keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

I wish you were here

Picture by Kristina Najah

Olen vihdoin palannut Suomen matkoiltani ja kuulkaas nyt en kyllä ole aikoihin menossa mihkään pidemmälle tai pidemmäksi aikaa koska tässä alkaa jo silmät, jalkapohjat, koko ruumis ja mielikin pistämään vastaan. Vaikka nautin mitä suurimmassa määrin matkaamisesta ja ihmisten näkemisestä, kuvauksista puhumattakaan (!) alan olemaan siinä pisteessä, että tarvitsen lomaa tästä lomastani.

Eilen ja toissapäivänä oli mahtavat kuvaukset Andrean kanssa (maanantaina) ja eilen olin Suomenlinnan upeissa maisemissa Kristinan kanssa. Molemmat oli sellaisia kuvaajia, että jo kuvauksia suunnitellessa olin pitkälti silmät ymmyrkäisinä näytön edessä ja kuvaushetkellä ajattelin lähinnä "olenko tässä oikeasti" ja nyt tänään ajattelen, että wau mä olin oikeasti niiden mallina! Tämmösissä jutuissa on aina se hieno seikka, että pääsee tekemään hommia ihmisten kanssa joita todella arvostaa ja ihailee ja jotka vielä livenä ovat ihan mieletöntä seuraa.

Tämän surukuvan halusin laittaa teille jo heti näkyviin (kun sain tämän jo tänään hii!), koska tässä kuvastuu se suru mitä olen tuntenut aina ajoittain menetyksieni takia. Lähdettiin työstämään ideaa pitkälti meikin pohjalta ja setistä tuli todella hienoa. Tämä on siksi ihana, koska istuin kalliolla ja ajattelin näitä ystäviä joita olen menettänyt, tuuli puhalsi kasvoihin ja ilta-aurinko oli suorastaan taianomaista ja koko tunnelma oli sellainen surullisen kaunis ja kuitenkin rauhallinen. Suurin ongelma oli saada meikit valumaan nätisti ja sen jälkeen surullisena näyttäminen, koska pelkästään rauhallisena oleminen ei näytä suruisalta, lähinnä kaipaavalta ja jos olen aivan naama rutussa niin sehän ei nyt enää kaunista olisikaan. Kuvauksissa on aina ihanaa toteuttaa oman pään visioita ja katsoa paikan päällä miten niitä saa toteutettua. Kun näkee valmiin tuotoksen voi olla vaan että jes, tämähän onnistui!

Kri keksi jopa laittaa tukkaani takiaisia, vähän erilaista kukkaseppelettä siis. näytti hyvältä ja sopi teemaan. Myöhemmin nauratti noita autossa irrottaessa (tais lähteä jonkin verran tukkaakin noiden mukana..), kun Kri oli aikaisemmin sanonut, että saan kyllä kirota kuvaajaa siinä vaiheessa kun otan nuo pois ja kyllähän mie sitten vähäsen kirosinkin haha.

Tässä ois teille vielä vähän sniikkipiikkiä Andrean kanssa toteutetuista kuvista, Jani oli jälleen ihana ja otti parit behind the scenes kuvat. Mekko on aitoa vintagea Saksasta ja ilmeisesti kansallispuku. Lumikkihan on alunperin saksalainen satu 1800-luvun alusta, joka sitten tuli tunnetuksi ympäri Eurooppaa ja päätyi kaunisteltuna Disneynkin piirroskokoelmiin. Minä olin se vähän synkempi Lumikki, joka ei pahemmin pitänyt äitipuolestaan. Olen suuri satufriikki jos voisi sanoa, keräilen satukirjoja ja luen niitä mielelläni. Näissä kuvauksissa mulle hankalinta oli se, että ihailen Andreaa aivan mielettömästi ja olin siksi hieman hermostunut ja naureskelin turhankin päiten.. Paikkana meillä toimi mitä upein paikka Espoossa, eli Hvitträsk. Siellä oli kyllä pukuineen kaikkineen sellainen fiilis, että kyllä tässä varmaan ollaan jossain satumaailmassa.Translation:
I am finally home! Me feet hurts and I am tired all ways possible but I am happy! I had such an awesome upportunity to have a photoshoot with Kristina Najah and Andrea Joki. With Kristina, we went at the Suomenlinna and I had an idea in my head for sad pictures include with rocks and messy crying make up look. It went well I think.. Picture is beutiful! I walked so much that I have bladders again and my legs hurt but hey, it was totally worth it! I really admire Kristina and her work so this was true dream photoshoot for me. 

With Andrea we went at Hvitträsk in Espoo and it was so romantic and it has such old English look with beutiful big gardens, a lake and rose garden. I was Snow white (with a little dark and gothic twist) who didn´t like Evil Queen and wanted to have revenge. Snow white is old German fairytale from 1812 so it was really cool to have real vintage German national costume. It really felt like old German fairytale world. Picture is taken by Jani and I hope this behind the scene photo will make your day a little bit more magical!

/Leena

9 kommenttia:

Nebula kirjoitti...

Oioi, miten ihania kuvia! En malta odottaa loppujen kuvien näkemistä :) <3

Sanna J. kirjoitti...

Oot kyllä niin nättinä vaikka ensin Punahilkaksi luulinkin :)

Ja tuo eka kuva - ihan mieletön tunnelma! Tuosta kelpaisi teettää vaikka juliste. ^^

La Fèe / Keijupölyä ja Sinfoniaa kirjoitti...

Aivan upeita kuvia <3 Olet kyllä kaunis! :)

Lydian kirjoitti...

What a darling photograph! A fairy tale maiden come to life :)

El kirjoitti...

Oh wow! Both pictures are amazingly beautiful! I love your face expression in the first one <3

Salieria kirjoitti...

Wow, I love the first photo! <3

Leena kirjoitti...

Nebula: Sama täällä! xD

Sanski: Ihan ymmärrettävää että luulit Punahilkaksi ^^ Kiitoksia <3

Lady Satin: Kiitoksia <3

Undergroundfortea Gothic: Thank you!

Ellone: Thank you! <3

Salieria: Me too! <3

Nimetön kirjoitti...

You are so beautiful! I can't even handle it!

Leena kirjoitti...

Boots: Oh my, thank you so much! <33