tiistai 31. toukokuuta 2011

We're in a dream in the happy house


Hahaa mulla kehkeyty pieni väittelytilanne erään blogin pitäjän kanssa siitä mikä on goottia ja mm. musiikki sivusi asiaa ihan mukavasti. Oli käynyt katsomassa mun sivuilta, mitä musiikkia kuuntelen ja tokaisi, etten ole gootti laisinkaan näiden musiikkien perusteella! XD No pääasiassahan mä olen tänne pistänyt vähän kaikkea ja ei gootillista musiikkia (ihan, kun kaikki gootit muka kuuntelis vaan synkistelymusaa suoraan 80- luvulta.. nojaa, enpä jaksa väitellä tästä asiasta hänen kanssaan enää, se on täysin turhaa ja turhaudun itse vain liikaa), joten muistinpa tässä sitten, että mulla on pitämättä postausta noista vanhoista postpunk bändeistä ja oli vielä toivepostausta inspiraatiokuvina tästä goottikauden alusta. Alotanpas urakkani kertomalla siis sen aikaisista musiikkirakkauksistani.. 

Mikäs sen parempi innostamaan (ja plaah niin yleinen! XD) Siouxie and the Banshees! Ne jotka ei ole perehtyneet pahemmin goottiuden alkulähteisiin (ja kuten Jani, väittää ettei tämä ole goottimusaa xD), niin SATB on ollut ensimmäisiä, jotka on vaikuttaneet goottikulttuurin.. tulemiseen.Eli tämä brittiläinen bändi on ollut kasassa vuodesta -76 lähtien. Keulahahmona on ihana Siouxsie Sioux (jota on aina niin ihana yrittää lausua järkevästi.. ja löytyypä Siouxie myös The Creaturesistakin). Bändiin kuului alunperin myös Steven Severin (basso), Marco Pirroni (kitara) ja Sid Vicious (kehee kuka tietää?) (rummut). Bändin jäsenet vaihtu kitaristin ja rumpalin osalta pari kertaa ennen kuin bändi hajosi ja Siouxsie (oikealta nimeltään Susan Ballion) alotti oman soolouransa. Bändi teki 12 albumia, 2 live-albumia, ja niiltä löytyy myös 5 kokoelma- albumia. Alun alkaen Bansheesien musa oli aika puhdasta punkkia, mutta se vaihtu myöhemmin synkkäsävyisemmäksi..
Itse löysin kyseisen bändin niihin aikoihin, kun löysin muutenkin itseni lopulta, eli siinä vuonna 2004. Eli näitä on popitettu nyt siis 7 vuotta. Eikä vieläkään kyllästytä. Aina niin nostalgista.. Niin, jos pitäisi vielä mainita lisää näitä tyyliin vaikuttajia niin kyllä Siouxsie niihin kuuluu.

Lempibiisiäkin on vaikea valita, kun niitä on niin monta.. Mother kuuluu yhtiin suosikeista sanojensa perusteella. Biisin tunnelma on myös jotenkin mystisen omituinen, josta tykkään.


Desert kisses..
thrashed and spat back at the ocean

but there was nothing, no commotion
just my lonely stupid notions
trapped again in still life motion""You hear laughter
cracking through the walls
it sends you spinning
you have no choice
Following the footsteps
of a rag doll dance
we are entranced
Spellbound"Öh nyt lopetan ennenkun tästä tulee liian pitkä (on kyllä jo ehkä..) Toivottavasti joku tykkäs tästä sekamelskasta xD

Leena
Part 1


Part 2

6 kommenttia:

Foxie kirjoitti...

Siouxsie Sioux on mahtava ihminen.

Tässä puhuit paljon Siouxsien vanhemmasta musiikista, mutta itse pidän myös uusimmasta levystä Mantaray paljon!

Leena kirjoitti...

Foxie: Joo mä vähän innostuin, mutta jos oisin lisänny vielä enemmän tosta uudemmasta, niin sitten ois kyllä tullu kaks kilsaa pitkä postaus xD Nytkin on jo niin pitkä xD Mut on kyllä ispiroiva nainen<3

Ravenoir kirjoitti...

Siouxie <3 Ootko muuten bändiin nimeltä Alien Sex Fiend tutustunut? Jos et, suosittelen :3

Leena kirjoitti...

Ravenoaris: Hmm enpä vissiin ole, mutta otanpas selvää miltä kuulostaa :)

Malvolio kirjoitti...

Se lausutaan samalla tavalla kuin "Suzie Sue" :)

Leena kirjoitti...

Malvolio: Kiitti xD