tiistai 22. maaliskuuta 2011

Black Swan (2010)

You sweet little girl.. Oletko itsesi pahin vihollisesi?

Mitä tästä elokuvasta voisi sanoa? Se räjäytti maailmani! Upeasti toteutettu elokuva, roolisuoritukset osui nappiin.. Natalie Portman ei olisi voinut näytellä enää yhtään paremmin. Natalie oli niin mukana roolissa, että pystyin samaistumaan mielettömän hyvin. Natalie sai roolisuorituksestaan Oscarin, ohjaajakin taisi saada.  Ehdottomasti Portmanin paras elokuva ja aion ostaa dvd:n hyllyyni, kunhan se myyntiin tulee Ehdottomasti kannattaa käydä katsomassa leffateatterissa, se oli niin käsinkosketeltavaa.. (joo nyt vaan ylistän tän maasta taivaaseen). Monet kohdat jäi häiritsemään, mutta se oli varmaan tarkoituskin.. ja seksikohtaukset häiritsi hieman, olin erittäin tietoinen muista leffassa olijoista (kheh). Tchaikovskyn Joutsenlampi on ollut aiemminkin yksi mun lempi baleteistani, mutta elokuva toi mulle aivan uuden katsontakannan siihen, ihan kuin ymmärtäisin sitä paremmin. 

Mun on kamalan vaikea kirjoittaa tätä, koska olen vieläkin niin sekaisin.. tulin juuri kotiin, käytiin tosiaan Lauran kanssa katsomassa se. Ensinnäkin ymmärrän taas itseäni enemmän. Kummallista kyllä, miten elokuva voi vaikuttaa niin suuresti. Täydellisyyden tavoittelu voi olla erittäin turmiollista. Yhdessä kohtauksessa Thomas sanoi Ninan kommentille (joka oli, "haluan vain olla täydellinen").. jotenkin suurin piirtein näin "Pelkkä kontrolli ei tee täydelliseksi, siihen vaaditaan myös itsensä irti päästämistä" Tai jotain vastaavaa.. Pointti kumminkin, on niin kumma miten syömishäiriökin tuo niin suuren kontrollin tarpeen, jotta voisi olla täydellinen. Vaikka ihminen on täydellinen juuri sellaisena, kuin hän on, kun hän osaa ottaa elämästään kaiken irti, ylittää rajansa. Tää vaan vahvisti mun haluani parantua. Miten täydellisyyden tavoittelu voi viedä elämästä kaiken, siinä sivussa unohtaa itsensä. Ja menettää sen nimenosaisen kontrollin, siinä menettää vaan mielenterveytensä.

Silti, vaikka moni väittikin mulle, että aikamoinen thinspoleffa, niin en mä keskittynyt laisinkaan mihinkään thinspoon, vaan niihin tunteisiin ja ajatuksiin mitä se sisälsi. Olin niin kiinni siinä, että säikähdin jatkuvasti ja kun elokuva läheni loppuaan, olin pillahtaa itkuun viimeisten vuorosanojen aikana, mutta saakelin valot meni päälle (huoh..) Hyvä tietää, että vielä osotaan tehdä hyviä elokuvia. Tämä oli juuri sitä mitä tarvitsin ja halusin.

Olen iloinen, että päätin mennä täs elokuvateatterissa katsomaan ja että Laura oli mun kanssani. Ihanaa saada uusia muistoja yhdessä, eikä oltu nähty melkein vuoteen! Otettiin yhteiskuvia, muttei niistä oikein mitään tullut.. =/ Syötiin sipsuja ja juteltiin asioista mitä on käynyt sitten viime tapaamisen ja nyt tuli jo tyttöä ikävä<3 Pitää nähdä pian uudestaan!

/Sekava Leena
P.s En tiedä uskallanko mennä nukkumaan.. taidan nähdä painajaisia.

6 kommenttia:

Emmi kirjoitti...

Itekki oon miettiny et pitäis kattoo mut en viel oo saanu aikaseks :o Vaikuttaa kyl ihanalta pätkält<3

Sanna J. kirjoitti...

Tulin itse juuri äsken leffasta tätä katsomasta ja ai että... Koskettavin elokuva pitkään aikaan. Yleensä katson pelkästään kauhua tai fantasiaa, mutta koska baletti on salainen paheeni niin olihan tämä mentävä katsomaan. Onneksi ei tarvinnut pettyä :)

Nani Vengeance kirjoitti...

Netistä se löytyy. Olisin menny leffaan mutta ei ollu aikaa. :P

BrokenCinderella kirjoitti...

Tää on ihana leffa! <3:)

netteraven kirjoitti...

vois käydä kurkkailee. ^^

Leena kirjoitti...

Emily: Kyllä kannattaa :) Saa kyllä kaikenlaisia ajatuksia pyörimään päässä.. Mulle oli erittäin opettavainen, haluan elää enkä pyrkiä jatkuvasti täydellisyyteen.

Sanski: Joo oli kyllä erittäin koskettava, osasin kyllä samaistua siihen tosi hyvin.. Ja baletti ns. salainen pahe täälläkin suunnassa ;) Ja samaa mieltä, onneksi ei tarvinnut pettyä.

Nani: Aijaa mitäs tykkäsit? XD

Apprehensive: Niin on :)

Nette: Kyllä kannattaa :)