästämään katsettani.

This year was very quiet.. I had a divorce and my whole life changed. I didn´t have power or time for anything else than getting better and making my life better. But I still went to castings and took pictures with Eliza. I learned how to make my eyes look more fierce.

2010
Tämä vuosi oli edelleen aika hiljainen, oli kuvaukset oikeastaan vain Hemmun ja Marian kanssa, koska olin edelleen sairas ja bulimia vei voimia ja itsevarmuutta. Olin osastolla, lähinnä yritin vain keksiä mikä elämässäni on hyvää.

 In 2010 I had again only few photoshoots (first ones with Maria and my friend Hemmu) because I was still mentally ill at the time. I had my hospital time and my bulimia was still really bad. I didn´t have much self-confidence.


2011

2011 ei myöskään tarjonnut kovinkaan paljoa kuvauksia osakseni, myös samasta syystä, kuin aiemminkin, bulimia ja masennus vei keskittymiseni. Painoni nousi, eikä se kyllä auttanut yhtään minua tuntemaan oloani hyväksi kameran toisella puolen. Loppuvuodesta päätin lopettaa turhan agstailun ja päädyin Sannalle malliksi ja pääsin ensimmäistä kertaa catwalkille. Ensimmäinen kerta meni ihan päin mäntyjä, mutta toisella kertaa osasi jo hetken olla jo itseensä tyytyväinenkin. Kohtasin pelkoni ja pääsin monista negatiivisista asioista ja muistoista yli. Se näkyi jo ihan pelkässä olemuksessani. Lopetin oksentamisen ja keskityin itseeni enkä vain ainaiseen ruokaan.

2011 didn´t gave me that much on modelling view. I was still very depressed and I threw up. My weight started to rise and that make me feel even more uglier and I didn´t want to go any photoshoots because I didn´t like what I saw. When winter came, I had a chance to go to on catwalk I decided that I am going to live my life, not making myself feel bad about it. So I went and afterwards I felt great. I did it. My whole presence changed and I stop vomiting and started to focusing on myself, not food.

2012Viime vuosi oli oikea muutoksen vuosi. Koko vuoden kokeilin uusia juttuja zombiwalkista lähtien (olin aina halunnut mennä) ja tuli kuvailtua luottokuvaajien kanssa. Laura Takalan kanssa löydettiin toisemme. Laura on se mun "hei mulla on idea mennään kuvaamaan" kuvaaja, jonka kanssa voi kokeilla kaikkia sen hetkisiä ideoita pienellä aikarajalla. Olin myös vaihteeksi Sannalla mallina ja löysin itsevarmuuteni.

Last year was a year of change. I found myself, my style, my confidence and I started to have many ideas on different photoshoots and I started to think what I want to do in my modelling career. I started to take pictures with Laura and she is the one who I call everytime I want to go and do a photoshoot tomorrow. And I was on a catwalk again.


2013

20132013
Varmaan turha sanoa, että malleilun kannalta tämä vuosi on ollut tuottoisin. Olen myös oppinut eniten tänä vuonna. Jokaiselta kuvaajalta on jäänyt mieleen milloin mitäkin vinkkiä, pitkät kuvausajat ovat karaistaneet, samaten liian kylmät ja kuumat olotilat. Olen myös huomannut, että ellei jälkeenpäin satu, en tehnyt kuvauksissa kaikkeani. Joka lihasta pitää jännittää ja posettaa kuuluu joka kehon kohdalla. Jos mieli ei ole mukana, näyttää siltä, että on joku aivoja vailla oleva zombi. Hommia on tullut paiskittua peräkkäisinä päivinä ja pitkin poikin Suomea niin paljon, että kyllä tästä viimeisimmästä puolesta vuodesta on pitänyt jotain jäädä mieleen. Tänä vuonna on tullut koettua myös haastattelujen erikoinen maailma. Enpä malta odottaa seuraavia kuvauksia!

Needles to say, this year has been the best one. So many photoshoots with new and old ones and I just keep loving what I do. I have learned that if it doesn´t hurt afterwards, I didn´t do my best. You need to use every muscle and your mind need to be in it. If you don´t think about what you do, you look like a zombie who need more brains. Can´t to wait next photoshoot!

/Leena

10 kommenttia:

Werewolf kirjoitti...

Huomaa noista kuvista että olet kehittynyt huimasti!!:) Kerrassaan upeita kuvia kaikki ja hauska huomata kuinka muutoksia on ollut vaatteidenkin osalla!!:)

Donitsityttö kirjoitti...

oioioi, vasemman alakulman kuva! <3 vähempi ja vaaleampi meikki sopii toooosi hyvin :)

linnea-maria kirjoitti...

All these photos of you are really lovely. It seems like your modelling is the thing that make you feel good, and by that you look good. :)

Lightness kirjoitti...

Se on ihan totta mitä joskus on ollut puhetta, että ympäriinsä malleilusta on ikäänkuin tullut buumi, jota kaikki haluu tehä. Useimmiten oletetaan, että hyvä ulkonäkö ja perus pönöttäminen riittäisi. Sitähän se ei tietenkään ole. Kroppaansa pitää osata hallita ja mitä ite oon assarina ympäriinsä ollut, monet valokuvaajat haluavat, että malli osaa heittää erilaisia tunnetiloja myös kuviin, eli jonkinlaista näyttelemistä tulee osata. Myös se, että jaksaa seistä ja taipua mitä erikoisimpiin asentoihin, vaatii juuri sitä hyvää kuntoa (meijänkin kuvaukset taisi silloin kestää jopa sen 5 ja puol tuntia?) Hieman samaa hommaa tässä kuin että kuka tahansa on muka valokuuvaja vain painamalla nappia ja se homma olisi siinä ;)

Tanja kirjoitti...

Ihanaa, että teit tämän postauksen, koska tää oli todella kiinnostava <3! :)

Ulrika Rowan kirjoitti...

Kehityksesi huomaa kuvista! Upeata! :) Olis muutes kiva tehdä vaikka Jannen luo jotkut kuvaustreffit! T: Ulla eklektisistä pakanoista ;)

Nimetön kirjoitti...

Kehitys on huomattavissa, mutta kaikki kuvat ovat mielestäni onnistuneita ja upeita! :)

Nee kirjoitti...

Jirko ja pari kaveria bongattu zombie walk kuvasta!

Nebula kirjoitti...

Hienoa lukea ja nähdä, miten hurjasti oot edistynyt :) Hyvä Leena!

Leena kirjoitti...

Werewolf: Joo osa vaatteista on omia ja osa ei ole. Mallina ei pääse pahemmin vaikuttamaan yleismuodosta vaan mennään sillä mitä on. Mutta kyllähän ton tyylinmuutoksen silti huomaa. Hyvä että muutkin huomaa!

Donitsityttö: Ohhoh, pitänee yrittää välil vähän vähentää siis xD Ei silti, että niissä olis yhtään vähemmän meikkiä, niissä on vaan vähemmän pigmenttiä.

linnea-maria: Yeah, it totally is the thing I love to do <3

Lightness: Jooh ihan kumma juttu toi mallibuumius!

Tanja: Hienoa, yritän tehä sit lisää ton tyylisiä!

Ulrika Rowan: Hehee voiskin kyllä!

Alice: Hienoa kuulla <3

Rotten Illusion: Hehee <3 Sääli etten päässy tänä vuonna..

Nebula: Kiitos ihanaiseni <3