sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Frankenstein dog story By Tim Burton (Disney 1984)

Et voi pitää itseäsi Tim Burton fanina, jos et ole kuullut jo aiemmin kertomastani Vincent parasta (kuusiminuuttinen animaatio vuodelta -82 , jossa viitataan Vincent Pricen kauhuelokuviin ja siteerataan Poen tarinoita ja runoja. Kertojana toimi itse Vincent Price, jonka Burton sai suostuteltua animaatioon.. jos et tiedä kuka on Vincent Price niin et selkeästikään voi kutsua itseäsi gootiksi.. sama juttu E.A.Poen kanssa..).. 

Mutta siis mun piti kertoa Frankeneeniesträ.. eli siis. Vincentin jälkeen Burton sai tehdä ensimmäisen näytellyn elokuvansa, 35 minuuttia kestävän Frankeneenien. Frankenweenie parodioi vuonna 1931 ilmestynyttä kulttielokuvaa Frankenstein, joka pohjautuu Mary Shelleyn samannimiseen kirjaan. Usan elokuvatarkastamot ei pitäneet (luonnollisesti isot kihot ei ikinä pidä mistään siisteista, tummasävyisistä goottijutuista), lyhytelokuvalle tuli K 13 (vanhempien seurassa) ja luonnollisesti pätkä päätyi pölyttymään Disneyn hyllyille (kuten Vincent animaatiolle myös kävi).. 

Onneksi se on silti katsottavissa nykyään, esim tuolla youtubessa ja teille laitoin koko pätkän kokonaisuudessaan tänne näkyville. Tossa on  selkeesti huomattavissa Tim Burtonin tyyli ja musta tää oli oikein suloinen tarina. Suosittelen kaikille Tim Burton faneille ja niillekin jotka ei ole, sivistäkää itseänne.

/Leena

Part 1Part 2Part 3

5 kommenttia:

AC kirjoitti...

olipas kiva postaus! mun on pitäny jo vaikka kuinka kauan kattoo frankenweenie, mu en o saanut aikaan. nyt ko ne youtubepätkät oli heti tässä valmiina ni tuli viimein katottua! :) hiukanko sparky on ihana!<3

Jutta kirjoitti...

niin kai se on. en vaan osaa olla ajattelematta asiaa.

pus, ♥

M kirjoitti...

Hahhaaa, aika loisto! :D

Ravenoir kirjoitti...

Vincent ♥ !

Itseltäni löytyy toi kyseinen animaatio muistaakseni NBC:n bonuslevyltä/lisämateriaaleista. Frankenweenie on loistava myöskin!

Leena kirjoitti...

Chrisis: Ai ootpa kommentoinuki mua tosiaan, lol oon sokea xDD Nonni hyvä, että sait katsottua viimein<3
Oi suloista hauwwaa<3

keijunsiivet: En enää muista mitä olen sanonut.. no,. olet ihana!<3

M: No on kyllä! Ei tollasia tehdä enää.

Laurora: Oijoi, tahtoisin myös omakseni.