perjantai 23. marraskuuta 2012

Kirjeitä viktoriaaniselta ajalta

Valoa ei jälleen ole riittänyt kunnollisiin omiin otoksiin niin käytetäänpä siis hyväksi muiden blogien hienoa kuva-antia. Ajattelin pitkästä aikaa esitellä lempiblogejani ja tällä kertaa vuorossa on yksi suurimmista suosikeistani, eli Kirjeitä kartanonrouvalta. Rouva itse kuvailee blogiaan näin:

"Kotimme on 1930 rakennettu kauppiaan talo, jota ympäröi sievä puutarha. Asumme pienessä ja idyllisessä maalaiskylässä. Itsetekeminen on meillä verissä.

Tervetuloa seuraamaan kotimme muutosta meidän näköiseksemme!

Punaisena lankana ovat viktoriaanisuus, symbolismi ja värien kirjo."

 Tähän lämmin henkiseen kotoisaan kotiin (jossa värejä ei pelätä käyttää) olisi joskus ihana päästä vierailemaan. Blogissa yhdistyy monia asioita mistä itse pidän, ensinnäkin blogin pitäjän oma tyyli on kerta kaikkiaan viehättävän viktoriaaninen ja omaperäinen. Rakastan luontoa ja kauniita puutarhoja, joten on ollut ihanaa seurata Elisen puutarhasuunnitelmia ja toteutuksia (kevättä odotellessa). 

Pisteenä iin päälle on vanha talo, joka on sisäpuolelta sisustettu hyvinkin erilaisesti, kuin mitä Suomessa enää nykyään näkee. Tyyli on erittäin lähellä omaani, jos sisustaisin omaa vanhaa taloa. Sieltä löytyy antiikkia ja kirppareilta löydettyjä ihanuuksia, tuunauksia, talon remontointia ja silmääni kutkuttavia kauniita yksityiskohtia. En voi olla rakastamatta ja jään aina innolla odottamaan lisää. 

Kaiken tämän lisäksi kodista löytyy rouvan omaa taidetta ja nyt sitä löytyy myös astioidenkin pinnalla. Jossain vaiheessa on pakko pistää tilaukseen jotain ihanaa, koska arvostan mielettömästi (varsinkin suomalaista) käsityötä ja taidetta.

Kaikki kuvat olen ottanut kartanon rouvan omasta blogista ja tässä teille kuvia, jotka inspiroivat minua eniten. Ja olipas jälleen vaikea karsia. Huomioikaa mieleiseni mustapunainen keittiö jossa on kauniisti laitettu vanhaa sanomalehteä keittiön kaappien välitilaan.

P.s Vielä ehditte linkkaamaan niitä teidän omia blogejanne tähän postaukseen! Ajattelin tehdä tuota sitten, kun linkkien tulo hiljenee, mutta kuitenkin tämän vuoden puolella vielä. Saa nähdä meneekö moneen osaan..


Translation:
So here is one of my favorite blog Kirjeitä Kartanonrouvalta. It is only in Finnish but I think you can still find some inspiration in decoration in there! She has such warm looking home and she doesn't afraid to use colors. Victorian style is very beautiful and I hope I could have such a home some day.

/Leena


5 kommenttia:

Laura Morrigan kirjoitti...

What a wonderful home! So many things I want! I need those boots and that kitty!

E kirjoitti...

Oi, kiitän lämpimästä tästä kunniasta! Olipa jännittävä tunne nähdä omat kuvat kuin toisen silmin, ja mielenkiintoista, että mitkä kuvat olit valinnut. Toivottavasti kukaan ei luule, että mäntypaneeli olisi meidän kodin juttu :D Onneksi sitä ei tarvitse enää kauaa katsella.

Olin kummissani, että mistä yhtäkkiä virtasi niin monta lukijaa, mutta täältähän he löysivätkin blogiini. Joten kiitos! Tämä oli ihana yllätys.

Leena kirjoitti...

Laura Morrigan: It is isn't? <3 I want almost everything in there xD

Kartanonrouva Elise: Eipä mitään! Ja on tosiaan aina mielenkiintoista nähdä toisen silmin, aina yhtä mielenkiintoista. Ja uu en malta odottaa mitä teette seinille! Oonkin odotellu jo pidemmän aikaa! Onkos keittiössä jo listat paikallaan? ;)

E kirjoitti...

Ei ole listat eikä tapetit valmiina keittiössä eikä missään muuallakaan :D Kirjastohuonekin tehdään vasta joulun jälkeen, kun saadaan meidän projekteja haittaavat työasiat kuntoon... Muuuutta pikkuhiljaa :)

Leena kirjoitti...

Kartanonrouva Elise: Voi sentään xD No pikkuhiljaa!