tiistai 4. syyskuuta 2012

Horror week: George A. Romero's zombies


Kauhuviikko jatkuu tänään kauhuelokuvilla, oikeilla klassikoilla. Zombeja zombeja zombeja.  George A. Romero ohjasi mahtavan sarjan zombitartunnan saaneista ihmisistä. Nauttikaas! Popparit kehiin ja eikun tapittamaan.

So the theme week continues with George A. Romero's zombie movies. He had made 5 wonderful zombie movies which all are my favorite movies. Enjoy!

Night of the living dead

Mustavalkoinen sarjan alkuosa tehtiin vuonna 1968 ja se tunnettiin aluksi nimellä Night of the Flesh Eaters. Tom Savini ohjasi Night of the living deadin uusiksi vuonna 1990. Elokuvan budjetti oli vain 114 000 dollaria, mutta se tuotti 12 miljoonaa omassa kotimaassaan ja ulkomailla jopa 30 miljoonaa dollaria.

This black and white movie is the first of many zombie movies. Night of the living dead was made at 1968 and it name was originally Night of the Flesh Eaters. Tom Savini made a new Night od the living dead year 1990. Movie budget was only 114 000 dollars and it made 12 million dollars for its own country and 30 million else where.

The video is going away all the time so here is the link
http://www.youtube.com/watch?v=jeFRPBW07SADawn of the dead

Night of the living dead sai jatko-osan vuonna 1978, jolloin elokuvassa oli jo väriäkin. Zack Snyder ohjasi Dawn of the deadin uusintafilmauksen vuonna 2004. Tuttua on esimerkiksi pelastautuminen kauppakeskukseen. Budjettina jatko-osalle oli puolisen miljoonaa, eli reippaasti enemmän kuin ensimmäiselle.

Night of the livind dead got a sequal at 1978 and it has color in it. Zack Snyder made new Dawn of the dead 2004 and both has same saving idea going to the mal. It has a half million budget so the sequal has much more money to spend than the first one.


Day of the deadElävien kuolleiden päivä ilmestyi 1985 ja on erittäin perinteinen kasarikauhuleffa, eli jos niistä tykkää, kyllä tykkää tästäkin.

Day of the dead came to the theaters 1985 and it is very normal 80's horror movie. You can't miss it.

Land of the deadVuonna 2005 zombiet ovat vallanneet jo koko maailman ja eloonjääneet yrittävät pysyä kaupungin muurien sisällä elossa. Rikkaat pyörittävät koko kaupunkia, mutta eipä rahakaan tuo lopullista turvaa.. Steve Miner ohjasi uusintaversion vuonna 2008.

At year 2005 zombies has taken the world and survivors are trying to stay alive at the city. Rich people rule the place but even money can't save you when the zombies come.. Steve Miner did the remake 2008.

Diary of the dead2007 ilmestyi sarjan viides osa ja se tuotettiin itsenäisesti noin viiden miljoonan dollarin budjetilla.

Part 5 ended up to theaters at 2007 (or 2008) and the budget was about 5 million.

/Leena

3 kommenttia:

Andromeda kirjoitti...

Siis me katsottiin vähän aika sitten tuo Dawn of the Dead, ja se oli ihan hirveetä kuraa :D ihan kamalaa.. Mutta uskoakseni se oli sen ajan ihmisille sitä, mitä meille tällä hetkellä on esimerkiksi Walking Dead.

SkeletonOrchid kirjoitti...

Hellow,
I must say September is really the time for this, autumn on it's way, so as halloween, i just feel like snuggle with some sweets,drinks a good horror movie.
Didn't know the last one, it's now oficially on my to see list, thank you.
Hope u dedicate one day of this week to ghost movies/books, my personal favourite.
Farewell

Leena kirjoitti...

Andromeda: Haha no kyllähän nää jaksaa mielipiteitä, mutta siis mä tykkään itte kattoa välillä noita vanhoja kun tietää että ne on iha sikahuonoja, mutta se tekee niistä hauskoja ja nostalgisia ja siitä huomaa kuinka paljon taso on pikkuhiljaa noussut. Walking dead on kyl mahtis <3

SkeletonOrchid: I hope you like my ghost posts! And I feel the same way, movies and drinks and something good mm<3