keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Halloween calender Day 19: 30 day horror challange- My favorite vampire(s) movie(s)Underworldit olenkin jo maininnut.. lemppareihin kuuluu myös Nosferatu, mutta en tiedä onko se sittenkään ihan lopullinen suosikki. Bram Stokerin Dracula (1992 versio jossa on mitä ihanin Gary Oldman!) on kans ihan mahtava (kirja oli muuten ensimmäinen vampyyrikirja jonka ikinä luin, siinä teille tän päivän fakta meikästä), League of extraordinary gentlemen (2003). Van Helsing (2004) on myös mitä ihaninta silmänannaa.. Lost boys on puhdas klassikko.. Buffy the vampire slayer on mahtava komedia (joka jakaa vahvasti mielipiteitä, varsinkin sarjan seuraajista). Dark Shadows oli mahtava, tosin ei ole vielä saanut sydäntäni täysin rakastumaan ykkössijalle.. Samaten Bladet on aika kovia. Mutta luulen, että valitsen yhden suosikkikirjailijani elokuvaversion elikkäs Interview with the Vampire. (Queen of the Damned soundtrack on muuten aivan mielettömän hyvä, löytyy myös levyhyllystä).


Koitanpa tässä lyhyesti tiivistää elokuvan hienouden. Joskin on vaikea keskittyä, H natustelee tuolla paperituppoa ja heittelee sitä pitkin poikin.. ja nyt kanniskeleekin sitä.. niin elokuvaan! Näyttelijävalinnat oli osuvia. Vaikka Lestatista annetaan täysin hömelö vaikutelma, niin täytyy sanoa, että annettiin kyllä kirjassakin. Jatko-osassa (kirjassa) kerrotaan asiat Lestatin näkökulmasta ja kuka tahansa sen lukenut on sitä mieltä, että ykkösessä Lestatista annettiin ihan nössö kuva. Juoni muistuttaa tarpeeksi kirjaa, tunnelmat ovat hyviä, elokuva aiheuttaa vieläkin monia erilaisia tunnetiloja, asut onnen huokauksia ja kaikenkaikkiaan vampyyrit on kertakaikkisen käheitä tässä. Olen aina rakastanut klassisempia vampyyreitä, nykyajan vampyyritarinat ei oikeen säväytä. Kenties se johtuu nykyajan pinnallisuudesta, silmänannan puutteesta tai ihan vain huonoista juonista.

Joskus lapsinäyttelijätkin suorastaan loistavat, pikku Kristen teki mielestäni elokuvauransa parhaimman roolisuorituksensa (olisiko ollut kaksitoista-vuotiaana) nukkemaisena, hemmoteltuna vampyyrilapsukaisena. Se miten Kristen sai rooliinsa yhdistettyä lapsen viattomuuden, uuden oppimisen halun ja myös henkisen kasvun vaikeuden oli ihailtavaa. Miltä sinusta tuntuisi olla ikuisesti lapsi, vaikka oikeasti olisitkin satavuotias?

Translation:
So.. I have said Underworld movies already.. My vampire favorites are
Nosferatu
Bram Stokers Dracula 1992 version(oh the lovely Gary Oldman!), this was my first vampire book by the way.
League of extraordinary gentlemen (2003) I want that car..
Van Helsing (2004) (oh the eye candy in it)
Lost Boys is pure classic
Buffy the vampire slayer was really funny, but if you are fan of the serie you maybe don´t like it like I do
Dark Shadows, ah love
Blade movies..

But, Anne Rice is the winner, because her early books are so precious to me. I love the vampire chronicles, they are to die for. Lestat was even more awesome in book 2, but you won´t ever know that if you hadn´t read the books.. anyway, Kristen made her best movie being only 12 years old, she was so innocent, lusting life and new things and oh how she did so great job while she was growing an adult and still being dolly like little girl.
I love more classic vampire stories,  where everybody is wearing beautiful clothing, buildings are pure art and everybody speeks old English (I shall love thee for ever) and dance dance in great dance halls. Oh.. people knew how to party before..The rules are simple, just pick your favorite horror film for each day! However, you can't pick the same horror film more than once. So once you pick say The Exorcist for your favorite horror film involving the powers of Hell, you can't repick it again for any other day what so ever including favorite horror film. And for once, I am opening up the comments section so that, yes, you can comment each day along with me on your favorite picks! So let's get to it! This is the 30 Day Horror Film Challenge!


Day 01 - A horror film that no one would expect you to love, but you do
Day 02 - The horror film that you relate most to
Day 03 - Your favorite slasher
Day 04 - Your favorite werewolf film
Day 05 - Your favorite monster movie

Day 06 - Your favorite vampire movie
Day 07 - Your favorite supernatural horror film
Day 08 - Your favorite anthology
Day 09 - Your favorite exploitation / grind house type film
Day 10 - Your favorite psychological horror film
Day 11 - Your favorite science fiction horror film
Day 12 - Your favorite horror film involving the occult
Day 13 - Your favorite horror comedy
Day 14 - Your favorite zombie film
Day 15 - Your favorite horror film involving serial killers
Day 16 - Your favorite childhood themed horror film
Day 17 - Your favorite horror film remake
Day 18 - Your favorite foreign horror film (outside of your country of origin)
Day 19 - Your favorite horror film involving the powers of Hell or Satanism
Day 20 - Your favorite horror film involving a killer animal
Day 21 - Your favorite medical horror film
Day 22 - Your favorite horror themed TV show
Day 23 - Your favorite made for TV horror film
Day 24 - Horror film in which you prefer the edited version over the director's cut
Day 25 - A horror film that you used to hate, but now like
Day 26 - Your favorite horror film to watch as a child
Day 27 - Your favorite guilty pleasure
Day 28 - Your favorite horror film that no one's ever heard of
Day 29 - Your least favorite horror film of all time
Day 30 - Your favorite horror film of all time   

/k
/Leena

4 kommenttia:

Louhakka kirjoitti...

Oi, rakastan tätä leffaa! Muistan kun siinä 94-96 vuonna ton eka kerran näin ja siitä lähtien oon katsonut tän leffan säännööllisin väliajoin, siihen koskaan kyllästymättä. Ja nuo kirjat... ah, ihaninta ikinä!
Ja tää totisesti on yks onnistuneinpia kirjasta leffaksi -elokuvia, vaikka jotain eriäväisyyksiä toki on.
(vaikka kovasti tykkäänkin antonio banderaksesta, niin hän näyttelemässä Armandia ei vaan toimi :D)
Tuo "jatko-osa" elokuva oli puolestaan surkein koskaan tehty elokuvaversio upeasta kirjasta. Sen elokuvan pelasti vain mahtava musiikki... :D

Saija Sasetar kirjoitti...

Oih! ♥ Tää on kyllä ehdoton klassikko! Kuuluu myös omiin lempparileffoihin. :)

Eleganttisuus ja ihanan klassinen fiilis, puvut ja roolisuoritukset on mahtavuutta. :)

Katselin tässä hetki sitten League of extraordinary gentlemen-leffan ja kiitoksia muistutuksesta, sillä Van Helsingiä ei olekaan tullut katsottua vuosiin!

~ Frillycakes ♥ ~

Neiti X kirjoitti...

Oi kyllä, yksi parhaista vampyyrielokuvista ikinä. :)Bram Stokerin Dracula on varmaan suosikkikirjani. Tiesitkö, että on myös siihen Bram Stokerin Dracula-elokuvaan perustuva kirja (jep, kirja, joka perustuu elokuvaan, joka perustuu kirjaan)nimeltä Draculan tarina. Tein itsekin pari Halloween-postausta, jos haluat käydä vilkaisemassa, ehkä löydät jotain kiinnostavaa. ;)

Leena kirjoitti...

Myrika: Sama juttu! Mitäpä tähän muuta lisäämään.. musiikki oli kyllä isoin tekijä siinä toisessa elokuvassa.

Saija Sasetar: Näinpä <3 Ja uuh ne on niin hyviä! Haluan sen auton siitä herrasmiesliigasta.

Ideal Irony: Juu tiedän, noi risteilyt on aikamoisia xD Eipä silti, nuo alkuperästä tarinaa noudattavat Draculat on namskis momskis! Ja käynpä kyttäämässä ^^