sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Beltane


Viikonloppu on mennyt aika normaaleissa merkeissä. Eilen juhlittiin vappua lätkämatsin (Suomi voitti Tanskan 5-1!) ja alkoholiannoksien voimalla. Katsottiin Janin kanssa myös loppuun The Walking Deadin ensimmäinen tuotantokausi. Kakkoskausi alkaakin lokakuussa, sitä odotellessa! 

Katsottiin myös elokuva The last seven (2010). Jani löysi sen ihan vahingossa, kun se oli etsimässä 9sää (animaatioelokuva, katsottiin sekin pitkästä aikaa). Oli itseasiassa mielenkiintoinen ja mä säikähtelin ihan hirveästi. En ymmärtänyt elokuvaa silti ihan täysin, toisaalta pidän siitä jos jokin elokuva jää mua mietityttämään. 

The last seven trailer9 trailerMulla oli myös tylsää ja leikkasin otsistani. Sitten mulla tuli tänään uudestaan tylsää ja päätin leikata Anskun suosittelemana itselleni kunnon goottiotsiksen, jonka kärki on terävä. Tosin.. sitä pitää vielä hieman fiksata. Ja hyvä siinä leikata otsista, kun menee pieni hiushippusia silmiin koko ajan argh, yrittää sit mitä vaan. En oo näköjään kauheen hyvä leikkaamaan hiuksiani itse. Silti olen niin pihi, etten halua mennä kampaajalle (joka tekisi tietenkin miljoona kertaa parempaa jälkeä huoh..). Mutta jos ei ota huomioon, että se ei ole aivan hienoin mahdollinen, sopiiko tollanen mulle?

Tänään olisi vielä suunnitelmissa syödä jotain hyvää (sipsejäkin vielä vähän jäljellä eilisestä jeih!), kenties maalailla ja piirrellä. Olen myös saanut itsestäni taas jotenkin irti liikuntaintoilua, haluaisin saada itseni parempaan kuntoon. Samaten niska- ja selkävaivat vähenevät ja minä itse piristyn. Liikunta kannattaa!

Olen kyllästynyt taas banneriini, voisin tehdä uuden ehkä tänään.. Ja mulla on ollut pitkä Siskoni on noita putki. Joo, en tiedä onko se noloa vai ei, mutta olen ollut koukussa kyseiseen sarjaan ensimmäisen jakson esittämisestä asti. Vaikka wiccalaisuutta onkin.. hmm.. HIEMAN kärjistetty, on siinä silti jotain oikeita elementtejä, kuten rituaalit ja sapattien viettäminen näin esimerkiksi. Silti demonien karkotus ja fyysiset voimat kuten ajan pysäytys tai telekenesia on ihan sitä liioteltua osuutta. En mä ainakaan osaa sellasta, osaako kukaan muu? Ois kyllä ihan siistiä.

Charmed season 1 trailer Wiccasta tulikin mieleeni, että tänään vietän Beltanea. 1.toukokuuta on wiccoille kesän alun juhlaa. Koska olen laiska ja en jaksa paremmin selittää kopion tekstiä Varjojen kirja sivulta:

"Kelteille Beltaine oli toiseksi tärkein sapatti ja se tarkoitti kelteille laidunkesän alkamista jolloin he päästivät karjan talvisuojista ulos laiduntamaan. Beltainina oli tapana polttaa kokkoja ja tulia vuorilla ja mäkien huipuilla. Keltit uskoivat että Beltainena raja, joka erottaa elävien ja kuolleiden maailman, on häilyvimmillään ja Beltainena uskottiinkin henkien liikkuvan aktiivisesti elävien maailmassa.

Alunperin Beltainea on kelttien parissa juhlittu noin puolivälissä toukokuuta ja sanakäännöksistä johtuen sitä nykyään juhlitaan 1. toukokuuta. Muinaisirlantilainen sanonta 'Luan Lae Bealtaine' tarkoittaa ”kesän ensimmäistä päivää” ja tästä johtuen Beltainen ajankohta on siirtynyt toukokuun 1. päiväksi.


Nykypäivän pakanat juhlistavat Beltainea hedelmällisyyden juhlana. Sapatin viettoon voi liittyä nuotion tai pienen kokon poltto, sapattiruoan valmistaminen, uhraaminen ja syöminen sekä erilaiset rituaalit joita pakanat tekevät uskonsa mukaisesti.

Vuodesta 1988 Skotlannissa on vuosittain elvytetty vanhaa juhlatapaa, Beltainen Tulifestivaalia, jossa käy vuosittain tuhansia ja taas tuhansia ihmisiä.

Beltaine on Wiccoille tärkeä juhla, toiseksi tärkein sapatti. Wiccat uskovat että Beltainena kahden maailman – elävien ja kuolleiden – välinen raja on häilyvimmillään ja heillä onkin tapana ottaa juhlinnassa huomioon myös vainajat.
Wiccojen uskon mukaan Jumalatar pukeutuu Beltainena Äidiksi ja Jumala laskeutuu Kuningattarensa rinnalle ja Wiccauskon mukaisesti Beltainena juhlitaankin Jumalan ja Jumalattaren häitä. Wiccoille Beltaine on Jumalattaren ja Jumalan liiton myötä mieluinen ajankohta wiccalaiselle hääjuhlalle, ”handfastingille”. Wiccat voivat juhlistaa Beltainia pystyttämällä vappusalon ja tanssimalla perinteisiä tansseja sen ympärillä.

Beltainena monet Wiccat suorittavat symbolisen 'Suuren Rituaalin' maljan ja athamen kuvatessa Jumalatarta ja Jumalaa. Tämän rituaalin voi tehdä niin solitaarina kuin coveninkin kanssa."

Minä aion toteuttaa sitä lähinnä polttamalla kynttilöitä ja suitsukkeita, rentoutumalla ja kuten jo sanoin, syömällä hyvää ruokaa. Yleensä sapatteina myös siivoan, koska sapattina luovun turhasta vanhasta  ja aloitan uutta, eli mietiskelykin on aika normaalia mulle tälläsinä päivinä. Se on siis symbolinen merkitys myös henkiselle kehitykselle.


God and Goddess from Google
Translation:

I've spent Beltane  (Beltane is an important witch sabbath. It is the beginning of the summer festival) with  friends, alcohol and ice-hockey match. (Finland won!) 
I also got bored and cut myself a new forehead hair. What do you think? It should probably still needs a little retouching. 
Time has gone by watching the movies (see the trailers), and watching Charmed. It has been one of my favorite ever since the first part aired on television. 
Today I'm going to  eat good food, burn candles and relax.. watch more Charmed and maybe paint cute owls.
/Leena

6 kommenttia:

Kettu Saarinen kirjoitti...

Kyllä tuo otsis minun mielestäni sopii sinulle erittäin hyvin. :3

Heidi kirjoitti...

Otsis sopii tosi hyvin. Itselläkin on tarkoitus leikata V:n mallinen otsatukka vielä tämän kuun aikana. Olen vain hieman laiska menemään kampaajalle :P

Saara kirjoitti...

Upea otsis, sulle sopii tuollainen vähän lyhyempi malli ja tuo "goottileikkaus" imartelee sun kasvoja kyllä hyvin, pidä toi! :)

papercuts kirjoitti...

sopii kyllä tosi hyvin tuo otsis ja tyrmääviä kuvia muutenkin! :) itsekin leikkaan tukan itse, kun kampaaja on niin kallis ja leikkaa aina pieleen...

Rusty Myself kirjoitti...

Tuo otsis on sulle ihan täydellinen!

Leena kirjoitti...

Carrie: No sehän on hyvä :)

Mistress Mystral: Haha joo en mäkään saa aikaseksi mennä kampaajalle (ja millä rahalla?) joten leikkailen ja värjäilen itse tai sitten Anniina tekee sen mun puolestani.

Saara: Ai sopii vai? Kiva kiva<3 Ja oon aatellutkin pitää nyt tän, ainakin jonkin aikaa, ennenkuin taas kyllästyn xD

papercuts: Voi kiitoksia mussu<3 Joo on kivempi tehdä itse.

siiri00: No voikun ihanaa että olet sitä mieltä :)