keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Diabolical Streak


All pictures by Janne Koivuniemi
 Tällä viikolla olen ollut kosketuksissa oman pääni sekopäiseen puoleen, siihen joka ei ole niin vaan lähinnä syksyinen ja samalla inspiroitunut niin monista ihanista synkeistä asioista. Vastapainona on toiminut boheemikesäinen tyyli, valoisat kukkaniityt auringonlaskuineen ja pelkkä luonnon tuottama oma musiikki. Nyt tunnen tarvitsevani palan sitä syksyn tuomaa makaaberia fiilistä, jota tunnen joka vuosi Samhainin (Halloweenin) aikaan. Se inspiroi, saa joka solun kutkuttamaan ja saan inspistä tehdä taidetta, sisustaa kämppää ja poltella suitsukkeita siinä määrin, että mies alkaa valittamaan vahvoista hajuista. Itse pää hajuista pöhnäisenä olen onnesta soikeana ja katselen elokuvia ja sarjoja mystisistä, salaperäisistä, noitamaisista ja vastaavista aiheista.

Tahdon asua synkeässä, isossa ja vanhassa viktoriaanisessa talossa, jossa on pölyinen piano jota en osaa soittaa, narisevat lattialaudat ja isot portaikot. Terassille laittaisin nirisevän keinutuolin ja joisin siinä joka aamu teetä ja iltaisin lukisin Agatha Christien murhamysteerejä itsepäisesti mutisten "minä tiedän kuka on murhaaja tällä kertaa". Tahdon kävellä vanhan kaupungin pimeillä mukulakivikujilla öiseen aikaan, sumuisana ja kuun loistaessa, tuoden oman Anne Rice fiiliksensä koko päivään. Myös sumuisat ja salaperäiset puistot isoine puineen ja ruusutarhoineen viehättävät. Tahdon kävellä paljain jaloin rantahietikolla, kun ilma on pimeä ja sateinen, ainoana, hiekan tarttuessa kiinni jalkapohjiin ja samalla, kun rantaan tyrskyää kylmiä aaltoja. Kaipaan pitkän villatakin tuomaa lämpöä, kun astelen syksynilkkureissa, pikkuhatun ja pitkän tukan hulmutessa. Pimenevät kesäillat alkavat pian kaipaamaan pitkiä kruunukynttilöitä suitsukkeiden ohelle ja huomaan, etten ole kuunnellut vanhoja levyjä pitkään aikaan.

Syksy, minä odotan sinua jo.
Translation:
This is the time of the year, when I am missing Autumn and all the great macaber things in it. I need candle light, walking in the beach one lovely stormy day on my bare feet. I want to live in a big, old dark victorian house where floor makes creepy sounds and I have big staircases. On a porch I want old creacing arm chair where I drink my morning coffee or tea and at nights I read my Agatha Christie novels and say to myself "Today I know the murderer".
Autumn, I miss you already.

/Leena

13 kommenttia:

La Fèe / Keijupölyä ja Sinfoniaa kirjoitti...

Oih, aivan ihania kuvia! Kaunis <3 Ja tekstisi oli aivan ihana... tuli hirveä ikävä syksyä :) Sateet ja pimetä illat tulkaa jo! <3

E kirjoitti...

Ihana syksy <3 Onneksi jo heinäkuussa on ollut päiviä, jotka olisivat voineet olla syyskuulta! Kauniita kuvia, ja tietenkin kaunis asu.

Miss Little Marie l Mipe kirjoitti...

Aivan ihana blogi! Ulkoasu, kuvat, banneri - kaikki kohdillaan!

http://eiasfalttiliiku.blogspot.fi/

Tyyne kirjoitti...

Aivan ihania kuvia, oot niin kaunis vielä C:
Ja syksy on ihanaa aikaa!

Uskalsin viimein kommentoida jotain sun ihanaan blogiin :')

Saija Sasetar kirjoitti...

Oijjoijjoi ♥ ♥
Osuit kyllä nyt niin asian ytimeen! Ihan tutinoissa luin tuota sun kuvailevaa tekstiä, kun on tosi samanmoiset fiilis-inspikset tässä ollut. Kuvat vielä tehostaa tätä ja tykkäilen kovin viktoriaanisen tyylisestä asusta. ^__^

Loppukesän pimenevät illat tuovat todellakin sitä fiilistä alkavasta synkästä syksystä, kynttilöistä ja kyllä, niistä suitsukkeista. Olen tässä ahminut viktoriaanisia ja hyvinkin mysteerisiä elokuvia juonenkäänteineen. Ihannoinut vanhoillisia asuja, juurikin tuollaisia hattuja, hevoskärryjä ja mukulakivikatuja...mmm..

~ Frillycakes ♥ ~

Mearra kirjoitti...

En ole siis ainoa joka odottaa jo syksyä :> Inspiroivin, kaunein, paras vuodenaika!

Rusty Myself kirjoitti...

Upeet kuvat! Ja syksy <3<3<3<3<3

TiiaVee kirjoitti...

Kauniita kuvia, toi sun asu on aivan mielettömän upea! Ja ihanasti kirjoitit syksystä, kyllä mullekin kelpais vanha viktoriaaninen talo pölyisine pianoineen :) Syysmyrskyn iskiessä ois ihanaa istua sisällä pelkän kynttilänvalon valaistessa kuunnellen tuulen huminaa..

El kirjoitti...

I really miss autumn as well <3
I must add that you look stunning! That outfit! <2

Saara kirjoitti...

...tää ny ei mitenkää liity tähän postaukseen (ihania kuvia susta btw!), mut mun on ihan pakko kysyä, et kun kerran luin KAI jostain wiccablogista, että jotenkin meditoimalla olis mahollista tavata Jumalatar, niin mä mietin et uskoks sä siihen et se vois olla mahollista? :) itsekkin olen wiccasta kiinnostunu mut yritän vasta ns "opiskella" sitä :)

Nita kirjoitti...

Tosi kiva blogi sulla:----) Ja oot tosi nätti♥ Jään seurailee!

http://lihavapupu.blogspot.com

Anna / Kuvan mukainen kirjoitti...

Voi että miten upea puku ja kauniita kuvia!

Leena kirjoitti...

Lady Satin: Kiitoksia! Mulla on jo kans kauhee ikävä syksyä.. se tulee sieltä nopeemmin ku arvaakaan!

Kartanonrouva Elise: Syksy on täällä jo parin viikon päästä omg! Aika menee niin nopeasti.. Ja kiitos <3

Mipe: Kiitos! <3 Ihanaa saada tollasta palautetta ^^

Tyyne: Voi miten iloiseksi tuun tollasista kommenteista, kiitos hirveesti! <3 Kommentoi toki useamminkin, en mä pure!

Saija Sasetar: Ne on justiinsa parhaita noms noms.. pääsin muuten viikonloppuna hevoskärryajelulle, oli ihan parasta! <3

Mearra: No todellakin!

Rusty Myseld: Syksy <3

MoonLily: Se on vaan jotenkin niin parasta.. pian se alkaa <3

Ellone: Thank you so much again! Autumn is coming so fast! <3

Saara: Jumalat on aina kaikkialla läsnä, mä olen keskustellut niiden kanssa monen monta kertaa. Lähimpänä olen Ilmattaren kanssa, saan aina hyvää säätä kun kysyn ja teen kiitos rituaalit aina jälkeenpäin. Ihan mieletöntä. Samaten Ukkoa on ihana aina yllyttää upeampiin salamointinäytöksiin. Kysy pois vaan juttuja jos on jotain mielenpäällä tai laita sähköpostia leena.flinck@gmail.com

Nita: Kiitos! Jää ihmeessä :)

Uutistoimisto Anselmi: Hirmuisesti kiitoksia! <3