torstai 17. tammikuuta 2013

Toivepostaus: Mietteitä proanasta
Halusin kärjistää ja puhuin täydesti sydämestäni. Vaikka kaikkea ei aina pitäisi nettiinkään julkaista, haluan teidän ymmärtävän kuinka vakavasta aiheesta on kyse ja ettei mielenterveys sairauksissa ole mitään ihannoitavaa. Siitä seuraa monia pieniäkin asioita, joita ei aina heti ajattelisi vaikka pelkästä pikalaihdutuksesta. Ne jotkut asiat vain jäävät seuraamaan sua lopun ikääsi. Joka ikinen päivä on kamala ja täynnä itsensä vihaamista, pinnallista itsensä ulkonäön ajattelua ja jatkuvaa ruuan miettimistä. Tää aihe (proana) yleisesti on häirinnyt mua todella pitkään ja oli pakko saada se ulos itsestäni. Toivottavasti mahdollisimman moni ymmärtäisi mitä ajan takaa ja saisi tästä jotain irti. Kun kyse on näinkin vakavasta asiasta, ei kannata, kirjaimellisestikaan, repiä persettään verille sen takia (viitaten videooni).

Onko teillä jotain ajatuksia aiheesta? Herättääkö aihe tunteita? Onko sinulla omia kokemuksia?

Parantumis myönteisiä blogeja:

Ennen Karolla oli anoreksia. Nyt hänellä on täysi elämä ilman syömishäiriötä ja sitä piristää pian perheeseen ilmestyvä toinenkin vauva! Karo todistaa, että vaikka elämä joskus potkisikin päähän, pitää vain potkia takaisin ja nauttia elämästä. Ja on mahdollista saada vielä perhe.

karostardust

Sanna-Marin blogin nimikin jo kuvaa hyvin sitä, kuinka vaikeaa parantuminen voi olla. Silti Sanna-Mari puhuu avoimesti ja rohkeasti syömishäiriöstä parantumisesta ja myös kaikesta itsetuntoon ja pelkoihin liittyvistä vaikeista asioista joita joutuu jokapäiväisessä elämässään käymään läpi.

Kivuliainta on parantuminen

Iinan blogissa käydään myös läpi mielenterveyden sairauksista toipumista. Takanapäin siintää anoreksia, mutta Iinankin blogista huomaa, kuinka vaikeaa välillä voi olla, mutta silti ei anna sen vaikuttaa lopulliseen päämäärään, eli elämiseen omilla ehdoilla.

Milkshake Dream

Ja pakko laittaa myös Katien aina niin pirteä blogi piristämään jokaisen päivää.

Color me Katie

Minulle voipi linkata lisää blogeja, jotka ovat parantumiseen myönteisiä.

Translation:
Sometimes I just so mad and also really sad when I see people making sites, videos and blogs about self harming and proana. How selfish can you be?! What kind of person wants to make other people sick and destroy their life.. maybe forever.. or worse, make them kill themself. I want to speak about this kind of stuff on internet because there is so many sick people around here that doesn´t know what is true and what is not. So I must say, if you read or watch pictures about any kind of self harming or proana stuff, stop it right now, it only makes you sick. It is not healthy to do the tricks they say you must do. Even people who doesn´t have eating disorder start to loosing weight only because these sick pages and pictures, it is absolutely awful! To ruin your friendships, loose your partner and family, your health, school, work, even your life. It really isn´t worth it. Really. Stop doing it. Instead live your life and go out to eat and have fun with your friends and family. Now! Life is too short to just.. be stupid.

/Leena

10 kommenttia:

P kirjoitti...

Joo kyllähän tää tunteita herättää, joskus aikoinaan ihan blogillisen verran :D

Video pätkäs, kiitos TOASin netin, mut tuttua raivoo siellä näkyi, ja toi peräpukamajuttu oli paras! tai siis tyhmää et sulla on niitä, mut hienoo et sanoit. siinä ana_princess_fairyille vähän glamouria.

Iina kirjoitti...

Oi ihanaa että joku (=sinä :D) mainitsee mun bloginkin joskus jossakin. :D Ja ihana kuulla ja nähdä sua tuossa videolla. <3

Heather Wielding kirjoitti...

Vakava aihe ja raivostuttava ilmiö, mutta valitettava tosiasia on se, että ei proana usko kun joku sanoo, että laihduttamalla satuttaa itseään. Oman kuoleman mahdollisuus on asia, joka ymmärretään vasta sitten, kun sitä ihan oikeasti katsoo silmiin. Olisi ihana, jos joku löytäisi ihmeparannuksen kaikille nollakokoa ihannoiville, pillerin, joka korjaa kaiken, mutta ei sitä taida ihan heti tapahtua.

Hyvä silti, että aiheeseen uskalletaan tarttua, ja sanoa suoraan mitä sairaalloinen laihduttaminen voi saada aikaan.

Louhakka kirjoitti...

Hyvä video! Hienoa että käytit omia kokemuksia esimerkkinä. Toivottavasti edes joku tälläinen oman elämänsä sankari näkis tän videon ja alkais ajatella järjellä... Tuo on surullista ja hieman raivostuttavaakin, että jotkut oikeasti pitävät sairaalloisen laihaa ruumista kauniina.
En jaksa ymmärtää, että miksi ihmisille tulee niin vääristyneitä kauneusihanteita...

ShaDow kirjoitti...

Kävin tämän postauksen jälkeen mielenkiinnosta tutkimassa hieman pro-ana blogeja tms. ja hyi että miten järkytyi :O Miten kukaan voi pitää tavoittelemisen arvoisena ulkonäköä, jossa kaikki luut paistaa, siis ihan kaikki! Kuvia miltei kuolleista tytöistä ja sitä pidetään kauniina. Sairaus tosissaan on sairaus ja oikeasti jokin on pahasti vialla jos ei tajua sitä, että leikkii omalla hengellään :( Siúrullista oli myös huomata kuinka nämä tytöt tsemppaa toisiaan ja lievästi alipainoinen ihminen on heidän mielestä läski. voi kun äillekin joku takoisi järkeä päähän mutta ei se viisauden sana tahdo mennä perille kun vasta sitten kun jotain vakavaa tapahtuu. eikä lähipiirikään osaa auttaa kun ei apu näytä kelpaavan. Ja ne laihdutusvinkit..voi tsiisus -.-

Nyt otin jo vähän sieppiä, anteeksi x) ainakin aihe kolahti.

Milla // Moon shaped little box kirjoitti...

Tosi hyvä video aiheesta, toivottavasti edes muutamat aiheesta vinkkejä etsivät herää, ja tajuaa ettei syömishäiriöt ole "siistejä"! Huomaa kyllä hyvin, miten paljon tuo aihe koskettaa siuta, ja mie oon kyllä tosi monissa kohdissa samaa mieltä, vaikka osa olikin kärjistettyjä. Pahinta näissä kumminkin on se, että syömishäiriöistä johtuvia ongelmia, oireita ja jäljelle jääviä kehon muutoksia on paljon enemmän, kuin mitä videolla mainitsit. :(

Joidenkin ihmisten todella kannattaisi miettiä puheitaan ja arvosteluaan varsinkin netissä, koska loppujen lopuksi pienikin asia voi laukaista sairaalloisen laihduttamisen, enkä halua uskoa, että kukaan haluaisi olla vastuussa siitä, mitä nämä proana- blogit aiheuttaa tai mihin ne kannustaa pahimmillaan. Ja miun mielestä on muuten melko outoa levitellä viiltely- ja itsensä kiduttamiskeinoista kuvia netissä, luulisi että ahdistunut ihminen ei niistä kertoisi, tai levittelisi kuvia sellaisista pitkin nettiä?

Bea kirjoitti...

Hyvä video todella tärkeästä aiheesta! Mua myös turhauttaa tämä aihe, ja eräs tuttuni kerran hehkutti näitä proana-sivustoja, käskinpä tytön olla tarkkana ja vilautin tytölle mun takahampaita mitkä bulimia on täysin pilannut... No loppuipa ainakin tuon tytön hölmöilyt... :D
Mun on ollut tarkoitus myös kirjoittaa mun blogiin proanasta, parantumisesta ja monesta muustakin syömishäiriöön liittyvästä asiasta mutta en vaan ole saanut mitään aikaiseksi... :/

Mearra kirjoitti...

Oot ihana. Hyvä video!

Elilia Inrik kirjoitti...

Hyvä video! Hienoa, että uskallat kertoa omat kokemuksesi tästä kyseisestä aiheesta.

Leena kirjoitti...

Pinja: Juu niinpä taisikin! Ja voi hitsit että pätkäsi. Mutta oli kyllä pakko puhua jotain kamalaaki enkä keksinyt parempaakaan sillä hetkellä xD

Iina: Ehdottomasti <3

HW: On kyllä erittäin raivostuttava ilmiö. Tuntuu ettei elämää varsinaisesti arvosteta muutenkaan nykypäivänä.. Näihin perusasioihin pitää tarttua, koska ihmiset tuppaavat tartteemaan ravistelua vähän väliä.

Myrika: Oon niin samaa mieltä..

ShaDow: Nimenomaan just toi täydellinen sairuuden ihastelu tekee koko hommasta naurettavan sairasta =/

Vivian: Ongelmia tosiaan tulee enemmänkin mitä mainitsin, mutta noista oireista olenkin blogissa maininnut jo ties kuinka monta kertaa.. Ja tosiaan, en tajua kuvien levittelyä..

Bea: No hyvä että ravistelit kaverisi takaisin maanpinnalle! Kirjoita ihmeessä myös!

Mearra: Kiitoksia <3

Elilia Inrik: Kiitos ^^ Ehdottomasti haluan ^^