sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Kissatoivepostaus part 1- My cats part 1

Eli tänään vähän kuvia ja kertomusta meidän Freya tytöstä <3 Freya on syntynyt kesäkuussa 2008, en tiedä syntymäpäivää, koska Freya tuli meille vähä hätäseen.. sille piti löytää koti, ettei ois lopetettu (kesäsin ulkokissoille tulee ilmeisesti aina ylimääräsiä pentueita.. ei noi ihmiset näköjään osaa leikata kissojans) ja minä sitten olin heti, että tänne tänne. Ja niin Freya mulle tuotiin ja en sen kummemmin tiedä sen syntyperästä. Se tais olla meille tullessa varmaankin kuusiviikkoinen pieni miukuja. Ensimmäisenä rakastuin suklaanruskeisiin isoihin silmiin<3

Pienenä se oli tosi sähisevää laatua ja se ei oikeen tykännyt kenestäkään. Musta se tykkäs, hyppäs aina syliin nukkumaan, joskus käpertyi kaulallekin<3 Tietysti nukkui yöt mun vieressäni tai mahan päällä. Tykkäs myös kovasti saada varpaita kiinni peiton alta (yritäpäs siinä sitten nukkua).. Freya meni kaappeihin nukkumaan (niinkuin kuvastakin näkyy) ja sillä oli omituinen tapa nuoleskella kaikkea ( kuten yksi alemmista kuvista todistaa erästä pöydän jalan nuolemista).

Syksyllä-08 mulla oli yhteishuoltajuus Kostajan kanssa Nemi nimiseen American pitbulliin. Nemi kävi kylässä vähän väliä ja oli minunkin jopa huimat 2 viikkoa (jossain pitäs vissiin olla vielä Nemin paperit.. hmm) ja Freya tykästy Nemiin ihan hirveästi ja toisinpäin. Ne oli ihan parhaita kavereita, tappeli ja nukku keskenään, jopa nuoli toisiaan. Että se siitä, että kissojen ja koirien kuuluis olla vihollisia keskenään. Nemin vierailut lakkas aikalailla keväällä- 09, koska mä olin siihen aikaan aika huonossa kunnossa.. tuli sitten eroa eksän kanssa yms.

Freya tykkäs merkkailla joka paikkaa ja muutenkin menetin siihen hermot melkein koko ajan. Millon missäkin tekemässä pahojansa.. Eksälläni menikin siihen hermot ja jouduin antamaan Freyan toistaiseksi hoitoon kaveripariskuntani huostaan keväällä/kesällä -09. Se oli vieläkin sillon tosi pieni kokoinen. Ensimmäisen kiiman se sai just kyseisessä paikassa, kavereillani kun on uroskissa. Siinä sitten leikattu kollikissa yritti hädissäns panna minun kiimaista typerää kattiani, oli sitä hauska seurata vaikka olikin ällöä.. ei toinen tiennyt mitä olis pitänyt tehdä, joten koko touhu näytti täydellisen typerältä.

Loppukesästä (muistaakseni?) otin Freyan takaisin itselleni, se oli saanut myös kavereiltani hermot kireiksi ja ne halus kipeästi Freyasta eroon (merkkaili sielläkin joka paikassa ja repi tapetteja yms).. Kuin uusi kissa, ihan käsittämätöntä. Siinä syksynä - 09 Freya venähti nykyisiin mittoihinsa ja lopetti merkkaamisen, eikä muutenkaan aiheuta sen kummempaa hämminkiä. Kai se sitten yhtäkkiä kasvo aikuseksi, eikä jaksanut kiusata enää ? xD Nykyiset kiima-ajat on sen ärsyttävin piirre, kaipa se pitäisi viedä leikattavaksi piakkoin.

Freya ei pahemmin välitä raa-asta lihasta tai kalasta. Pääasiassa se tahtois syödä vaan Latzia, mokomakin nirso xD Kissanminttua se rakastaa ihan kamalasti ,mutta muuten se ei välitä herkuista oikeastaan yhtään. Leikkiäkin se jaksaa vaikka kuinka kauan. Se on kamala vilukissa ja vihaa olla ulkona, parvekkeellakaan se ei viihdy kauaa, varsinkaan nyt se ei mene oikeastaan lainkaan ulos, kun siellä on niin kylmä. Freija rakastaa pahvin repimistä, meillä ei pahvilaatikot ja kaljalootat kestä kovinkaan kauaa..

Freya on meidän kissakatraan alistetuin osapuoli. Se syö vasta, kun muut ovat syöneet ja muutenkin näyttää tietävän oman paikkansa. Silti kaikki tulevat hyvin toimeen keskenään, satunnaista tappelua, yhdessä nukkumista (niinkuin nytkin) ja pesuhetkiä. Freya ja Yola on silti läheisemmätkeskenään, Minni ei oikein anna muiden tulla lähelleen niin paljoa. Mutta siitä sitten lisää ensi viikolla :)


Pieni natiainen<3
Yhdessä köllitään sängyllä

Freya ja Nemi päivänokosilla

Freya ja Igor (Igor on nyt eksälläni)
Kummalliset asennot? 0_o Weard positions?

Istutaanpa sitä sylissä kiltisti
Freyan ja Yolan lemppari nukkumapaikka kesällä-10

Find cats


Best friends.
/Leena

Translation: 

Freya found us in the summer of -08. It was a puppy, really irritating. Peed everywhere and caused chaos. As she grew up in the age of one, she calmed down, I guess she grew up? Freya gets along with everyone. Igor cat (who is now with my ex) American Pitbull Terrier Nemi and now those of the other two with the cat.

10 kommenttia:

AnneDeadly kirjoitti...

Leena... tää nyt ei yhtään helpota mun kissakuumetta. :')

Leena kirjoitti...

DeadlyDame: No anteeks ny xD Senkus sitte hommaat kisulin<3

Jenni L kirjoitti...

Ihanat nuo ruskeat simmut :) Ihan meripihkaa!

Milla // Moon shaped little box kirjoitti...

Voi miten söpö kissa! :O Nimestä lähtien^^ Ihana oli kyllä lukea itsekkin kissaihmisenä, tosin kissavauvakuume iskee kahta kauheammin ;)

Seranelle kirjoitti...

Nuo oudot nuolemiset, huono käytös, merkkailu ja muiden kun siun kanssa toimeen tuleminen tulee ihan vaan siitä että ootte ottaneet kissan 6 viikkoa aikasemmin kun sillä olis laillinen luovutusikä..Jos kissanpennun ottaa alle 12 viikkosena niin se on ihan emossa kiinni jne. Mutta ymmärrän toki ettei teillä ollu vaihtoehtoja, jos ovat meinanneet sen heti lopettaa. Suloinen kissa <3

Unknown kirjoitti...

I love cat! <3
wonderful post! HI! my name's martina and I come from Italy... I'd like you visit my blog and if you want, follow me! I wait you and your tips! kiss kiss ^^

M kirjoitti...

Kissatarinoita on aina kiva lukea. :)

Leena kirjoitti...

Jenni L: Niin on purr<3

Vivian: Haha onpas kaikill nyt kova kissakuume xD Freya on ihana<3

SisterSeptember: Tiedän, mutta oli vähän pakko ottaa äkkiä =/ Onneksi ei jäänyt pysyviä traumoja.

la mi: Oh my <3 I´m following your blog, it was very interesting :)! My tips? Why you want my tips xD?

M: Nii on <3 Kissat on <3

S kirjoitti...

Täälläkin on yks kissakuumeen saanut :) Meiän kissat jäi miehen luo asumaan, kun muutin ja nyt tuntuu, että on aika hankkia ikioma kisu. Raapimapuu, pedit yms vaan odottaa vielä paikantäyttäjää, toivottavasti ens vuonna onnistaa.

Leena kirjoitti...

S: Toivottavasti onnistaa, kissat on ihania<3