perjantai 6. huhtikuuta 2012

Klamydia


Viime lauantaina päädyttiin sitten Ulvilaan katsomaan Bar Cactukseen Klamydiaa. Sen voin sanoa, että bändi oli aivan mahtava! Mutta paikka itsessään.. pari tuntia ooteltiin nukahtamaisillamme, kun oli niin tylsää ja hirveää musaa, se oli teinipissis/keski-ikäisten tanssipaikka helvetti, joka kaikessa omituisuudessaan tosiaan oli porukkaa joka jäi myöskin kuuntelemaan Klamydiaa.. ilmeisesti ei koskaan pidä todellaakaan tuomita ulkonäön perusteella. Kyllä sieltä pari keesipäistäkin löytyi Klamydian bändipaidalla höystettynä, mutta pääasiassa pissikset tönivät ja yötä myöten vittuilivat. Argh! Yritä itse kulkea täpötäydessä paikassa osumatta keheenkään.


 Kaiken kukkuraksi koko paikka oli niin täynnä, että kun vein Lauran kanssa hetkeksi ulos, oli paikka myyty niin tupaten täyteen, ettei päästy kahta metriä ovelta edemmäs, koska jäätiin puserruksiin. En saanut ees käsiä ylös, koska ihmiset painoivat mua vasten, kuinka ahdistava tunne se olikaan! Laura jäi mun taakseni ja näin, kuinka ahdistunut sekin oli. Pääsin sitten erittäin väkivalloin takaisin tupakkapaikalle huutamalla ja työntämällä koko painolla ja jaloilla itseäni eteenpäin. Siellä oltiin kuin sardiinit purkissa, kirjaimellisesti. En oo ikinä ahdistunut yhtä paljon moisesta ihmismäärästä ja se sitten purkautui itkuna, turhauduin ajatellessani, etten edes pääse näkemään koko bändiä. Jäin mieli turtana polttamaan ketjussa, tuntien kylmän maan persuksissani ja tuijottamaan vain kännisiä ihmisiä edessäni. Laura harmi kyllä sai nähdä tämän episodini ja se tunti pahaa omaatuntoa, että lähdettiin eturivistä sen takia, koska sille tuli niin paha olo. Ei se silti ollut sen vika, kyllä mullekin huono olo tuli, kun ei ees istumaan päästy eikä lattiallekaan saanut istua, koska paikalla oli sellanen natsi järkkäri.. mutta selvis kyllä miksi se oli niin natsi, kun miettii millasta porukkaa siellä oli ja kuinka täynnä se koko saamarin paikka oli. En kyllä  yhtään suosittele menemään sinne, jos ois tullu tulipalo, kukaan ei varmaan ois päässy ulos. Mutta tosiaan, tuijottelin siinä vaan eteeni ja vedin röökiä ku korsteeni ja en millään jaksanut uskoa, kuinka epäreilua koko tilanne oli, mä olin odottanut tätä keikkaa jo viikkotolkulla ja ollaan Janin kanssa tosi isoja fanjea. Kuulin tyttöjen vessassa käydessäni, ettei osa porukasta ees tiennyt bändin soittavan siellä sinä päivänä. Enkä jaksanut ymmärtää, miksi vien ystävyyden aina omien etujeni edelle. Kun ensimmäiset biisit lopulta kaiken odottamisen jälkeen kajahti täydellä teholla soimaan, itkuni väheni vain hiljaisiksi kyyneliksi minun miettiessä, kuinka epätodellinen olo mulla onkaan. Mun mielessä pyöri vaan "mä en ees näe niitä.."

 Siinä sitten itseäni soimaten (ja sitä muuta vittumaista ja kännistä sakkia) Janikin ilmesty tupakkapaikalle siinä muutaman ekan biisin jälkeen. Eturivissä oli kuulemma ollut kauhea moshbit, sen päälle oli kaatunut tyyliin kokonainen kaljatuoppi ja meno oli muutenkin suhteellisen anarkista. Ei ollut ilmeisesti sekään viihtynyt sisällä. Ja sieltä pois pääseminen oli kuulemma yhtä vaikeaa, kuin sinne yrittäminen. Siinä sitten hetki haukuttiin koko paikkaa ja minä vollotin ja halailin kultaani, vihdoin rauhoittuen. Halusin kuulla pari biisiä ihan ees korvakuulolla, kyllä se livemusa silti parempaa on kuin levyllä ikinä. Ja loistavaltahan se kuulosti! Hetken päästä mentiin sisälle lämmittelemään ja tajusin väkijoukon vähän kadonneen ja pääsinkin ihme ja kumma, ihan kävellen kolmanteen riviin vasemmalta! Siinä sitten onnesta soikeena pompin itsekin ja kiljuin mm. Tango Deliriumin ja Pala rauhaa mukana, kuinka mahtavaa, pääsin sittenkin näkemään bändin ja varsinkin Veskun! Silti päädyin pian itsekin bittiin, hiuksiani revittiin ja joku vieressä oleva känninen keski-ikäinen tyyppi tahtoi tanssia peppu vasten peppua pum pum tyylillä, joka vei kyllä loputkin hermot. Lähdettiin sieltä sitten luultavasti lopullisesti, en kyllä tahdo astua sinne enää koskaan ja päädyttiin mein lähibaariin juomaan vielä yhdet. Tosiaan, ois kyllä voinut olla ihan mahti keikka meillekin, jos ois ollu tilaa mistä katsoa. Onneksi ei liput maksaneet, kuin 15 euroa kipale. Noh, pääsen kuitenkin vielä toisellekin keikalle, onneksi tätä kiertuetta on vielä aika paljon jäljellä. Biisilista oli meinaan niin hyvä ja Vesku ah, niin ihana..

Our gig outfits on Saturday

Vaikka koko päivä olikin loppuen lopuksi aika pettymys krapulan kourissa ja huono baarin takia, ei Laura silti ollut lainkaan masentunut ja päätin etten mäkään sitten halua olla. Olin niin iloinen, kun Laura päätti tulla meille, ei mitään selityksiä miksei tulisi, ilmoitti vain, että katsoo junalippujen hinnan ja ilmestyy Porin rautatieasemalla kello kuudelta torstaina. Mahtavaa, että näinkin käy! Olisi tyttö voinut kauemminkin olla, mutta kyllä kolme yötäkin oli ihan hyvä aika tutustumiseen, pian toivon mukaan uudelleen, varsinkin, kun meillä on noita teembileitä vielä tulossa!

Me and Laura <3

Translation:
Argh help! So long text to translate.. Shorty, we went to watch Klamydia (finnish punk band) last Saturday! They were so great that I almost cried <3 But I was afraid that I could not see them because the place was so full! What were they thinking putting the place so full? We didn't get even the bar or walk few meters ahead. I just sit at the smoking place with my friend Laura and we were so disappointed about the situation. Even Jani came out with us because he doesn't like moshbits.. He told us that in front the situation is just as worse.. But after a little while I was able to go almost at the front I really did see the band oh yeah!! But we are not going back there, ever again, what a shitty place! And we are going some other gig this year or next.. I am so loving Vesku, band vocalist <3

/Leena

4 kommenttia:

linnea-maria kirjoitti...

Were they allowed to get the place overfilled? It sounds that it was far too crowded. Hope you will see them another time at another place :).

Saara kirjoitti...

ooi kun sä oot kaunis noissa kuvissa ! (: (ja oot muutenki kaunis, et siis vaan kuvissa!)

Lightness kirjoitti...

Mie voin niin samaistua tuohon tekstiin. Itseä alkaa ahistamaan aivan kauheasti jos on aivan tungokseen asti ihmisiä keikalla. Ja kyllä, olen myös joutunut keikalle jossa ihmiset vaan vittuilee ja kaikkea. Ja sitten ketuttaa kun bändiä ei edes näe jne. Tosin joskus olen joutunut paniikissa jättää koko keikan. Voimia sinne ja kyllähän noita lisää keikkoja tulee, jossa voi bändin nähä ;)

Leena kirjoitti...

linnea-maria: No it is illegal to overfill the place.. I hope we see them on some other time.. but I have heard that every gig is almost like that.. It is a damn shame.

Saara: Kiitos hani<3

Lightness: Joo toivon mukaan ja ikävää että säkin oot saman joutunu kokemaan =/