perjantai 18. huhtikuuta 2014

Älä kanna pelkoa (Don´t carry fear)


Model: Wintermagnet / Kaunis mieli behind the scenes

Koska saan tässä kesän aikana maksettua yhden veloistani pois, pitihän sitä tietenkin juhlistaa. Nimittäin tilaamalla uusi kamera. Pikkupokkari on toiminut hyvin viimeisen vuoden aikana bloggaamisen kannalta ja aion käyttää sitä jatkossakin, mutta mua suorastaan himottaa aloittaa valokuvaaminen taas niin, että mulla on mun visiot, kamera jolla ne voi paremmin toteuttaa ja mua odottaa jo läjä malleja jonossa. Toisin sanoen, meinaan ratketa liitoksistani ja tahdon vain kameran käsiini, päästä ulos ja kuvata ihmisiä. Postauksen kuvat otin viime vuonna. Innostus lähti muutenkin oikeastaan viime vuonna, paristakin syystä. 

Ensimmäinen syy on se, että mulla on meneillään voimauttava valokuvausprojekti, jossa mulla on ryhmä. Mulla on aina ollut valokuvauksessa sellanen juttu, että tahdon valokuvattavan näkevän itsestään uusia puolia, tuossa tapauksessa lähinnä sen sisäisen itsevarmuuden ja kauneuden joka kaikista kuitenkin kumpuaa, sitä on vaan itse vaikea välillä nähdä. Tämä onkin suurin syy miksi tahdoin uuden kameran, tahdon kuvata itsekin tyttöjäni (kuten heitä mielessäni nimitän) ja tulevaisuudessa aion kerätä ryhmäläisten kuvista ja tarinoista kuvakirjan, jonka tarkoituksena olisi auttaa löytämään se elämänpalo, joka huono minäkuva ja syömishäiriöt voivat viedä mukanaan. Kirja ja projekti toteutetaan jo pois luotamme lähteneen jäsenen (Marjut kuoli bulimian takia 29-vuotiaana suurin piirtein tasan vuosi sitten) kunniaksi ja kaikkien niiden jotka itsemurha tai syömishäiriö ovat saaneet kehon ja mielen pettämään ennen aikaansa.

Kaunis mieli projektista tässä alkukesästä taas lisää, tämän vuoden kuvaukset alkaa jo ensi kuussa.

Toinen aloittamisen syy oli viime kesänä tapahtuvat kuvaukset täällä Porissa joissa olin mukana ja jostain syystä sain vain kummallisen inspiraatiotulvan ottaa itsekin kuvia. Luovuutta on niin monenlaista ja jostain syystä mulla se kumpuaa vähän joka suunnasta. Etsiskelen muuten vieläkin uusia malleja, vaikka onkin jo ainakin kesän kalenteri jo täynnä, mutta jos kiinnostaa, pistäkääs viestiä!

Translation:
Oh yes, finally I have almost paid one of my dept so I had good reason (because you can celebrate almost everything if you want) to buy muself a new camera. I am still waiting it to come but I think I can start already in next week, yeah! My little camera has been good blogging camera, but I want to start shooting more other people, so I need better one. The pictures in this post I took last year. I don´t have words how exiting I am about this, there are just so many ways people can be creative and this is one them. I have so many ideas and models waiting for me. 

And I can now take pictures for my empowering photographing project which I have been doing past year or so. I have great group and this year I am making sure I am doing my best to help my girls (as I am calling them in my head). You can follow the project in Facebook as well. I want that girls can see how beautiful they are, eating disorders and bad self-image can be so damaging. I have a dream to make a book about the group, their pictures and their stories and I will dedicate it to one of our group member, who died year ago. She had bulimia and her body couldn´t take the pressure anymore. She died when she was only 29. With the book and the project we want to say, every one is beautiful and we all have the same rights to live here. So needles to say, the project is very dear to me.

Model: A-K

Model: Varpu


Model: A-K


Model: Varpu/Leena

4 kommenttia:

Tiina Kalla kirjoitti...

Kuulostaa mielenkiintoiselta projektilta :) Kuvat on tosi hienoja! Tykkäsin eniten tuosta missä mallilla on peili kädessään. En aluksi edes tajunnut että kuvan vasemmalla puolella on myös se peili!

Leena kirjoitti...

Tiina: Kiitos! Ja sen toisen kuvan tarkotus onki, ettei sitä peiliä ensin tajua. Varsinkin noi kaks kuvaa vierekkäin saa vielä ainakin itselle edelleen kaikenlaisia fiiliksiä ja ajatuksia koskien esimerkiksi sitä miten katsoo itseään peilistä, näkeekö sieltä oikeasti mitään.

Unknown kirjoitti...

Hienoja kuvia, mutta toivon, että sulla on muunkinlaisia (-mallisia) malleja. Henk. koht. ahdistaa se, millaisia ihmisiä tyypillisesti erityisesti ED:n tiimoilla kuvaillaan, tulee ikävästi thinspo-meininki. En todellakaan tarkoita loukata, vaan sanoa rehellisesti, siinäkin mielessä, et jos et oo tullu ajatelleeksi asiaa. Terv. anoreksia/bulimia/BED, nyk. ylipainoinen EDNOS

Leena kirjoitti...

Selene Srebro: Kaunis mieli projektissa kaikki on ihan normaalipainoisia, se sen juju on. Tossa mun postauksessa näkyvä Varpu ei ole syömishäiriöinen vaan luonnostaan laiha ja kuvasin sitä muuten vain, kun meillä oli viime kesänä aikaa kuvailla ^_^