perjantai 23. joulukuuta 2011

Huonekalun entisöinti pähkinänkuoressa / Our new shelf

Tässä kuussa sain myös vihdoin ja viimein aikaiseksi maalata eteisen hyllyn mustaksi. Ja sijoitettua siihen kenkäni, jotka eivät enää tunnu mahtuvan oikein minnekään.. Ja kaikenlisäksi vihaan nykyään ihan kamalasti vaaleaa puuta. Sama kun olen kyllästynyt siniseen, noi laatikot pitää kyllä kans tuunata..

Ennen. Ja juu kyllä minussa on vähän hamstraajan vikaa.. /Before
Ihan ensimmäiseksi kannattaa aina suojata työtila. Minä käytin Satakunnan kansaa meidän olkkarin maton peittämiseen. Suurimmat liat kannattaa pyyhkiä pois huonekalusta jo ennen hiomista. Ja tietenkin myös hiomisen jälkeen. Aina. 

Hioin koko hyllyn kasikymppisellä paperilla. Kun pinta ei enää pahemmin kiillä, tietää, että lakka on kadonnut paperin tieltä.  Jos kyseessä on vaikka maalattu pinta ja sen tahtoo uusia, kannattaa raapia pois ihan kaikki vanhat maalit, jottei se vaikuta uuden maalipinnan pois lähtöön ja jälki on siistimpää ilman mitään rönssyjä. Maalin voi poistaa myös vaikkapa maalinpoistoaineella (muista silloin suojata itsesi kunnolla, koska aine on erittäin syövyttävää ja kirvelee kuin tauti)
Mä käytin tässä hommassa sivellintä ja pientä vaahtomuovitelaa. Jos tiedät, että oot vielä myöhemmin käyttämässä tai vaikka vasta huomenna, yleensä nää säilyy ihan hyvänä ilman välipesua, kunhan lönträä nää kunnolla maalilla ja laittaa muovipussin sisään niin, ettei sinne pääse ilmaa.
Mä käytin vesiohenteista maalia, koska se nyt on vaan kaikintavoin siistimpää putsatakin pelkällä vedellä. Ekaan kerrokseen  ohensin maalia vähäsen. Ekan kerroksen ei tarvitse edes olla peittävä. Tämä on kuitenkin vasta pohjamaalausta. Seuraaviin kerroksiin käytetään ohentamatonta ja kerroksia voi tehdä 2-3 vielä. Jokaisen kerroksen välissä pinta hiotaan. Itse käytin 180 hiomapaperia.

Yleensä tykkään itse käyttää aina mahdollisimman paljon telaa, koska sillä tulee siistimpi jälki kuin siveltimellä. Silti telalla ei pääse joka kohtaan, joten silloin on otettava sivellin kauniiseen käteen. Nämä kohdat kannattaa tehdä aina ennen kuin vetelee isompia alueita telalla.

Tässä tää nyt oli pähkinänkuoressa. Itse tein pohjamaalauksen lisäksi vielä kaksi kerrosta, olisin tehnyt varmaan vielä kolmannenkin, mutta meille oli tulossa vieraita ja tuli kiire saada paikat siistiksi ja pölyttömäksi. Se vielä tuosta hiomisesta, että kannattaa hioa kaikki kerralla, koska jos sulla on siinä vieressä joku toinen mitä olet juuri maalannut, pintaan luonnollisesti tarttuu pölyä. Meidän hyllyyn jäi kyllä kiinni aika monta kissan karvaa, mutta sille nyt ei voi mitään, kun ei ole parempia työtiloja.. Tämän olisi vielä voinut lakata, mutta se ei ole mitenkään pakollista. Suuremmassa kulutuksessa se on kyllä ihan käytännöllistä.

Jälkeen /After

Saappaat on kirpparilta, skottiruutuset Annanlta ja maiharit Kenkä Marskista.

Mustavalkokengät on lahja Janilta / Black and white shoes are gift from Jani <3Kengät on lahja Janilta.. huomaa varmaan likaisuudesta mitä kenkiä käytän eniten / Violet shoes are gift from Jani

Before and after side by side

 

Selkeesti siivous on vielä vaiheessa. Itseasiassa mä siivoan ton eteisen aina parin viikon välein, mutta jotenkin siitä tulee aina samanlainen kaaos, lappaan vaan kaikki romppeet tohon kenkähyllyn päälle. Uusi matto pitäisi vielä ostaa, seinät maalata ja toiselle seinälle tulee uutta nättiä tapettia, josta mulla on jo aika selkeä kuva..

Translation:
My Christmas cleaning is in progress.. I just painted one of our shelf and I need to DIY the boxes and buy new carpet. And I am painting walls and getting new wallpaper other wall.

/Leena

Päiwän elokuwa winkki:
TV5 Grimmin veljekset 21:00

P.s Olen ihan innoissani uudesta Favicon merkistä, jonka lykkäsin Janin avustuksella blogiini. Nyt kaikki voi ihailla pikkuruista avainta Bloggerin B:n tilalla.

P.s I love my new Favicon key!

8 kommenttia:

sivustakatsoja kirjoitti...

Kyllä se maalaaminen vaan muuttaa ihmeesti huonekalun yleisilmettä :) Mulla on kans tommoset skottiruutuset kengät, kävi ihan älytön tuuri kun kävin UFF kirpparilla, siellä oli lähes käyttämättömät tommoset just mun kokoa, 18€! :O

henni kirjoitti...

Kiva postaus :) Miksi muuten joka maalikerroksen jälkeen pinta täytyy hiota ja kuinka paljon?

Jenni L kirjoitti...

Mulla on leffavinkki myös sulle, teemalla 21.50 Gilbert Grape! <3

Suski kirjoitti...

Paremman näköinen mustana kyllä :)

Andromeda kirjoitti...

Noi pikkumaiharit on niin pienet ja söpöt. Ja kyllä, tuunattuna paremman näköinen hyllykkö :)

Pahalapsi kirjoitti...

Vau mikä muutos! Jännä huomata, että yhdenkin huonekalun ilmeen uudistus muuttaa kämpän tunnelmaa rytinällä. :) Herrkullisen näköinen kenkähylly ^^

Leena kirjoitti...

Ginia: Juu niin kyllä muuttaa! Ja nonni! Kyllä niitä löytöjäkin välillä tekee :)

henni: Siksi, että silloin tulee paras mahdollinen tarttumispohja seuraavalle kerralle, eihän se siihen muuten tartu, ellei pinta ole karhea. Myös maalista tulleet epätasaisuudet saa hiomalla hyvin pois :)

Leena kirjoitti...

Jenni L: Juu oon nähnytkin sen joskus, aika hyvä leffa :)

Suski: On kyllä!

Andromeda: Haha no on ne sentään kokoa 37. Ja nyt näyttää tosiaan paremmalta.

Juu siinä tulee kyllä roimasti uutta tyyliä. Koko ilme aina muuttuu värin vaihdosta! Kiitoksia!