perjantai 10. toukokuuta 2013

When did you choose to be straight?

Tämän päivän topic on homous. Seksuaalisuus. Identiteetti. Sen sellainen. Multa on muutama lukija kysellyt mun bi-seksuaalisuudestani ja ajattelin vihdoin ja viimein vähän avata omaa tarinaa, mielipiteitä ja ajatuksia aiheesta. Eli lähdetään vaikka siitä, että mä en ikinä pitänyt seksuaalisuutta mitenkään hävettävänä asiana. Mä olen aina ollut sen asian suhteen tosi avoin, utelias ja sinut oman seksuaalisuuteni kanssa. Tajusin jo ala-asteella, että poikien lisäksi pidin myös tytöistä, en kertonut kenellekään tai ajatellut asiaa sen kummemmin, koska se tuntui mulle ihan normaalilta. Toisin sanoen, minä en päättänyt mitään tiettyä juttua, että hei mä haluan olla homo. Mä vain pidän ihmisistä ja niiden tietyistä piirteistä. Naisissa muhun tehoaa henkinen vahvuus, vahva luonne, tietyntyyppinen fyysinen kauneus, tuoksut ja mun mielitietyt on aina ollut jotenkin alternativekulttuuriin suuntautuneita. Silti on myös ihan normaalityylisiäkin, sisäinen ja ulkoinen kauneus yhdistettynä kabum meikä nainen on viety. Miehissä mua taas viehättää henkinen puoli joka on edennyt oikeasti aikuisten tasolle, itsenäisyys, pituus, tuoksut ja tyyli. Jani oli siitä jännä, että päätin kerrankin ensimmäistä kertaa mennä oman alueeni ulkopuolelle ja pistää hynttyyt ihmisen kanssa, joka ei ole yhtään mun tyylinen. Ilmeisesti kannatti. Suosittelen. Älkää pistäkö niin tarkkoja mitähaluanlistoja jääkaapin oveen muistuttamaan joka päivä täydellisestä ihmisestä jota ei ikinä saa. Koska minun täydellinen ihmiseni löytyi naapurista ilman mitään etsimistä ja jatkuvaa tähdiltä toivomista.

Minä ja ensimmäinen tyttöystäväni hamaisessa nuoruudessa.

Kumma juttu siinä on, että kun on varattu, niin tarjokkaita kyllä aina löytyisi. Olisi mulle tässä vuosien mittaan ollut tarjontaa niin miehistä, kuin naisistakin. Sori vaan, oon varattu! Niin mitähän mun piti sanoa.. Niin, olen seurustellut naisen kanssa ja olen myös harrastanut seksiä naisen kanssa. Enkä vain yhden. Kun mä olin yläasteella ja lukiossa, lesbous oli jotenkin muotia ja mä en millään meinannut ymmärtää minkä takia naiset (tytöt)  pussailee keskenään, jos ne sillä kuitenkin tähtää siihen, että saa miehen.. osaako joku vastata tähän? Ilmeisesti tää kuuluu tähän naisten monimutkikkaaseen ajatustoimintaan. Olen kyllä huomannut, että kyllä miehille kelpaa se pimpsa ihan ilman mitään lesboiluja siinä välissä. Ei silti, ettenkö mä olisi kuullut kavereilta, ventovierailta ja sen hetkisiltä poikaystäviltä (en onneksi Janilta), että aijaa, tykkäät tytöistä.. ja niillä vilkkuu kolmenkimppa heti räiskyvin valoin mielessä. Kummallisinta tässä on se, että Jani on ensimmäinen, joka on oikeasti tajunnut, että se joku toinen nainen voi olla uhka suhteelle. Ja naisilla varsinkin joka asiaan sekoittuu tunteita (ei silti etteikö naisillakin olisi pelkkiä irtosuhteita, älkää käsittäkö väärin), joten ero voisi olla sitä todennäköisemmin pian käsillä.

Mitäkö opin suhteistani naisiin? Ei perjaatteessa poikkea suhteessa mieheen, mutta onhan niitä eroja, tietenkin, naiset on naisia ja miehet on miehiä. Mutta parisuhde on aina parisuhde ja ihan samoja juttuja niissäkin käsitellään, koetaan ja ihan yhtä ilkeitä ne naisetkin on pettämään ja jättämään. Mutta naisissa mulla oli se ero miehiin, että miehet ei ole (99 prosenttisesti) kertonut varsinaista syytä eroon, mutta naiset kyllä paukauttivat sen heti. Mikä oli mun mielestä tosi hyvä. Turha sitä on asiaa mennä kiertelemään, jos siinä erotaan kumminkin. Ainakin voi olla kypsempi koko tilanteeseen.

Yleisesti ottaen mun piti sanoa varmaan alunperin, että on tosi käsittämätöntä, miten hitaasti ihmiset kypsyy tiettyihin asioihin. Naisten hameet kyllä lyheni yhdessä vuosikymmenessä järkyttävän pornoon muotiin (viittaan 1910- luvulta yhtäkkiä 1920- lukuun, paljaita sääriä, avonaista kaula-aukkoja.. paljaita käsiä ilman käsineitä), mutta homous. Homoja on ollut niin kauan, kuin on ollut ihmisiäkin. Ja kun tässä lähtee miettimään, niin ne Raamatun aikaiset ihmisetkin veteli oikeen kunnon peppulätisee meininkiä orgioissaan pitkin poikin kyliä ja kokonaisissa rakennuksissa. Oli hyvin yleistä, että rikkailla miehillä oli oma nättipoika siinä kainalossa, eikä sitä katsottu mitenkään erikoisesti. Mutta nykyään, kun kaksi miestä, tai kaksi naista, haluaakin olla kypsiä aikuisia, rakastaa vain toinen toisiaan, adoptoida yhen niistä kymmenistä tuhansista kodittomista lapsista, pitää koko netin laajuisesti väitellä siitä, onko heillä oikeutta rakkauteen ja perheeseen. Onko se sitten parempi vaihtoehto, että ne lapset jää sinne lastenkotiin ja ilman sitä mahdollisuutta, että ne voi oppia uudelta perheeltä paljon, saada rakkautta ja hyväksyntää? Ihmiset ajattelee asioita aina ihan loppuun asti. Ensinnäkin adoptointiprosessi on tosi pitkä ja vaikea, ei ne niitä lapsia anna kenelle tahansa. Eiköhän ne ole hyviä vanhempia ihan yhtä lailla, kuin heterovanhemmatkin. Tai yh-äiti tai isä. Toisten seksuaalisuus ei ole syy hakkaamiseen, kiusaamisen, syrjintään tai minkäänlaiseen ylipäätään. Sä et päätä toisten ihmisten asioista muutenkaan, miksi pitää mennä sorkkimaan jotain noinkin tärkeää osaa identiteettia? Voisinpa minäkin mennä kiusaamaan heteroita tästä heidän "vaiheestaan". Kyllä ne järkiinsä siitä tulee, kun tarpeeksi kiusaa. Heteroushan lähtee hakkaamalla. Kysynpä vain tämän, mitä videollakin kysytään. Valitsitko sinä heteroutesi?

P.s Nyt kaikille vielä selväksi, että en dissaa heteroita. Mulla ei ole mitään sitä vastaan vaikka himoitsisit lamppupylvästä.


Translation:
Oh my dear sun and stars. This became so long.. I am going to translate it later. It is about my bi-sexuality and my thoughts about being, well gay. The video says it all.

/Leena

5 kommenttia:

Yuki kirjoitti...

Ihan sairaan hyvä teksti! Tässä oli tosi osuvia ja hauskoja ilmaisuja, jeee! :)

Lightness kirjoitti...

Tää on kyllä yks siun parhaimpia tekstejä mitä oot tänne raaputellut. Sopivan napakka ja pitkä, hyvä kirjallinen ilmaisu. En miekään vain ymmärrä miksi pitää kiusata toisen seksuaalista identiteettia. Sehän on yksi tärkeimpiä asioita ihmisydessä. Ikäänkuin olisi vain oikein olla vain ja ainoastaan hetero. Not. Ei pitäisi kauhistella onko joku sitten bi tai homo, kuhan ihminen itse on onnellinen elämästään ja siitä, että on löytänyt seksuaalisen identiteettinsä.

Black bird kirjoitti...

Hyvä teksti! Tosiaan muakin mietityttänyt tämä, miksi homoutta pidetään jotenkin kamalana asiana. Ite oon vissii hetero, mutta mulla ei oo mitää homoja vastaan, enkä ymmärrä miks pitäs olla. Ne on kans ihmisii niinku kaikki muutkin.

Nimetön kirjoitti...

Sairaan hyvä teksti! Kellään ei oo oikeutta sanoa mitään pahaa toisen seksuaalisuudesta. Jos homoutta pidetään pahana, yhtä lailla heterona oleminen on paha asia.
Ystäväni sanoja lainaten;. "Mielestäni ihminen ei voi määritellä itseään heteroksi, koska voi rakastua keneen tahansa sukupuolesta riippumatta"

Leena kirjoitti...

Yuki: Hienoa ku tykkäsit! ^^

Lightness: No niinpä! Siteeraan sua jossain vaiheessa, kuten sanoin xD

Black bird: Joo mäkin oon miettinyt.. ku ei sitä kuitenkaan näe ku ne ihmiset harrastelee seksiä tms, että miten se niiden muiden elämään mitenkään vaikuttaa..? öh.. ei mitenkään..

Alice: Niinpä! Eipä voisi kuule paremmin sanoa!