sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Mabon 2011



Eli toisinsanoen syyspäiväntasaus (joka oli perjantaina), sadonkorjuunjuhla. Yö ja päivä ovat yhtäpitkät ja pikkuhiljaa päivänvalo alkaa entisestään vähetä. Itse vietän kyseistä sapattia leipoen, siivoten ja rentoutuen, nauttien elämän pienistä asioista. Olen syönyt omenapiirakkaani ihanan kaakaon kera kynttilänvalossa, tehnyt sapatti ruokaa, ollut tyytyväinen siisteydestä (ehkä pitäisi siivota useamminkin?), paijannut kissoja ja ottanut yhteiskuvia niiden kanssa. Katsonut Sabrina teininoitaa ja läjän elokuvia, söpistellyt kultani kanssa, rentoutunut, ollut hierottavana, keskustellut Janin kanssa, nukkunut paljon, meikkaillut ja ottanut lisää kuvia.. Kuunnellut ihanaa syksyistä musiikkia.. Listani on aika pitkä.

Nyt on tuntunut totaalisen syksyltä, ulkona tuoksuu syksyinen ilma ja kynttilöiden luoma tunnelma on mitä ihanin. Vielä suitsuketta palamaan, uuniin paistumaan itse tehty omenapiirakka, mitä muuta voi toivoa? Saimme Janin kanssa ison pussillisen omenoita, makeita suomalaisia syysomenoita. Kunpa osaisin tehdä omenasta jotain muutakin, kuin piirakkaa.. Vetelen niitä silti ihan lohkoina dipin kanssa ja laitan hedelmäsalaattiin.

 Tänään aion leipoa vielä toisen omenapiirakan, menee meillä niin hyvin kaupaksi. Ei se ehkä miltään maailman kauneimmalta piirakalta näytä, mutta ihan yhtä hyvää se kyllä on. 




Janilta olen saanut jälleen lisää lahjoja, tämän kertaiset ovat keijuaiheisia. Ylemmässä korussa on sisällä "keijupölyä". Kun tajusin tämän, kikatin kuin pikkutyttö vaikka kuinka kauan. Tajuttoman suloinen ajatus ja olen kaikenlisäksi aina toivonut keijupölyä! Pulloa pitelee pieni keijutyttö, takana on köynnöslehtiä. Alempi keijutyttö muistuttaa olohuoneen ikkunalla olevaa keijua, joka myöskin istuu kuunsirpin päällä ja omaa samanlaiset sukat. On varmaan vaikea arvata mitkä korut ovat olleet tällä viikolla suurimmassa kulutuksessa..



Tein eilen myös hedelmäsalaattia, kannattaa ehdottomasti syödä hedelmät salaatin muodossa, jos muuten ei tule syötyä. Itse laitoin banaania, ananasta, omenaa, päärynää, appelsiinia viinirypäleitä ja vesimelonia. Oikea vitamiinipommi! Piristää hyvin varsinkin itsellä, koska poden normaalin masennuksen lisäksi kaamosmasennustakin..






Translation:
I have had the most relaxing weekend. I love Mabon and this year autumn, everything is so beautiful and I feel inspiring of colors and scents around me. I have made an apple pie and fruit salad. We have a  full bag of this autumn apples so I need to make new apple pie and a cup of cocoa..
And I absolutely love my new shoes and fairy necklaces! So cute.

/Leena

P.s Ja 18:55 tulee ykköseltä taas Hercule Poirot.. ahh.. täydellinen sunnuntain illanvietto.

8 kommenttia:

Lightness kirjoitti...

Oi, syksy, omenapiiraaka ja kuuma juotava on aivan mainio yhdistelmä<3 Täällä suunnassa tulee eniten teetä juotua ja rentouduttua hyvän kirjan ääressä. Lazy sunday's are the best<3

Anonyymi kirjoitti...

Ai että, pitääköhän sitä joku kerta väsätä hedelmäsalaattia kun näyttää niin hyvältä. Ja kaakao ja omenapiirakka on niin syksyjuttuja! Nam!

Tau kirjoitti...

Sun päivä kuullostaa täydelliseltä (: Vois itsekin tehdä jotain hyvää ruokaa, sytytellä kynttilöitä ja käpertyä kullan kainaloon (:
Ja nuo sun kengät on niiin ihanat! Oon itse yrittänyt metsästää tuollaisia jo jonkun aikaa, muttei vielä oo tullut vastaan. Mistä sä ne oot löytänyt?

Hele kirjoitti...

Kuulostaa aivan ihanalta! Oot ollu tosi nättinä, ja noi mustavalkoset kengät <3

Katja kirjoitti...

voi että tuo on maailmanihanin koru missä on keijupölyä ^__^
pienenä olin innoissaan kun mulla oli keiju-barbi ja sen mukana tuli pieni keiju missä sen hameensisällä oli keijupölyä<3 (mulla on se vieläkin se missä o nkeijupölyäXD)
nam,mun rupes tekeen mieli tota hedelmäsalaattia:P
hei ja omenoista voi tehdä vielä uuniomenia ja vaniljakastikkeen kera?!:)

Suski kirjoitti...

Kissoja <3 Tahtoo...

henni kirjoitti...

Ihana keijupölykoru, minäki haluun :D
Mä sain kanssa muutama viikko takaperin kummisedältä ison pussillisen omenoita, ja niistä on nyt tehty jo kolme omppupiirakkaa, eikä ne tunnu loppuvan koskaan :D Eikä me olla vielä kyllästytty omppupiirakkaan, joten taitaa ne loput tulla käytettyä samaan tarkotukseen, hih.

Leena kirjoitti...

Lightness: Pitää täysin paikkaansa <3

Heaven Queen: Ehdottomasti! Teitkös salaattia?

ttau: Kenkien alkuperä löytyy vähän aiemmasta postauksesta, ostin kaverilta :) Ja ehdottomasti kynttilöitä ja hyvää ruokaa yms kehiin vaikka joka ilta <3

IndianaRex: Kiitoksia hurjasti <3

despair: Juu pitääkin tehdä omenoista vielä vaikka mitä! Ja mäkin olisin halunnut pienenä sen keijubarbien, mutten saanut =(

Suski: Hommaa kisu jostain löytöeläinkodista <3

henni: No mäkin oon tehny jo vaikka kuinka monta omenapiirakkaa, eikä tosiaan näy loppua, saa nähdä kuinka kauan noi ees kestää kohta enää..