keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Animal testing, do you care?


Viime viikon tiistaina löysin Annan (oli muuten taas mahti tyttöjenilta! toivon mukaan ens kerralla muistaisin kerrankin sen kameran mukaan..) kautta Sokokselta luvatun maan; eläinkoetestaamatonta kosmetiikkaa rivikaupalla. Päätinpä samantien ostaa uutta hiustenhoitoainetta ja hammastahnaa. Urtekramia ei ole pahemmin tullutkaan kokeiltua, mutta olen kyllä tosi tyytyväinen. Kokeilin tätä tossa toissapäivänä, mukavan rauhoittavan ja raikas Laventelin tuoksuinen ja jätti hiukset kyllä ihan mukavan tuntuisiksi. Pitääkin katsoa mihinkä kuntoon tää mun hiukseni saa, koska nyt ne on ihan kuolleet kaikesta tupeeraamisesta.. 


Hammastahna taas.. nojaa, ei se kauhean mintunraikkaalta tunnu ja aluksi maku oli muutenkin aika.. kaiketi tottumis kysymys. Nyt oon tätä käyttänyt viikon eikä tunnu enää lainkaan oudon makuiselta tai oloselta, joten kyllä suosittelen käyttämään näitä eläinkoetestaamattomia hammastahnojakin! Nää molemmat tais maksaa yhteensä siinä kympin verran, ei mun mielestä mitenkään liian kallista, kun miettii, että jotkut maksaa ripsaristakin viiskymppiä, huhheijaa.

My unbirthday present from Laura <3 She gave it to me when she visited to us

Laura kävi meillä viime viikolla yökyläilemässä, jee! Tästä on tulossa vähän pidempikin postaus, mutta siinä menee vielä tovi, koska mun koneeni tilttailee nykyään alvariinsa ja sulkee ikkunoita, tiedä sitten mistä syystä.. Kumminkin, vaihdettiin syntymättömyyspäivälahjat keskenämme, minä sain uudet hiusklipsit kauniissa rasiassa nauhan kera ja minä annoin Lauralle uuden valokuvakehyksen, kun tyttö niin kovasti oli sellaista toivonut ja metsästänyt.

Freya and Yola last Friday

My lunch last week


Oon kyllä katsonut True Bloodia telkkarista, mutta en alunperin tiennyt, että sarja on itseasiassa tehty kirjojen pohjalta. En oikeen tiedä millä mielellä lähdin tätäkin lukemaan, mutta olisihan se pitänyt tietää, että kirjat on yleensä aina parempia, kuin sarjat. Näin kävi siis tälläkin kertaa, pidän kirjasta paljon enemmän, kuin sarjasta. En silti väitä vastaan, etteikö sarjakin olisi ihan mahtava. Silti, sarjaan on lisätty ylimääräisiä seksikohtauksia ja musta tuntuu, että sarja on muutenkin seksistisempi, kuin mitä kirjoissa kerrotaan. Veren voimasta tuli enemmän sellanen fiilis, että tää on rakkaustarina vampyyrista ja ihmisestä, niistähän mä tykkään! Suosittelen kyllä tosi lämpimästi niille, jotka on sarjasta tykänneet, mutta varsinkin niille, jotka ei oo vielä sarjaa ehtinyt näkemään, koska silloin lukukokemusta ei pilaa mikään aiemmin nähty ja saa itse kuvitella kaiken. Se kyllä pitää sanoa, että pari kivaa yksityiskohtaa on kyllä sarjan puolelle lisätty, mitä ei kirjasta löytynyt, joten propsit kässärin tekijöille. Silti.. kirjat rokkaa, aina. Varsinkin tälläiset jotka ahmasee mukaansa, on helppolukuisia ja saa himoitsemaan lisää.
Translation:
I really need to say that Charlaine Harris is pure genius! I like the show but the books.. these are just pure love. You really need to read these! I am going to borrow the next one when I have finished my other loan books.. But really, this book was a love story and I don't like how they have turn it into something sexist in the show. I think the love feeling does not transmitted in to the show like it is in this book. Anyway, I couldn't keep my hands of this and I really need to get next part!

Last week I found really good new hair conditioner and tooth paste from Sokos with Anna. I really like the lavender in the conditioner. What I want to tell you about the tooth paste is it taste really weird at first but now that I have been using it over a week I have already get used to it. So I really recommend to use cosmetic that has not been tested on animals. 
How about you? Do you use animal tested cosmetics? What do you think about animal testing?

/Leena

P.s Mulla on bannerin alla uusi sivu johon päivittelen kosmetiikkaa yms. joka on testattu eläimillä ja niitä joita on ns. turvallista käyttää. Mitä mieltä te ootte eläinkokeista ja välitättekö ostamalla eläinkoetestaamattomia tuotteita?

P.s I have new page under my banner. There you can see what your cosmetics are made by animal testing.

8 kommenttia:

linnea-maria kirjoitti...

At the company where I work we always tests new products on ourselves :)

Roosa kirjoitti...

Minä yritin viime kesänä alkaa lukemaan noita kirjoja, mutta ei iskenyt sitten yhtään. :( Varmaan johtuen juuri siitä, että olin katsonut sarjaa jo niin pitkälle.

Andromeda kirjoitti...

Utekramia on tullut ostettua, sellaista hajusteetonta rasvaa. Lisäksi Yves Rocherilta on ostettu, nehän eivät testaa eläinkokein. Sieltä ostin vaikka mitä kivaa ja olen tyytyväinen niihin tuotteisiin ollut. :)

Ravenoir kirjoitti...

Mä oon ihan koukussa True Bloodiin! Noihin kirjoihin ja tietysti siihen TV-sarjaan. :D Arvaa odotanko ihan innolla 5. kautta mikä rupeaa tulemaan Ameriikan teeveestä joskus kesällä? Lataan sen kyllä heti omalle koneelle kun ilmestyy. <3

Mä oon ainakin suosinut Oriflamen kosmetiikkaa. Hyvä laatu, ympäristöystävällisyys ja myös se eläinkokeettomuus. :P Kesällä kyllä tilaan niitä Sugarpillin meikkejä. Teki mieli pölliä sulta ne. :'D

Nimetön kirjoitti...

ihanaa että te vaihdatte syntymättömyyspäivälahjoja!! :3 liisa ihmemaassa <3

Nimetön kirjoitti...

I try to use products that have not been tested on animals almost exclusively ... and have been since I was in college in the early 1990s. There is absolutely no reason to test beauty products on animals. Medicines are a different story. But, with our bio-chemical technology we should be able to grow skin and other organs in vats to test products. That would be a perfect solution.

Anna Gramm kirjoitti...

Mulla on kaikki Sookie-kirjat englanniksi, olen lukenut ne kahdesti ja kohta voisi aloittaa uudestaan. :D Mielestäni kirjoissa maailma on synkempi ja niissä on todella paljon hykerryttäviä yksityiskohtia mitkä eivät käänny sarjaan ihan kunnolla. Sarjassa ärsyttää myös se, että näyttelijöitä kohtaan ollaan niin uskollisia että palkka juoksisi, täysin välittämättä siitä miten juoni menee kirjoissa. Toisaalta sarjassa on onnistuttu luomaan hahmoista yhtä kiinnostavia kuin kirjoissa. Joo, ja jos vain yhtään englanti taipuu niin suosittelen lukemaan alkuperäiskielellä, ainakin tuo kuvassa olevan sivun suomennos vaikuttaa kamalalta. :D

Leena kirjoitti...

linnea-maria: Where do you work?

Vampiric: Juu voi olla että se johtuu siitä.. eikä aina iske.

Andromeda: Joo mä oon kans aina tykänny noista molemmista :)

Ravenoaris: Taidat kyllä odottaa aika innolla xD Eipä pöllitä mun meikkejä! Hyvä että otat huomioon paremmat vaihtoehdot :)

HANI: Totta ihmeessä!

Le Professour Gothique: That's great! I am so glad how many is thinking about animals <3

Anna Gramm: Englanniksi on kyllä varmaan parempia.. mutta jotenkin en vaan oo pystyny syventymään ikinä tarpeeks englannin kielisiin..