keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Turun keskiaikamarkkinat 30.6.2011 (Medieval Market in Turku)

Manteleita ja sokeroituja omenia kivasta kojusta (almonds and candied apples)

Odotin kuin kuuta nousevaa Turun keskiaikamarkkinoita, mutta olin suhteellisen pettynyt niihin. Oli ne silti mielenkiintosemmat, kuin toreilu normaalisti, joten kokemus tämäkin. Jani sanoi silti, että Hämeenlinnassa on yleensä hienommat markkinat, joten sinne sitten kesän lopulla! Kukaan muu menossa? Sain ostettua itselleni uuden kirjan (The Magic Songs of the Finns) ja hunajaa (suklaahunajaa tietty), mutta niistäpä ei olekaan nyt kuvaa, kun ei tässä kipeenä kauheasti vieläkään jaksa mitään ylimääräistä. Harmi vain kirja oli englanniksi, jos löydän sen suomenkielisena, niin voisin hommata sen uudelleen ja lahjottaa ton toisen pois.

Translation:
I waited for the Turku Medieval market as the rising moon. Unfortunately it was a disappointment. I look forward to a larger market in the Hämeenlinna which will be late this summer. In Turku I found myself a new book (The Magic Songs of the Finns) and honey (chocolate) .


Näkymää (view)

Tästä kojusta oisin tahtonu maistaa Taikajuomaa, mutta unohdin. Signs says "Place to feast" "For rich and common people" "Monk Sausages" "Monk purgers" "Virgin..(?)" "Magic potions" "Home-brewed beer drinking" 


Meidät kutsuttiin hirttäijäisiin, jotka oli tosi tylsät (boring hangings)

Seppä oli aika hottis ja ois pitäny ostaa siltä koruja, mutten jaksanu enää mennä takas (blacksmith was a hottie)


Luita! Menin sekaisn, mutta jostain syystä en kehdannu men kysyy hintoja (I just love bones)

Ritaritarvikkeita, oli aika kallista (Knight stuff .)

Tykkäsin kyltistä (I like the sign.. Potions and quackery (?))Ostin kivalta tädiltä hunajaa

Oisin ostanut, mutta makso ihan liikaa (I liked this dress but it was too expensive) 
/Leena

10 kommenttia:

Jenni L kirjoitti...

Tommoset markkinat on niiiiiin siistejä :) Lohjalla on vanhan ajan markkinat joissa myös pukeudutaan ajan henkeen ja kojut näyttää hienoilta.

Anniina kirjoitti...

Kraaaah... Toi seppä.. Oon aika varma et se on sama jota oon kuolannu mm. Pellavarockis ja joissai muissaki. :D

Anna Gramm kirjoitti...

Vähän veikkaan, että "alan" markkinoilla on kaikkialla samat myyjät joten pelkästään shoppailuvalikoiman perässä ei ehkä kannata toisille markkinoille lähteä. Yleisestä meiningistä en sitten niinkään tiedä. Olin viime vuonna Hämeenlinnan markkinoilla ja tykkäsin kyllä kovasti, oli mm. kivoja miekkailu- ja ratsastusnäytöksiä ja kokonainen sika paistumassa vartaassa eräälä ruokakojulla. Samaan reissuun kannattaa ympätä linnassa kiertely jos vanhojen rakennusten pällistely kiinostaa.

M kirjoitti...

Näyttää kuitenkin kuvissa ihan kivalle tapahtumalle. :) Sepän olen tainnut nähdä jossain, mutta tyydyin vain kurkistelemaan kauempaa.

AnneDeadly kirjoitti...

Hei ompas muuten oikeesti aika hyvännäkönen seppä. 8'D Miksei tommosia oo useemmin ilmaa paitaa töissä ihmisten ilmoilla...

Nunu kirjoitti...

Khjeh mäki tein just postauksen tästä, kävin tuolla sunnuntaina. Oli vaan niin sairaan kuuma ettei kyennyt kunnolla keskittymään --- tuli silti maistettua noita kändiomppuja =DD Vähän ois tehny mieli siivua isosta siasta, mut hiukkasen ylihinnoteltua oli sekin juuh... =O

Leena kirjoitti...

Jenni L: Joo niin onkin, on ihanaa mennä vähän erilaisemmille markkinoille. Onneks Jazzitki on taas tällä viikolla, mutta siellä ei oo ku ne pari kantis putiikkia, joten uudet torit on aina mieleen. Tykkään kans pukeutua keskiaikasesti, Hämeenlinnan markkinoille vois vähän panostaa :)

Anniina: Aijaa ootko? Khihi ;)

Anna: Joo linnassa onkin tullut jo käytyä aikoinaan (täytyy silti katsoa jos kävis uudestaan). Mutta tosiaan, en mä niiden tavaroiden takia välttämättä kulje, on vaan kiva nähdä millasta tarjontaa ja toimintaa on eri toreilla. Turun oli aika tylsä, mutta Jani on käynyt Hämeenlinnan markkinoilla ja sano, että siellä on täysin erilaista. Joten oottelen innolla isompaa ja toiminnallisempaa toria!

M: Kheh aijaa :)

DeadlyDame: Jaa senkus tietäis! Ja kun vielä työmiehienkin pitää teitä tehdessä pitää nykyään paitaa ja liivejä, niin eihän siinä ole enää mitään iloa..

Dudu: Ei siellä mun mielestä ihan tuskallisen kuuma ollut, kyllä sitä sieti. Kauhea jano vaan oli, enkä viittiny juoda, kun ei näkyny vessaa missään xD Omppua ois kans tehty mieli kokeilla, mutten pysty syömään makeaa kauhean paljoa, joten yhen haukkasun jälkeen ois varmaan pitäny heittää se pois. Ja Janille ettittiin ruokaa ja se sikaruokamesta oli kyllä sikamaisen kallis =/ No, olipahan tuoretta xD

Nimetön kirjoitti...

Noi markkinat ovat ihan huippuja, tänä vuonna olis tarkotus lähteä taas Hämeenlinnaan markkinoille jos työt antavat myöten. Toi juippi sepäån kojulla on sepän oppipoika/kisälli, seppä itse on vähän vanhempaa vuosimallia ;) Kyllä ainakin naiset ostaa kun on tuommoinen kojulla :D

S kirjoitti...

Kuvien perusteella näyttää kyllä mielenkiintoselle. Rupes itteekin kiinnostamaan se Hämeenlinna ;D

Leena kirjoitti...

amethystane: Aijaha vai oli oppipoika, no eipä sillä niin väliä, silmäruokaa se silti oli xD Ja tosiaan kyllä nuorilta komeilta mieluiten aina ostelee hehee ;)

S: Kannattaa ehdottomasti mennä sinne, enemmän menoa ja meininkiä, kaunis paikka linnalla ja isompi markkina-alue :)