tiistai 14. elokuuta 2012

Black wedding: Handfasting ceremony


Voi että, en tiedä mistä alkaisin! Niin paljon kerrottavaa ja kuviakin niin monta, kun en taaskaan osannut valita suosikkejani. Harmi kyllä tosiaan kuvaajani ei päässyt ja jouduttiin tyytymään vieraiden ottamiin kuviin, onneksi silti niinkin moni otti kuvia ja te saatte näistä varmaan suht hyvän käsityksen. Isällä on videokuvaa koko seremoniasta, mutta tiedosto on niin suuri, että saan sen nettiin vasta, kun käydään kylässä ja nappaan sen tikulle, saatte odottaa siihen asti! 

Seremonia musiikki taustalla (kiitos Irene!):
Seremony music:Seremonia alkoi sillä, että morsiusneitoni Anna ja kaasoni Anniina odottivat vihkijäni Irenen kanssa (joka teki loistavan homman auttaessa seremonian suunnittelussa ja toteutuksessa).  Kaasoni ja morsiusneitoni olivat luonnollisesti pukeutuneet hieman samaan tapaan kuin minä, koska ennen wanhaanhan uskottiin pahojen henkien hyökkäävän morsiammen kimppuun, henkiä siis hämmennettiin samanlaisilla puvuilla (jopa morsiusneidot käyttivät huntuja) jotta henget eivät tienneet kenet valita. Tavan mukaan myös morsiusneitoseni olivat mukana ringissä ja tekivät seremonian piirin kynttilöiden sytytyksen, samoin kuin piirin avaamisen ja sulkemisen. Tämä suurimmaksi osaksi siksi, että he ovat minulle erittäin läheisiä ja näin ollen oli mahtavaa saada heidät suureksi osaksi seremoniaa. Samalla he myös olivat muita enemmän mukana seremoniassa, koska piirin sisällä myös he olivat siunattuja ja suojeltuja (ja pitämässä pahoja henkiä loitolla). Anna ja Anniina auttoivat myös seremonian aikana, Anniina antoi tulta ja Anna vettä.

My bridesmade Anna, maid of honor Anniina and our consecrated Irene is waiting us in the circle. Anna and Anniina was in the circle with us because they are so important to me that I wanted them to be close to us and be blessed and protected. They are also confusing the evil spirits that are after me using same kind of clothes that I am. They gave us fire and water and they opened and closed the circle as well (and they light and extingiushed the circle candles).

Our altar

Wicca (ja muissa luonnonuskonto) seremonioissa  aloitetaan perinteisesti kutsumalla ne olennot/jumaluudet/henget mitä halutaan olevan osallisina ja kutsutaan ilmansuuntien ja elementtien henget paikalle. Alttaripöydästä huomaa selkeästi missä ovat ilmansuunnat ja elementit.

Traditionally seremony begin with invoke spirits/gods etc..

Tässä astellaan alttarille hurjan jännittyneinä / We are heading to the altar

Sanomme, että toiveemme on mennä naimisiin / We are saying that it is our wish to get married with each others


Meidän käteenliittäjäisvalat:

Jani Haavisto: Oletko päättänyt, haluatko liittää kätesi Leena Flinckin käteen Luontoäidin ja Elementtihenkien edessä?

Jani: Olen päättänyt. Se on minun toiveeni.
 
 Lupaatko myös kunniasi kautta näiden Korkeampien olentojen ja maisten todistajien silmien alla, tehdä parhaasi pitääksesii hänet onnellisena hänen ansaitsemallaan tavalla, ja tulet asettamaan hänen hyvinvointinsa omasi edelle tästä päivästä alkaen, niin kauan kuin rakkaus tulee säilymään välillänne?

Jani: Minä vannon kunniani kautta Korkeampien olentojen ja maisten todistajien läsnä ollessa, että tulen tekemään parhaani Leenan onnellisuuden eteen, ja asettamaan hänen hyvinvointinsa omani edelle tästä päivästä alkaen niin kauan kuin rakkaus vallitsee meidän välillämme.

***
Niin olkoon. 

Leena Flinck: Oletko päättänyt, haluatko liittää kätesi Jani Haaviston käteen Luontoäidin ja Elementtihenkien edessä?

Leena: Olen päättänyt. Se on minun toiveeni.
 
 Lupaatko myös kunniasi kautta näiden Korkeampien olentojen ja maisten todistajien silmien alla, tehdä parhaasi pitääksesi hänet onnellisena hänen ansaitsemallaan tavalla, ja tulet asettamaan hänen hyvinvointinsa omasi edelle tästä päivästä alkaen, niin kauan kuin rakkaus tulee säilymään välillänne?

Leena: Minä vannon kunniani kautta Korkeampien olentojen ja maisten todistajien läsnä ollessa, että tulen tekemään parhaani Janin onnellisuuden eteen, ja asettamaan hänen hyvinvointinsa omani edelle tästä päivästä alkaen niin kauan kuin rakkaus vallitsee meidän välillämme.

Sormuksien vaihto / Exchange rings, I am smiling so hard

Translation:

Our handfasting vows:

I do swear on my honor before Greater beings and in front of earthly  witnesses that I will do my best for Leena's / Jani's happiness placing it above my own from this day forword for as long as love shall last between us.

Käteenliittäjäinen / Handfasting

Tyypillisesti tapojeni mukaan olen myöhässä joka asiassa, käteenliittäjäisnauhakin tehtiin Janin kanssa vasta juuri ennen seremoniaa, nauha siis kuuluu tehdä yhdessä. Mielestäni se on symbolisesti hienoa, koska punomme muutenkin toisemme yhteen teoillamme ja samalla siihen tuli mukaan meidän rakkautta ja sitä myöten taikaakin meidän jännittyneellä energialla. Käteenliittäjäiset sana tulee nimenomaan tästä osasta seremoniaa, jossa kädet kirjaimellisesti sidotaan yhteen. Tämä symboloi sitä, että olemme nyt yhtä, emmekä ole enää koskaan erossa toisistamme. Tämä tapa on erittäin vanha pakanallinen tapa (eli ei siis pelkästään wiccalainen tapa).

We ended up doing our handfasting ribbon just before seremony but I am glad that we did it together. I think that it got a little bit magic for our energy and it was just another new thing that we made as a couple. This is the part why handfasting has got its name. Our hands was literally tied together and it symbols that we are not anymore alone, we are together always.Sormuksien vaihdon (jossa meillä molemmilla kädet tärisi) jälkeen söimme leipää (no itseasiassa syötiin kaurakeksit jotka takertui kurkkuun, kun kurkkua niin kuivasi jännityksestä), joka symboloi maata. Meidät puhdistettiin suitsukkeella (ilma)..

After changing rings (with shivering hands) we ate bread (well actually oat biscuits) which represented earth. And then Irene purified us with incense (air).


Ja sytytettiin yhdessä kynttilät (tuli) ja juotiin yhteisesti maljasta (vesi). Jännitti niin paljon, että meinasin pudottaa ensinnäkin kynttilän ja vettä juodessa sitä tietenkin putosi myös pitkin naamaa ja rinnuksia, tyypillistä..

Then we lit our candles (fire) and we drank water from the cup (water). I was so nervous that I got water all over me and almost drop the candle, typical..Näin olkoon.

So shall it be.

Voi apua nyt pitää hypätä luudan yli / Oh my I need to jump now!

No hyppääs nyt rouvaseni / You can do it honey
 Luudan yli hyppäys tuo rutkasti onnea ja samalla se on yksi näistä kaikista ensimmäisistä asioista joista tehdään yhdessä ja samalla se symboloi sitä, kuinka me hypätään yhdessä yhteiseen elämään ja tuntemattomaan. En muuten millään meinannut muistaa ja tajuta sitä vaihetta, kun piti mennä luudan luo, Jani joutui melkein tyrkkäämään mut eteenpäin.

Jumping over the broom represent our journey to our new life together and that we are heading towards the unknown together. It also brings good luck. I almost forgot to go front of the broom, Jani almost pushed me towards it.

Huh selvittiinpäs, hauskaa tuo luudan yli hyppääminen! / Yey we made it! It was fun to jump over the broom
Koska monet meidän vieraista tuli pitkin Suomea, päätettiin rykäistä valssi heti seremonian jälkeen, jotta mahdollisimman moni sen näkisi. Harjoiteltiin tanssia vain kaksi kertaa ennen häitä, ekalla kerralla meinasin pyörtyä puhtaasta onnesta ja toinen kerta olikin juuri ennen häitä ja jännitin niin, että meni ihan pieleen. Onneksi itse virallisessa valssissa kaikki menikin hyvin ja hymyilin ja kikatin koko valssin ajan, hermostunut ja puhkemassa rakkaudesta kun kerta olin.

After the broom jumping we headed directly to our wedding waltz because so many of our guests came for so far away that we wanted to share our dance with as many as possible. I smiled and giggle trough the whole dance because I was so in love, totally happy and nervous for all the pairs of eyes that were watching us.Meidän häävalssina toimi luonnollisesti suosikkivalssini:
Our wedding walz was my favorite waltz:/Leena, the happy bride

P.s Tehtiin luuta yhdessä.

P.s We made the broom together.

13 kommenttia:

Laura Morrigan kirjoitti...

This is beautiful and very meaningful! Thank you for sharing it!

Jurassic Goth kirjoitti...

Wishing you much love, luck and happiness. Bright Blessings, Sarah )0(

henni kirjoitti...

Tosi maahtavaa, että jaat tämän meidän kanssa :) Tosi mielenkiintoista, varsinkaan kun en ite ole koskaan ollut muissa kuin normi kirkkohäissä.

Ja mahtava valssivalinta! Liikutuin ihan kyyneliin kun huomasin minkä valssin vetäsitte. On niin teidän näköistä kaikki :') <3

linnea-maria kirjoitti...

Thanks for sharing this beautiful moment to us. I understand it was a very special moment for you. You looked so beautiful in your dress and you are a lovely couple. Congratulations and happy wishes to you.

Rouva Jokunen kirjoitti...

Oih! Paljon on ollut rakkautta ilmassa. Onnea kovasti teille! On ihan pakko kommentoida noita enkelipalloja mitä kuvissa näkyy, etenkin kymmenennessä ja yhdennessätoista on todella valtavat selkeät orbsit! :O

Hiidenneito kirjoitti...

Voi että, miten kaunis rituaali! Vaklasin kuvia jo Jennin blogista, mutta sun kertomana tätä kuitenkin odottelin. Mahtavaa että saitte avioliitollenne moisen siunauksen ^^

fit4m kirjoitti...

Hienoa nähdä vaihtoehtoinen hääjuhla, varmaan vieraistakin mielenkiintoisempaa kuin kirkkohäät tai vastaavat :D

Saara kirjoitti...

äääh aloin pillittää ku luin ton "Jani Haavisto: Oletko päättänyt, haluatko liittää kätesi Leena Flinckin käteen Luontoäidin ja Elementtihenkien edessä?

Jani: Olen päättänyt. Se on minun toiveeni.

Lupaatko myös kunniasi kautta näiden Korkeampien olentojen ja maisten todistajien silmien alla, tehdä parhaasi pitääksesii hänet onnellisena hänen ansaitsemallaan tavalla......." jne..

toivon kaikkee hyvää sulle ja janille, ootte ihana pari!!! <3

La Fèe / Keijupölyä ja Sinfoniaa kirjoitti...

Oih, kuulostaa aivan ihanalta seremonialta :) Kiitos kun jaoit tärkeän hetkenne täällä meille luettavaksi :) Todella kiva nähdä vähän erinlaisia häitä välillä! Paljon onnea vielä teille!

Werewolf kirjoitti...

oi kuinka ihanan persoonalliset häät, juuri teidän näköiset!!:)<3 aivan mielettömiä kuvia ja todella mielenkiintoista lukea tälläisistä erilaisista häistä!!:)

midnightgothic kirjoitti...

What a fantastic wedding! love all the photos! Enjoy your wedded bliss! :o)

E kirjoitti...

Kaunis seremonia :) Oli hyvin mielenkiintoista kuulla kaikesta tästä. Toivottavasti teet vielä postauksen asustasi ja kampauksesta! Olet niin kaunis.

Leena kirjoitti...

Laura Morrigan: Thank you so much! <3

jurassicgoth: Thanks for your lovely comment <3

henni: Voi miten ihanaa kuulla<3 Ne oli kuulemma tosi romanttiset, äiti vollotti siellä ihan kympillä xd <3 Sain todellakin unelmahääni.

linnea-maria: Thank you! It was the most special day in my life <3

Nuhainen: Kiitoksia ja kyllä oli paljon rakkautta, en voi lakata hymyilemästä vieläkään <3 Ja kun tosta mainitsit niin tajusin että noita orbeja on ainakin puolissa sisäkuvissa, tosi siistiä! Anniksella pitäisi muutenkin olla ainakin kaksi kummitusta ja onko ihme että olisi ollut enemmänkin henkiä, koska niitä sinne erikseen kutsuttiin..

Lady Selena: Se oli enemmänkin kun mahtavaa, se oli kertakaikkisen sydäntä särkevän ihanaa<3

Nightroad: Oli kyllä, kaikilta tuli hurjasti kehuja<3

Saara: Voi että, ihana kuulla<3 Kiitoksia meiltä molemmilta!

Lady Satin: Kiitoksia! On ihanaa jakaa näin iloinen tapahtuma kaikille <3

Werewolf: Kiitoksia<3 Teen vielä juhlinnastakin postausta :)

stardustcastle: Thank you so much! I am enjoying so much that my heart hurts <33

Kartanonrouva Elise: Kyllä saatte vielä postauksen niistäkin :) Kiitos ihana nainen <3 Nyt ollaan molemmat rouvia!