maanantai 3. tammikuuta 2011

Gwen Stafani

 Moni on kysellyt mitä muuta musiikkia, kuin heviä ja "gootti"musiikkia mä kuuntelen. No tässä hyvä esimerkki, Gweniä siis kuuntelen. 

 Tyttönen alotti No Doubtissa taustalaulajana vuonna -86. Seuraavana vuonna bändin solisti John teki itsemurhan, bändi lopetti hetkeksi, mutta päätti jatkaa kunnioittaen ystävänsä muistoa, Gwenistä tuli bändin solisti. Esikoisalbumi tuli myyntiin vuonna -92, silti vasta  kolmas levy, vuoden - 95 julkastu Tragic Kingdom-albumi poikii yhtyeelle mainetta ja levy myy platinaa (jolloin No Doubt ilmestyi myös Suomen markkinoille, mun siskoni alkaa kuuntelemaan sitä ja se on myös mun ensimmäisiä bändejä mitä alan kuuntelemaan vakituisesti, olin silloin siis 7-vuotias). Sen jälkeen bändi teki vielä 2 levyä, ennen kuin jäi tauolle vuonna 2003. Nyt bändi keikkailee taas ja uutta levyä pukkaa kuulemma ihan piakkoin ;)

 Vuonna 2004 päätti aloittaa soolouran (jota hänelle oli jo tarjottu No Doubtin aloittaessa, mutta hän oli kieltäytynyt) tekemällä levyn, joka toi hänet saman tien yhä enemmän suuremman kuluttajakunnan keskuuteen. Toinen albumi ilmestyi vuonna 2006, sekin oli suuri hitti.

 Kopioin Wikipediasta:
"Gwen Stefani on kerännyt paljon kiitosta sympaattisuudellaan sekä jalat maassa -asenteellaan. Helsingin konsertissaan laulamisen lisäksi hän esimerkiksi jutteli faniensa kanssa, juoksenteli heidän joukossaan yleisössä ja otti vastaan lahjoja. Hän sai eräältä faniltaan lahjaksi kaulakorun, ja kun ei itse saanut laitettua sitä kaulaansa, hän pyysi kyseisen fanin lavalle laittamaan sen hänelle. Gwen Stefanilla on oma vaatemerkki, L.A.M.B. Se on aika kallis, koska hän on sanonut suunnittelevansa sellaisia vaatteita, joita käyttäisi itse, ja haluaa niihin joitain tiettyjä materiaaleja, jotka nostavat hintaa. Merkkiin kuuluu myös hieman halvempi, Harajuku Lovers -mallisto. Stefanilla on myös L-niminen hajuvesi, sekä Harajuku Lovers -nimeä kantava hajuvesisarja. Siihen kuuluu viisi tuoksua: G, Love, Angel, Music ja Baby. L:lää löytyy Suomesta risteilylaivoilta ja ehkä lentokenttien Tax Free -myymälöistä, mutta Harajuku Loversia ei enää saa Suomesta."

 Ei siinä, että naisella on itsevarmuutta, asennetta, löytyi myös No Doubtin aikana vähän näkynyt naisellinen hienostuneisuus korostui kahta kauheammin, kun bändi läi tauolle  Gwenin oma tyyli sai vielä enemmän uutta potkua, kun hän aloitti oman soolouransa. 

 Inspiroidun Gwenin käyttämistä vaatteista, koruista ja siitä miten sen hiukset on aina kiharalla tai millon milläkin nutturalla ja kiehkuralla (kunpa oppisin itsekin tekemään yhtä ihania kampauksia). Myös meikit sopii Gwenille todella hyvin ja koko tyyli on jotenkin ihanan pin-up ja vintagetyyliä. Löytyy sieltä kyllä sitä aitoa ja alkuperästä Gweniäkin, joka pukee päällensä mitä nyt mieleen sattuu ja sitten irvistelee kameralle meininkiäkin, yhtälailla, kuin muodikkaita designvaatteita. Vaikka tyyli noin vaihteleekin, se sopii aina ja on jotenkin raikas ja uusi.

Ennen kuin Gwen heittäyty soolouralle, No doubt ehti tekemään pari aivan ihanaa musavideoo (ja jokasta biisiä rakastan), joista lopussa pari. Sekä pari esimerkkiä myös Gwenin sooloilu-uralta. Miten kummassa ne kaikki sattu olemaan rauhallisia kappaleita xD?

 /Leena


7 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

tosta naisesta ei voi kyllä sanoa muuta kuin:
UPEA!!! ♥

Leena kirjoitti...

Tiina: Mä oon täsmälleen samaa mieltä <3

papercuts kirjoitti...

gwen on niin kaunis!

Annele kirjoitti...

Gwen on ihana <3 teini-iässä oli idoli, vaikutti ikävä kyllä myös huonolla tavalla- halusin olla kuin Gwen, ostin samanlaisen napapaidan (juu oli muotia silloin yhes vaihees :DD), ja ihmettelin sitten peilistä, miksi en itse näyttänyt yhtä upealta, miksei minulla ollut pyykkilautavatsaa... no jaa, ei ole Gwenin vika se, ihalin myös mm. Kate Mossia...........

BrokenCinderella kirjoitti...

Ihana postaus jälleen kerran!:)

Gwenin omasta muusiikista en juurikaan välitä,en tiedä miksi.. mutta No doubtista pidän paljon!

Black bird kirjoitti...

Sanonpa vielä kerran toistamiseen, että on se niin kiva kun joku muukin joka kuuntelee raskasta musaa niin kuuntelee myös Gweniä ja No doubtia :) Gwen on aivan hurmaavan ihana!

Leena kirjoitti...

papercuts: Samaa mieltä!

Annele: Mäkin ihailin Gweniä tosi paljon nuorempana, mutta niin ihailen vieläkin. Enää en tosin halua olla täysin samanlainen kuin se :)

ApprehensiveFairy: Kiitoksia :) No Doubt rocks!

Black Bird: Hih, on se kyllä, sais jo tulla uutta levyä!!