tiistai 22. helmikuuta 2011

Tiistain lomailua

 Jaajaa. Eli loma on ihan kivasti käynnissä, samaten mun kevätsiivoukseni. Aamulla heräsin superonnellisena Janin lämpimästä kyljestä, aamuauringon paistaessa mukavasti.. 

Siinä sitten aamutoimien jälkeen hiukset kii ja käsien pesu ja eikun leipomaan sämpylöitä, leipä on nimittäin loppu. Harmi vain Jani ehti lähtee töihin, ennenku ehti maistamaan mun sämpylöitäni. Kerranki tuli itseas oikeen hyviä.. tai ainakin edellisiin satseihin verrattuna.. Pitää vaan antaa taikinan nousta rauhassa. 

Toi kuva musta on ihan hirveä, mutta tolta sitä tulee näytettyä, eilisiä meikkejä naamassa ja kaikkea yäh xD
Eli lämpimään veteen (puol litraa), lisäsin pussin kuivahiivaa, sitten jauhoja (käytin puolikarkeita vehnäjauhoja ja puuroleseitä) sen verran, että taikinasta tulee vellimäistä.. sitten vaan liinan alle nousemaan siihen asti, kunnes taikina on kaksikertainen ja kuplii. Siinäpä se olikin, juuritaikina.

Sitten sitä vaan lisäiltiin jauhoja sen verran, ettei se jää enää käsiin ja samalla taikinaa vaivatessa saa purettua piilotettua agressiotunnetta.. xD Sopivan kokosia mönttejä pellille, taas liina päälle ja antaa nousta  lämpimässä paikassa (mä jätän aina uunin päälle, siinä mukavasti nousee, kun uuni lämmittää lämmetessään). Leipurin kädet on  taikinaiset.

Näin monta tuli tällä kertaa.

Tässä nousseena ja suoraan uuniin

220 asteessa olleena 10-15 minuuttia (pitää välillä tökkiä, etten vaan polta tai koveta noita kuoria liikaa xD) sämpyläiset näyttää tältä. Leikkasin puoliksi valmiiksi.

Nami nami, tuli hyvää!

Kun odottelin sämpylöitä, siivosin välissä vähän lisää.. eli mun vaatekaappi on ollu lähinnä varasto, siivouksen jälkeen toivon mukaan olis enemmän vaatekaappi xD Eli tyhjästä kohasta lähti paljon laatikoita, en sit tajunnu ottaa kuvaa ennen..

Yhes laatikossa mm pelejä

Jotka siirsin tähän juuri tyhjentämääni hyllyyn

Tässä kuvaa kun lisäsin pelit, mutta muuten kaipais vieläkin siivousta..

Tässä siivottu hylly, ei mennykää ku puol vuotta xD Nyt on pölytönkin, jeiii. Pelastin pölyisestä kaapista myös läjän kovia nähneitä akkareita, jotka nyt löytyy hyllystä pelien alta.
Vielä luvassa tiskausta ja makkarissa on vaikka mitä hommaa.. pyykkei ei oikeen voi pistää mihkään, ennenku noi kaapit on siivottu ja jotta pääsisin siivoomaan, pitäs käydä vaikka mitä laatikoita vielä läpi.. Onneksi lomaa on viel kivasti jäljellä. Eli muutoskuvia vielä luvassa.. Nyt jään hetkeks jumittaa telkkarin eteen.

/Leena

6 kommenttia:

Jonsu kirjoitti...

oii leivotko mulleki sämpylöitä ;__;<3 nomnomnom!

Leena kirjoitti...

Jii: No tänne vaan, kyllä sullekin riittää. Uunituoreita sämpylöitä tarjolla! <3 Ei noita oo ees vaikea tehdä.

Marianna kirjoitti...

Mä leivoin eilen korvapuusteja, vois joku päivä pyöräyttää sämpylöitäkin (:

Ja ootpa söpö (myös) ilman meikkiä! (:

M kirjoitti...

Ohos, tyyppi on ollut ahkera. Voisit tulla siivoamaan munkin vaatekaapin, siellä on mm. näyttö, silityslauta &-rauta ja jotain maalauspohjia... Että et ole ainoa jonka kaappi on romuvarasto! :D

Elina kirjoitti...

mäkin oon alkanu leipoo ite sämpylät, vähän erilailla teen mut aika samanlailla kuitenkin ku sä :P

oma tekemä ruoka on parempaa ku valmis :)

Leena kirjoitti...

Feline: Aww kiitos<3

M: Nojoo, ihanaa kun on energiaa pitkästä aikaa! Ja kyllä noi kaapit nii helposti muuttuu varastoiksi..

fairy: Aijaa millei sä sitte leivot? Joo, kotiruoka on aina parasta!