lauantai 5. lokakuuta 2013

Halloween calender Day 4: Readers wish- Tarot cards

Playing cards from Irene

Hah! Ettepä varmaan arvanneet, että tälläisen saisin vihdoin tehtyä! Varmaan pari vuotta tätä onkin jo toivottu, ja olen lähinnä vain sivunnut taroteistani ohimennen. Alkuperäisenä ideana oli tehdä pieni esittely kaikenlaisista ennustamisen muodoista mutta piruvie, siitä tulisi niin pitkä, että taidankin pidättäytyä korteissani. Ensimmäisessä kuvassa on Tim Burtonin pelikortit, joita käytän pelikorteista ennustamiseen (kiitoksia Irene lahjasta). Tähän en ole vielä niin perehtynyt, mutta mainitsenpä tässä nyt kuitenkin, että niistäkin voipi ennustaa. Mutta tarotkorteista ei missään nimessä tule pelikortteja. Huh mikä pyhäinhäväistys. Eikä toisen tarotpakkaan mieluiten mennä sormeilemaan (ainakaan ilman lupia..)

Tarotpakassa on 78 korttia, joista 22 on Suurten salaisuuksien kortteja (alla esimerkkejä oman käyttöpakkani Suurten salaisuuksien korteista Maailmankaikkeus, Ylipapitar, Maagikko ja Kuu.) Näihin on liitetty myös astrologiset symbolit. Pienten salaisuuksien kortteja on 56, joilla myös on astrologiset symbolit ässiä lukuunottamatta. Suurten merkitys on pitkälti laajempi ja isompi, ne kertovat ketä me olemme ja mihin kuulumme. Pienet perustuvat jokapäiväiseen elämään ja auttavat hahmottamaan sen hetkisiä elämäntilanteita. Pienet kuuluvat neljään maahan, jotka symboloivat kaikki eri asioita: Sauvat tulta, maljat vettä, miekat ilmaa ja lantit maata.

Jos joku siellä on hommaamassa itselleen tarot pakkaa tai jo omistaa sellaisen, niin aloitteleville suosittelen opaskirjaa. Itselläni on kaksi, joista käytän toista edelleen satunnaisesti tarkistaakseni tiettyjä juttuja (muistini kun on niin kehno). Vaikka olenkin käyttänyt pakkaani jo 8 vuotta (jota ilman enää en osaisi elääkään..) yllätyn aina siitä, miten hyvin asiat osuvat kohdilleen. Eniten pidän vieraille ennustamisesta, koska silloin oma tietämys ei vaikuta ennustamiseeni ja voin luottaa omaan intuitiooni. Kuten kaikkien kannattaakin tehdä. Korttien kuvat auttavat myös itseä ymmärtämään omaa pakkaa, kannattaa siis löytää pakka joka miellyttää silmää.

My usual tarot deck from bookstore (Suuri Suomalainen kirjakauppa)

Korttikuvioita on monenlaisia ja kannattaa myös kokeilla niitäkin, että löytää itselle luontevimman tavan lukea niitä. Paikan kannattaa olla rauhallinen ja ylimääräinen seura voi häiritä tulkintaa (varsinkin jos on turhankin skeptisiä ihmisiä paikalla..) joten varaudu mieluiten kaksinkeskiseen hetkeen.

Koska en nyt kyllä millään viitsi alkaa selittämään jokaisen kortin erillistä merkitystä (opaskirja kertoo kyllä kaiken ja netistäkin löytyy hyviä oppaita), niin sanon silti vielä, että elokuvissa ah niin dramaattisesti ilmestyvä kuolema kortti ei niinkään merkitse kenenkään kuolemaa, vaan käännekohtaa elämässä. Kuten Hirtetty ja Kohtalonpyöräkin. Vaikka monilla korteilla onkin samantyyppisiä symbolimerkityksiä, voi niiden tarkoitus olla silti toisistaan täysin poikkeava. Mutta jos saa esimerkiksi nuo kaikki kolme korttia putkeen yhdellä istunnolla, voi olettaa toisen elämässä tulevan suuria muutoksia (heh). Paitsi taisi Tornikin tarkoittaa muutosta.. Paholaiskortti taas (jota näkyy erittäin paljon tän hetken muotivaatteissakin esim. paidoissa) on merkityksenä mm. omien pelkojen voittaminen, huumorintajuisuus ja intohimo. Se on massasta poikkeavan persoonan kortti, mutta kyseinen henkilö voi ottaa elämän myös turhankin itsestäänselvyytenä. Näin yleistävästi kerrottuna. Sillä ei siis ole mitään tekemistä Saatanan kanssa. 

This deck is from Irene too

Olen onnistunut ennustuksissani tähän mennessä joka kerta (enpä tiedä kuinka monta sitten lienee mahtunut kahdeksaan vuoteen), parhaiten muistan silti muutaman, tässäpä teille esimerkkiä.
Ennustin monta vuotta takaperin kaverin pikkuveljelle. En tuntenut häntä ollenkaan. Silti kerroin, että hänellä oli aiemmin ollut huono todistus koulussa ja tänä vuonna hän oli sitä parantanut. Loppua en muista niin tarkasti, koska muistan kuinka huvittunut olin siitä, että kyseinen henkilö oli kauhusta kankeana "että miten ihmeessä mä sen tiesin".

Olen ennustanut myös kaksi eroa. Kumpikin ero tapahtui muutaman kuukauden sisään ennustuksestani. Yritin molemmilla kerroilla kertoa asian mahdollisimman ystävällisesti. Toiselta sainkin kuulla pari viikkoa sitten, että kaikki mitä sanoin, toteutui juuri.
Olen nähnyt myös uudet työpaikat ja rahantulot, mitä kumppanit ajattelevat toisistaan (miten ihmeessä senkin voi korteista nähdä, enpä tietä, mutta osuinpa silti oikeaan) ja monenmoista muuta.

Jos on kysyttävää, niin kysykää, koitan tehdä parhaani vastatakseni!

And Victoria Frances deck was from Jani


Translation:
Ha! I bet you probably never guessed that I would create something like this! People have been asking it for years and I have primarly just mentioned Tarot casually. The original idea was to make a short presentation about all forms of divination but it would become so damn long, so I will just stick with my cards. In the first photo you see Tim Burton's play cards which I use when reading from play cards (Thank you Irene for the gift.) I am not too familiar with them, but just mentioning that they can be used as well in foretelling. But you should never make play cards out of Tarot cards, it would be a huge sacrilege. And you should never tamper with any other's Tarot cards (at least without permission...)

Tarot deck has 78 cards including 22 The Major Arcana cards (greater secrets), (examples below of the greater secret cards from my deck, The World, The High Priestess, The Magican and The Moon.) They also have links to astrological symbols. There are 56 Minor Arcana cards (lesser secrets) which also have astrological symbols excluding the aces. The meaning of greater secrets is wider and bigger, they tell us who we are and where do we belong. The lesser secrets are based on our everyday life and help us to perceive current situations in life. The lesser ones belong to four elements which symbolize different aspects: wands are fire, cups water, swords air and coins earth.


If someone is planning to acquire a Tarot deck for themselves or already posess one, I highly recommend a guide book for beginners. I have two and I still use one of them to occasionally to verify certain things (I have so bad memory.) Although I have used my deck for eight years (I couldn't live without them anymore...) I always find myself surprised how accurately things hit the nail. Mostly I like to foretell to strangers, because in these cases my own knowledge does not affect the prediction and I can trust my intuition. Like all should trust. The pictures of the cards also help us to understand the deck, so you should find a deck that is pleasing to the eye.

There are many patterns, and I recommend to try many of them to find the easiest way to read them. The place should be calm and any extra company can interfere the interpretation (especially if the company is sceptic...) so prepare a private moment.

It would be a pain to explain all meanings of each card (acquire a book or search online) but I will tell that the one so dramatic card used on movies: The Death has nothing to do with dying in general. Like The Hanged Man and Wheel Of Fortune. Although most cards have similar symbolic meanings the purpose may diverge completely. But if you get all the mentioned cards in row at the same session, it can predict a great change in one's life. Besides The Tower signifies change as well. The Devil (which appears a lot in current fashion, e.g. T-shirts) means for instance overcoming one's fears, sence of humor and passion. It is a card of irregular personality, but the person might take life as a matter of course, to describe in generally. That has nothing to do with the devil itself.

I have succeeded in my predictations each time by now (can't think of how many have fit into the eight years), but I still remember some best ones, and here are some examples.
I foretold for my friend's little brother many years ago. I didn't know him at all, but still told him that he has had a bad school certificate and has improved it this year. The rest I can't remember that precisely, because I was so amused of how that person was shocked: “How in the earth did I know that!”
I have predicted also two break-ups. Both of them appeared within few months from my foretelling. Each time I tried to tell about them as friendly as possible. I actually heard from one of them few weeks ago, that everything I said just happened.
I have also seen new work places and money incomes, what partners think of each other (how on earth can you see also that from cards, I have no idea, but I still hit the right) and many other things.
If you have any further questions, feel free to ask! I try my best to answer.

/Leena

P.s Extra credits for Lizzie, thanks for your help today!

9 kommenttia:

Mearra kirjoitti...

Huh, mulla on kanssa tollanen "tuntematon luki tarotkorteista elämäntilanteeni"-kokemus, oli aika hurjaa. Tosin se tapahtui vuonna 2007, festareilla, kun olin humalassa, joten luulen sen korostaneen tilanteen intensiivisyyttä ja "WOW TOI ON NIINQ NIIIIIN TOTTA"-fiilistä :D Nyt nimittäin kun muistelen jälkeenpäin, niin kaikki ne asiat oli aika laajoja, sellaisia asioita joita tapahtuu n. jokaisen 18-vuotiaan elämässä. Kaukokaipuuta, sydänsuruja, menetystä, vapauden huumaa. :D

Sen jälkeen kokemukseni ovat harvat, mutta jokaisessa istunnossa hyvin vahvasti esille on aina noussut torni. Se on minusta pelottavin kortti kaikista, ja se vainoaa minua :(

Mearra kirjoitti...

Ps. ja muakin ärsyttää aina se kuolemakortin glorifiointi ja sellanen "VOI VOI NYT SÄÄ KUOLET, TULI TÄÄ KUOLEMA TÄÄLTÄ :O". Vaikka en itse tiedäkään tarotkorteista paljoakaan, niin tuon verran nyt sentään on tiedossa :D

Saija Sasetar kirjoitti...

Ah..Tarot ♥
Ovat myös allekirjoittaneen elämässä olleet mukana muistaakseni viidenneltä luokalta, kun äiti ostin mulle ensimmäisen pakan, joka on edelleen käytössä, vaikka olenkin aina halunnut esteettisemmän ja mieluisemman pakan. Kerran näin messuilla aivan ihanat kortit, mutta en oli jo niin spessut, että maksoivat 50e! Sen jälkeen ei ole muut kortit kiinnostaneet yhtä paljon. x)

Kortit ne vaan tietää kummasti ja osuu oikeaan. Vaikken ite olekaan vuosiin ennustanut muille, muista myös nuo "miten ihmeessä sä tiedät ton ja ton jutun?!". x)

Pelikortit sopii todellakin ennustamiseen, äiti on sitä tehnyt usein naisporukalle ja sitten kaikki onkin pelästynyt, kun on käyny toteen. :P

~ Frillycakes ♥ ~

Saara kirjoitti...

tää oli äärimmäisen mielenkiintoinen teksti! lukisin niiin mielelläni lisää! mulla on yhet tarot-kortit, jotka sain joululahjaksi, mutta en jotenkin osaa niitä käyttää.. kaverit aina haluis ennustuksia ja mielelläni niitä tekisin jos osaisin.. siinä tuli mukana kyllä se opaskin, ja siinä on lopussa muutama eri ennustus/se että miten ne kortit asetellaan ja mitä mikäkin kortti tarkottaa (1. kortti rakkauselämä 2. kortti ihmissuhteet jne..), mutta sitten siinä tilanteessa kun tulee vaikka että (miten ihmeessä tän selitän :D kun en nyt muutenkaan muista kunnolla mitään ulkoa ) vaikka viides kortti nostetaan jne ja sen olis tarkoitus kertoa lähitulevaisuudesta, ja sitten se kortti onkin vaikka miekkojen kuningatar (näin esimerkkinä vaan, en ny sitä merkitystä tietenkään muista/tiiä) ja sitten mun opaskirjassa lukee vaan että 'miekkojen kuningatar on vaaleatukkainen, itsekeskeinen...' jne (olipas nyt huono esimerkki..) niin en käsitä miten sen pitäis kertoa lähitulevaisuudesta..? onks sunmielestä pakassa/opaskirjassa vikaa vai vaan mussa etten osaa ymmärtää niitten oikeeta tarkotusta? anteeks kauheen epäselvä teksti mut tää on vaivannu muo enkä oo sen takii ennustellu pitkiin aikoihin koska se on niin epäonnistuvaa ja vaikeeta kun teen sen.. joten kun kirjotit tän nii kerranki sain tilaisuuden kysyä ammattilaiselta apua! (: jos tästä nyt ees sai mitään käsitystä xd... ja anteeks pitkä romaani.. (vai pitäskö mun suoraan vaan vaihtaa pakkaa?)

Leena kirjoitti...

Mearra: Jep, mutta ei se silti meinaa etteikö ne olisikin pitäneet paikkansa ;) Torni voi kyllä tuntua välissä vähän hurjalta. Se voi silti meinata välillä aina eri asiaakin. Ja kuolemakortin draama hahaa xD

Saija Sasetar: Jotkut pakat voi olla kyllä tosi kalliita, mitä luultavimmin ne sit sattu olee jotenkin erilaisemmat ku normaalisti.

Saara: Mun pitänee opettaa sulle ;)
No vaikea vastata tohon lähitulevaisuus kysymykseen ku pitää tietää mikä on kysymys, että mitä vastausta siinä haetaan. Itsekeskeisyydellä voi tarkoittaa vaikka sitä, että jokin asia voi muuttaa jonkun itsekkääksi ja pitäisi huomioida enemmän toisia. Ja ymmärtäminen tulee sen myötä mitä enemmän harjoittelee. Jos kirjan ohjeista on vaikea saada selvää tai kortit ei kerrasta toiseen avaudu, kannattaa hommata uusi pakka ja kirja ja kokeilla uudestaan. Kokeile löytää sellainen pakka joka todellakin miellyttää sua. Se ei meinaa silti sitä, ettetkö oppisi lukemaan tarotteja.

nukkemorsian kirjoitti...

moikka! huomasin että siulakin on victoria francesin tarot pakka, joten osaisitko auttaa minua, sain kortti pakan ja huomasin että siellä on ruusut/kukat,naamiot,ristit ja perhoset, eikä ollenkaan selitetä mikä niistä vastaa sauvoja, miekkoja, lantteja tai maljoja?

Leena kirjoitti...

nukkemorsian: joo tossa mukana tulleessa oppaassa ei kyllä kerrottu mitkä ne siinä on, mutta mä veikkaan, että
kukat. maa eli lantit, mut toisaalta se vois olla miekkakin..
perhoset, ilma eli miekat
ristit eli vois olla kans miekat
naamiot ..en tiiä yhtään..

eli sen takia en oo tätä pakkaa käyttäny koska mulla ei oo oikeesti mitään hajua mitä noitten pitäs symboloida..=/ sori musta ei ollu apua nyt kyllä yhtään xD

nukkemorsian kirjoitti...

leena: ei se mitään,kiva ku kuitenkin yritit,mutta oisko se ihan kauheen väärin antaa niille omat merkityksensä, oman mielensä mukaan ja sitten käyttää pakkaa? jos kukka tuntuu esim.itsestä maljalta se ois sillon omassa pakassa malja ja jonkun muun pakassa kukka vois olla vaikka lantti? olet varmasti parempi tarot asiantuntija ku minä.

Leena kirjoitti...

nukkermorsian: En mä usko että sillä välttämättä on merkitystä jos valitset ne niin että ne tuntuu meinaavan sulle just sitä tiettyä, koska eihän toi pakka oo lainkaan niinku normaalit pakat.. Itsellä tuo on lähinnä vaan keräilypakka, eli en tuu ikinä käyttämään sitä.