lauantai 6. elokuuta 2011

This week's movies.. (theme: crusades)

Season of the witch (2011)

1300-luvun ristiretkiritarit päätyy viemaan noitaa oikeuden eteen, jossa munkit päättävät onko hän aiheuttanut Mustan Surman.
 Muuten aika hyvä, kauniisti tehty ja musiikit upeat. Mutta loppu "huipennus" oli mun mielestä enemmänkin lätistys, petyin kovasti juonenkäänteeseen, koska itse satun rakastamaan noitatarinoita.

"14th-century knights transport a suspected witch to a monastery, where monks deduce her powers could be the source of the Black Plague." imdb 
Movie was good, but the end was a disappointment.


Ironclad (2011)

1200-luvun temppeliritarit päätyvät taistelemaan Rochesterin linnaan pahaa tyranni kuningas Johnia vastaan. 
Elokuva oli mielenkiintoinen, paikoittain aika raakakin, turhan rakkauslätinän ois voinu jättää pois, vaatteet oli kivoja ja musiikki. Näyttelijät.. noo.. ainkin yks Piratesin näyttelijä (keh). Ennalta arvattava loppu, mutta olihan tää historiallinen leffa. Mutta yks parhaimmista jutuista oli lihaksikkaat barbaarimiehet (oiskopa ollu viikinkejä) Norjasta (muistaakseni)

"In 13th-century England, a small group of Knights Templar fight to defend Rochester Castle against the tyrannical King John." imdb 
It was good but not the best.. boring love story, good music and clothing.


Kingdom of heaven (2005)

1100-lukuun perustuva elokuva kertoo Balianista, joka matkustaa Jerusalemiin ristiretkien aikaan ja löytää sieltä itsensä puolustajana kaupunkille ja sen asukkaille.
Katsoin tän ensimmäistä kertaa, kun se tuli leffateatteriin ja muistan, etten pitänyt mitenkään kummallisena. Plussaa on hyvät musat, maisemat ja puvustukset.

"Balian of Ibelin travels to Jerusalem during the crusades of the 12th century, and there he finds himself as the defender of the city and its people." imdb
Boring and typical plot. Good music, landscapes and clothing.

/Leena

3 kommenttia:

Ravenoir kirjoitti...

Mun mielestä Season of the Witch oli muuten hyvä, mutta siinä on sekoitettu ehkä tahattomasti eri aikakausille sijoittuvia juttuja mikä tekee siitä juonesta ehkä pöllön jos pilkkua oikein viilataan :D Siis mustarutto, noitavainot ja ristiretket, mitkä olleet eri aikakausilla! Ainakin ruton olis voinut pistää pois, enemmän ristiretket ja noitavainot menee yks yhteen :3

Ja muakin harmitti se loppu, olis voinut mennä eri tavalla :D

Niina kirjoitti...

Hyviä leffoja nää:)

Leena kirjoitti...

Ravenoaris: Joo vähän samaa mäkin mietin, että liikaa kaikkea ja että vähän turhan eri aikakausijuttuja xD Toisaalta se ois voinu toimia, ellei loppu ois ollu mitä oli =/ Demonejakin ny vielä prkl.

DistressedFairy: Juu oikeen viihdyttäviä ja kauniita :)